Sanja Ćulibrk

Kratke informacije

Ime i prezimeSanja Ćulibrk
Datum rođenja15. septembar 1988.
Mesto rođenjaZagreb
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeNovinarka, voditeljka

Biografija

Sanja Ćulibrk je srpska novinarka, voditeljka i tv prezenter. Rođena je 15. septembra 1988. godine u Zagrebu. Živi i radi u Beogradu.

Odrastanje i karijera

Iako je rođena u Zagrebu, sa porodicom je početkom 90tih preselila u Beograd. Kako kaže Zagreb slabo pamti. Odrasla je u Beogradu, a često je vreme provodila i u Republici Srpskoj nadomak Novog Grada kod bake i dede.

Od malih nogu ju je privlačila scena i maštala je da radi na televiziji. Pevala je u horu i išla je na časove glume.

Pohađala je Školu za brodogradnju, smer građevinski tehničar za hidrogradnju. Planirala je da upiše Fakultet civilne odbrane, ali se odlučila za Fakultet za kulturu i medije, smer odnosi sa javnošću. Nakon diplomiranja upisala je i školu novinarstva na UNS-u.

Pošto je oduvek volela da istražuje, završila je Školu novinarstva u Udruženju novinara Srbije. Kao novinar je radila na RTS-u, a zatim na KCN televiziji. Bila je voditeljka u informativnoj i zabavnoj redakciji.

Prešla je na Grand narodnu televiziju gde je vodila emisije „Desetka“ i „Grand magazin“. U septembru 2016. godine je postala voditeljka muzičkog takmičenja Zvezde Granda. Zamenila je koleginicu Sanju Kužet koja je otišla na trudničko bolovanje.

Privatni život

Sanja je u vezi sa Stefanom Ilićem, muzičarem i članom orkestra u Grandovim emisijama. Aktivna je na Instagramu gde često objavljuje njihove slike.

Najdraža serija su joj „Prijatelji“, a filmovi: „Una“, „Kako su me ukrali Nemci“ i „Crni bombarder“. Omiljeni pisci su joj: Meša Selimović, Ivo Andrić i Momo Kapor.

Uglavnom sluša R’n’R muziku, a u kafani poručuje „Oči jedne žene“ i „Imam jedan život“. Sanjin hobi je umetnička fotografija. Hobi joj je amaterska fotografija.

Vlasnik je web portala etar.rs.

 

 

 

 

Sanja Ćulibrk na društvenim mrežama

FacebookSanja @ Facebook
InstagramSanja @ Instagram