Stefan Dimitrijević Leon

Kratke informacije

Ime i prezimeStefan Dimitrijević Leon
Datum rođenja1998.
Mesto rođenjaMünsterlingen, Švajcarska
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevač
ŽanrPop, pop-folk
Visina-
Težina-

Biografija

Stefan Dimitrijević, poznatiji kao Leon, je srpski pop-folk pevač i brejkdenser. Trenutno učestvuje u šou programu „Tvoje lice zvuči poznato“. Zbog atraktivnog izgleda, mnogi ga nazivaju srpskim Džastinom Biberom i smatraju ga najzgodnijim pevačem na estradi. Rođen je 1998. godine u Minsterlingenu, Švajcarska.

Privatni život

Leon je odrastao u Jagodini gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. U Beogradu je upisao privatni fakultet na starom DIF-u čiji je naziv Akademija fudbala.

Kada je imao deset godina, počeo je da prati pevača Krisa Brauna (Chris Brown) i dobio je ideju da spoji svoje velike ljubavi: muziku, ples i ekstremne sportove. Deset godina je trenirao karate, godinu dana mešovite borilačke veštine, a bavio se i parkurom. Osim brejkdensa, pleše krump, hip hop, popping i electric boogie.

Leon je avanturista i tokom gostovanja u jednoj emisiji je izjavio da bi imao seks u akvarijumu sa ajkulama i u kavezu. Za sebe kaže da je ambiciozan, iskren i dobar prijatelj. Smatra da cilj ne opravdava sredstvo i nikada ne bi uradio nešto zbog čega bi on i njegova porodica imali neprijatnosti.

Veoma je popularan i na društvenim mrežama. Na Instagramu ima više od 80.000 pratilaca.

Karijera

Roditelji su ga ubeđivali da se preseli u Švajcarsku, ali on je tada napisao pesmu „Ona voli fudbalere“ i ponudio ju je nekim srpskim izvođačima. 2016. godine je sa grupom In Vivo uradio spot za ovu pesmu koja je za nedelju dana imala više od pola miliona pregleda na YouTube-u. Na ovaj način je započeo svoju muzičku karijeru, a ubrzo je uspostavio saradnju sa velikim zvezdama.

Iste godine, Leon i In Vivo su dobili nagradu publike i medija za hit godine na Kraljevskom muzičkom festivalu u Kraljevu. Nakon toga je usledio još jedan duet sa ovom grupom i DJ Tazz-om čiji je naziv „Poruka“.

2017. godine Leo je objavio spot za svoju prvu solo numeru čiji je naziv „Romantik“. Takođe je snimio duete sa Severinom Kojić za pesmu „Hazarder“ i sa Dadom Polumentom za pesmu „Za brata mog“.

Leonova želja je da izgradi uspešnu karijeru kao Zdravko Čolić i da, osim na Balkanu, bude poznat u celom svetu. Voleo bi da snimi duet sa Miletom Kitićem koga privatno sluša, a od stranih pevača sa Katy Perry i Krisom Braunom.

TLZP

2017. godine Stefan je postao učesnik humanitarnog šou programa „Tvoje lice zvuči poznato“. Imitirao je Milicu Todorović, Seku Aleksić, Sašu Kovačevića, Laku, Džastina Bibera (Justin Bieber), Kendrika Lamara (Kendrick Lamar) i Pitbula (Pitbull). U osmoj epizodi je imitirao bosanskog predstavnika Laku i osvojio je prvo mesto. Nagradu od 1.000 evra je donirao Svratištu za nezbrinutu decu koje se nalazi u Krfskoj ulici. Misli da bi se najbolje snašao u ulozi Krisa Brauna.

Stefan Dimitrijević Leon na društvenim mrežama

FacebookLeon @ Facebook
InstagramLeon @ Instagram