Aleksandra Gudelj

Kratke informacije

Ime i prezimeAleksandra Gudelj
Datum rođenja29. jun 1984.
Mesto rođenjaZemun
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeVoditeljka

Biografija

Aleksandra Obradović Gudelj je srpska televizijska novinarka i voditeljka. Karijeru je započela na televiziji „Foks“ („Fox“), a trenutno vodi „Loto“ na „Prvoj TV“. Rođena je 29. juna 1984. godine u Zemunu. Udata je za Veljka Gudelja, s kojim ima troje dece, sinove Milijana i Damjana, te ćerku Emiliju.

Publika je imala priliku da je upozna 2008. godine kada je na televiziji „Foks“ vodila vremensku prognozu u Jutarnjem programu. Nakon toga Aleksandra je vodila emisiju „Kraljevi Ade“, te zajedno sa glumcem Srđanom Karanovićem bila domaćim kviza „Ludi kamen“.

Šest godina je vodila „Loto“ na „Foks“, a kasnije „Prvoj TV“, a kada je franšiza prebačena na drugu televiziju, Aleksandra je počela da vodi emisiju „Ekskluziv“.

Od januara 2018. godine „Loto“ se vratio na program „Prve TV“, a voditeljsku ulogu ponovo je preuzela Aleksandra Gudelj.

Detinjstvo i obrazovanje

Aleksandra Obradović je rođena 1984. godine u Zemunu. Osnovnu i srednju školu je završila u Staroj Pazovi, a Ekonomski fakultet na Univerzitetu u Beogradu. Sa ocem i bratom je vrlo često išla na utakmice Crvene zvezde, a ta ljubav ostala je i do danas. Poseta stadionu „Rajko Mitić“ je svojevrsno porodično okupljanje.

Karijera

Tokom studija Aleksandra je povremeno radila kao model, a nakon što je 2008. godine diplomirala prijavila se na konkurs televizije „Foks“. Provela je mesec dana kod bake i dede u Nemačkoj, a kad se vratila pozvali su je na razgovor i od tada joj je televizija postala druga kuća. Iako je po struci diplomirani ekonomista, nikada nije imala želju da radi u banci ili nekoj kancelariji. U novinarskom poslu najviše joj se dopada dinamičnost.

Prvi prilog snimila je s kolegom Mašanom Lekićem, koji joj je bio podrška prilikom snimanja. Bio je to prilog za emisiju „900 sekundi“. Od starijih kolega sakupljala je veštine i znanja koje je primenjivala i na svom primeru. U jednom intervjuu kazala je da je bila presrećna kada je saznala da će ubuduće voditi vremensku prognozu u „Jutarnjem programu“. Tada je postala prepoznatljiva širem krugu gledalaca.

Usledio je šou „Kraljevi Ade“, gde je zajedno sa kolegama Milijanom Milićevićem, Ivanom Tešanovićem i Tatjanom Vesnić bila domaćin timovima iz 12 opština i gradova Srbije koji su se takmičili u raznim disciplinama za nagradu od 10 000 evra. Ovaj angažman doneo joj je još veću popularnost, pa je u jesen 2009. godine s glumcem Srđanom Karanovićem počela da vodi kviz „Ludi kamen“.

Vodila je i dnevnu emisiju „Važne stvari“ u kojoj su joj gosti bile velike zvezde srpske javne scene. Imala je priliku da razgovara s glumcima, pevačima, sportistima, a rado pamti intervjue s Oliverom Katarinom, Harijem Varešanovićem, frontmenom grupe Hari Mata Hari, sa Vladom Georgijevim i drugima.

Emisija je emitovana od ponedeljka do petka, a svaki dan je bio tematski određen. Od ponedeljka do četvrtka emisiju je vodila njena kolegica Tanja Ferendino, a petkom Aleksandra Gudelj.

U septembru 2010. godine „Foks“ televiziju nasledila je „Prva TV“, a Aleksandra je narednih šest godina vodila „Loto“ na toj televiziji. Od 2016. godine vodi emisiju „Ekskluziv“ koju uređuje njena kolegica Danijela Buzurović. Pošto se „Loto“ u februaru 2018. godine vratio na „Prvu TV“ Aleksandra je ponovo preuzela ulogu voditeljke koja „deli sreću“.

Privatni život

Aleksandra Obradović Gudelj je rođena 1984. godine u Zemunu, a od 19. godine živi u Beogradu. Tokom studija se bavila modelingom, a od 2008. godine radi na televiziji. Danas je jedna od najpopularnijih voditeljki „Prve TV“.

Osam godina je u braku s Veljkom Gudeljom, bivšim direktorom kompanije OMV Srbija, koji trenutno vodi vlastitu firmu za konsalting i menadžment. Upoznali su se 2008. godine u jednom restoranu. Naime, sa drugaricom je otišla na ručak u restoran kada je prvi put videla Veljka. Iako joj se odmah svideo nije napravila prvi korak.

Sledeći put ju je prijateljica pozvala na ručak, a u restoranu se pojavio on. Tada su počeli da se druže, a nakon toga i da se zabavljaju. Usledio je i zajednički život, a Veljko ju je zaprosio 1. maja u Barseloni, pored magičnih fontana.

Venčali su se na njen rođendan, 29. juna 2010. godine na Mauricijusu. Romantičnom venčanju prisustvovali su članovi porodice i kumovi, a crkveno venčanje su obavili 25. jula u Sabornoj crkvi u Beogradu. Venčao ih je vladika Atanasije Rakita.

Svadbeno veselje nastavljeno je u hotelu „Kontinental“, a goste su zabavljali Vesna Zmijanac i Darko Radovanović. U jednom intervjuu Aleksandra je kazala da joj je to bio najromantičniji dan u životu.

U novembru iste godine je u bolnici „Narodni front“ rodila sina Milijana. Veljko je tom prilikom organizovao veliku proslavu na splavu „Ada“. Drugog sina, Damjana rodila je 21. januara 2014. godine u Ginekološkoj klinici u Višegradskoj. Porođajima je oba puta prisustvovala njena majka.

Veljko i Aleksandra važe za veoma skladan par. Voditeljka je u jednom intervjuu priznala da obožava da provodi vreme sa suprugom i sinovima. Svaki slobodan trenutak provode u šetnjama na Košutnjaku i Adi.

Dečaci vole da igraju fudbal i košarku, a redovni su gosti i na stadionu „Rajko Mitić“ jer su Aleksandra i Veljko svoju ljubav prema Crvenoj zvezdi preneli i na svoje sinove. Milijan trenira fudbal, a Aleksandra kaže da su mu treninzi veoma važni i da oni tu njegovu ljubav apsolutno podržavaju. Uz supruga je zavolela i golf.

Na pitanje novinara kako u današnje vreme kad su razvodi česta stvar ona i suprug uspevaju da sačuvaju brak, voditeljka je jednom prilikom kazala da su oboje potpuno posvećeni porodici i da su taj osećaj nasledili od svojih roditelja.

Uživaju u večerima kada uspavaju decu, pa uz čašu vina zajedno pogledaju neki film. Te trenutke smatra neprocenjivim. Osim toga, ponekad jedno drugo iznenade nekim poklonom ili zajedničkim putovanjem.

Voditeljka kaže da se oseća ispunjeno kada pomaže drugim ljudima, a kroz život ide verujući u izreku „Čini dobro, pa će ti se dobro vratiti“. Zato joj je posao voditeljke igre na sreću veoma prija, a neretko su joj ljudi kojima se sreća osmehnula slali pisma i poklone u znak zahvalnosti. Kaže da joj je simpatično kada je na ulici pitaju koje brojeve da odigraju kako bi ostvarili dobitak.

Iako je mnogi otpužuju da je izvršila razne korekcije na svom licu, Aleksandra tvrdi da je operisala samo usne i to zato što je kao mala pala se merdevina i rasekla usnu. Kaže da to nije svima bilo vidljivo, ali da je korekcijom usana olakšala život sebi i fotografima koji su pre operacije morali da joj usne ispravljaju fotošopom.

Premda je Aleksandra više od deset godina jedna od najpoznatijih voditeljki u Srbiji, ne smatra se zvezdom nego običnom ženom, majkom, suprugom. S vremena na vreme poseti neko društveno događanje, ali joj je draže da večeri provede sa svojom porodicom.

Aleksandra je u jednom intervjuu izjavila da je oduvek želela veliku porodicu i da ima ćerku, a san joj se ostvario u februaru 2019. godine kada je rodila devojčicu kojoj su dali ime Emilija.