Sandra Bagarić

Kratke informacije

Ime i prezimeSandra Bagarić
Datum rođenja5. april 1974.
Mesto rođenjaZenica (BiH)
DržavaHrvatska
PrebivališteZagreb
ZanimanjeGlumica, operska pjevačica

Biografija

Sandra Bagarić je hrvatska glumica i operska pevačica. Rođena je 5. aprila 1974. u Zenici, gradu koji se nalazi u Bosni i Hercegovini. Od porodice ima majku Lidiju, oca Božu, mlađu sestru Sanju, supruga Darka i sinove Marka i Lovru.

Osnovnu i srednju muzičku školu je završila u Zenici i Sarajevu. Tokom školovanja je nagrađivana na takmičenjima solo pevanja i flaute. 1992. godine Sandra i njena porodica su se, zbog rata, preselili u Zagreb. Pobegli su sa ručnim prtljagom srećni što su živi i na okupu. Tu je pohađala Muzičku akademiju. Završila ju je 1996. godine u klasi profesorke Ljiljane Molnar-Talajić koju smatra svojom scenskom majkom. Godinu dana ranije je nagrađena Rektorovom nagradom.

Neke zapaženije uloge imala je u sledećim operama i predstavama:

  • „Madame Troubadur“, opereta F. Albinija;
  • „Grofica Marica“, uloga Marice u predstavi E. Kalmana;
  • „Kneginja čardaša“, uloga Silve u predstavi E. Kalmana;
  • „Šišmiš“, uloga Rosalinde u operi Johana Štrausa mlađeg;
  • „Boccaccio“, uloga Fiamette u operi F. Suppea;
  • „Noć u Veneciji“, uloga Anine u operi Johana Štrausa mlađeg;
  • „Mala Floramye“, uloga Floramye u predstavi I. Tijardovića;
  • „Ko peva zlo ne misli“ (sa ZGK „Komedija“);
  • „Kod belog konja“, uloga Josephe;
  • „Ljubavni napitak“, uloga Adine u operi sa HNK iz Splita.

Sandra je glumila u filmovima: „Obećana zemlja“ (2002) i „Zabranjena ljubav“ (2004). 2014. godine se takmičila u šou programu „Tvoje lice zvuči poznato“.

Nastupala je sa: Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT, Zagrebačkim solistima, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Mostar i Tamburaškim orkestrom HRT. Učestvovala je u brojnim kampanjama i reklamnim spotovima. Imala je koncerte u: Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Italiji, Belgiji, Nemačkoj, Mađarskoj, SAD-u i Japanu.

Sandra radi kao voditeljka u muzičkim emisijama i šou programima. Zaposlena je i u zagrebačkom pozorištu Komedija.

adagio

Objavila je tri CD-a. Prvi je „Sonati od sna“ na kome recituje ljubavnu poeziju Enesa Kiševića sa glumcem Borisom Pavlenićem. Naziv drugog je „BelCante – Teatar marmelade“. Sandra je sarađivala sa Martinom Tomčić, Zdravkom Šljivcem i Simfonijskim orkestrom HRT-a. Treći „Adagio“ je posvetila Ljiljani Molnar-Talajić.

Privatni život

Na Muzičkoj akademiji je upoznala pijanistu Darka Domitrovića koji će postati njen suprug. U početku su bili u tajnoj vezi jer je on bio Sandrin profesor. Na letovanju u Pagu je malo više popila i zaprosila ga je. Venčali su se u junu 1997. godine. Imaju dva sina, Marka i Lovru.

Pošto potiče iz patrijarhalne porodice, izjavila je da je u seksu stidljiva i da reaguje samo na emocije. Nekad zavidi prijateljicama koje se prema tome odnose kao prema fitnesu i konzumiraju ga na takav način. Kaže da voli da koketira, ali nikad ne ide korak dalje.

Foto: cromoda.com

Sandra Bagarić na društvenim mrežama

FacebookSandra @ Facebook
TwitterSandra @ Twitter
YoutubeSandra @ YouTube