Hana Hadžiavdagić – Tabaković

Kratke informacije

Ime i prezimeHana Hadžiavdagić – Tabaković
Datum rođenja1. novembar 1984.
Mesto rođenjaSarajevo
DržavaBosna i Hercegovina
PrebivališteZagreb
ZanimanjeNovinarka, voditeljka, preduzetnik
Visina-
Težina-

Biografija

Hana Hadžiavdagić-Tabaković je bosanskohercegovačka novinarka, voditeljka, preduzetnica i jedna od najpopularnijih ličnosti na društvenim mrežama. Rođena je 1. novembra 1984. godine u Sarajevu. Od 2011. godine je u braku s Tarikom Tabakovićem. Živi u Zagrebu.

Hana je široj javnosti postala poznata kada je Nova TV objavila prilog o njoj predstavljajući je kao „bosansku Paris Hilton“, razuzdanu partijanerku i ćerku bogatih roditelja.

U međuvremenu se uveliko pisalo i izveštavalo o njenoj vezi s pevačem Fuadom Backovićem Deenom, te aferama sa poznatim devojkama, poput Marije Šerifović.

Danas je Hana Hadžiavdagić – Tabaković poznato TV lice, uspešna preduzetnica i osoba koju na društvenoj mreži Instagram prati preko 700 hiljada ljudi.

Detinjstvo i obrazovanje

Hana je rođena 1984. godine u Sarajevu. Kada je krenula u prvi razred osnovne škole, počeo je rat u Bosni i Hercegovini, pa se, kako sama kaže, četiri godine školovala u podrumu.

Nakon završene osnovne škole, upisala je Prvu sarajevsku gimnaziju, a posle toga studij novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Diplomirala je 2007. godine.

Za sebe kaže da je bila dobar učenik i da je lako savladavala zadatke koji su pred nju postavljani, ali da joj je zbog lošeg vladanja bilo zabranjeno da ide na matursku ekskurziju sa drugovima iz razreda.

Uz oca je zavolela skijanje, pa je ovaj sport trenirala sedam godina.

Karijera

Televizijska karijera Hane Hadžiavdagić, kako sama kaže, nije započela slanjem biografije medijima u Sarajevu, nego pojavljivanjem u emisiji „Red Carpet“ na Novoj TV.

Naime, urednik ove emisije odlučio je da napravi prilog o „bosanskoj Paris Hilton“, razuzdanoj devojci koja pleni pažnju u kom god se klubu pojavi.

Hana je ekipu „Red Carpeta“ dočekala u svom domu, a kako bi se predstavila na što zabavniji način odlučila je da angažuje „batlera“. Međutim, taj balter je bio samo deo predstave sa kojom je želela da se zabavi i predstavi u javnosti.

Tokom 2008. godine je učestvovala u rijaliti šou programu „Farma“ koji je emitovana na Novoj TV. Na taj potez ju je nagovorila majka kako bi pokazala javnosti da nije ono za šta je mediji i drugi ljudi predstavljaju.

Hana je na „Farmi“ izdržala 11 sedmica i, kako sama kaže, izašla je bogatija za jedno novo iskustvo.

Nakon pojavljivanja na Sarajevo Film Festivalu, pozvao ju je Dušan Svilar, direktor programa Nove TV da snima zabavnu emisiju u kojoj će davati savete sponzorušama.

Hana je pristala, pa se preselila u Zagreb. Projekat je trajao tri meseca, a nakon toga joj je Danijel Delale, urednik „Red Carpeta“ ponudio dalju saradnju.

Na Novoj TV je bila četiri i po godine radeći priloge i intervjue sa poznatim ličnostima iz Hrvatske i regiona. Nakon toga je prešla na Hayat TV gde trenutno vodi emisiju „Hayat Production Show“. Uspešna saradnja između Hane i Hayata traje nekoliko godina.

Ostali projekti

Osim što se bavi novinarstvom, Hana Hadžiavdagić je svoju popularnost uspela da materijalizuje na društvenim mrežama gde ima i po nekoliko stotina hiljada pratilaca.

Uticaj na „Instagramu“ je iskoristila kako bi osnovala marketinšku firmu simboličnog naziva „Opet najljepša“. Pod ovom krilaticom je postala poznata na društvenim mrežama koje koristi kako bi reklamirala poznate brendove.

Redovno se pojavljuje na društvenim događajima, a s obzirom na njenu popularnost, svako pojavljivanje i fotografija koju objavi donose joj dodatnu zaradu.

U svom timu ima dva fotografa, snimatelja, frizera i šminkera, a priznaje da naporna snimanja ponekad mogu da potraju i deset sati.

Zaštitno je lice mnogih modnih kuća i brendova čije proizvode reklamira na Instagramu.

U Zagrebu je završila i kurs za pravljenje koktela, te povremeno gostuje kao barmen, tj. koktel majstor u klubovima širom Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Njen uticaj na društvenim mrežama nije prošao nezapaženo u Hrvatskoj i regionu, pa je postala jedan od predavača na konferencijama „Inspire me“ koje pomažu mladim ljudima da se ostvare u poljima u kojima to žele.

Održala je dva predavanja na Univerzitetu u Osijeku i Univerzitetu u Puli.

Privatni život

Hana Hadžiavdagić je odrastala u ratnom Sarajevu. S obzirom da joj je otac imao vlastitu firmu, povremeno je radila kod njega kako bi zaradila džeparac, što joj je kasnije, kako kaže, mnogo pomoglo kako bi stekla radne navike i postigla poslovni uspeh.

Tokom srednje škole i studija često je, poput svojih vršnjaka vikende provodila u sarajevskim klubovima i kafićima. Zbog svoje originalnosti i maštovitosti postala je veoma poznata među mladima u Sarajevu.

Svaki vikend je organizovala tematske zabave, te oko sebe okupljala veliki broj prijatelja. Jedan od njih bio je i pevač Fuad Backović Deen sa kojim je bila u vezi. Zbog provokativnih izjava povezivali su je i sa poznatim devojkama u regionu.

U Zagrebu je 2010. godine upoznala svog sadašnjeg supruga Tarika Tabakovića. Nakon četiri meseca su se zaručili, a godinu dana kasnije se venčali. Uprkos brojnim obavezama i čestim putovanjima i razdvojenosti, Hana i Tarik ostaju jedno drugom najveća podrška u životu. Par živi u Zagrebu.

Hana je u aprilu 2018. godine doživela saobraćajnu nesreću u Zagrebu. Naime, oduzela je prednost tramvaju, okrznula ga i usput zakačila još jedan automobil, a potom se svojim autom zabila u obližnju zgradu.

Prolaznici i vozači su joj odmah pritekli u pomoć, a na sreću i ona i njen pas koji je bio u autu prošli su bez većih povreda. Voditeljka je kasnije priznala da je posle nesreće imala strah da uđe i u avion, te da je odlučila da sa instruktorom vožnje pokuša da prevaziđe taj problem[1].

Hana za sebe kaže da je perfekcionista i da svaki posao odrađuje profesionalno i sa maksimalnim zalaganjem. Smatra da je to jedan od razloga što je postigla uspeh u kome danas uživa.

Reference

[1] https://avaz.ba/showbiz/jet-set/371007/hana-hadziavdagic-tabakovic-nakon-nesrece-dvije-noci-od-straha-nisam-spavala

Hana Hadžiavdagić – Tabaković na društvenim mrežama

FacebookHana @ Facebook
InstagramHana @ Instagram