Danijela Buzurović

Kratke informacije

Ime i prezimeDanijela Buzurović
Datum rođenja20. jun 1981.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeVoditeljka, novinarka
Visina-

Biografija

Danijela Buzurović (rođena Jankov) je srpska televizijska novinarka i voditeljka, koja uređuje i vodi emisiju „Ekskluziv“ na Prvoj TV. Rođena je 20. juna 1981. godine u Beogradu. Udata je za glumca i voditelja Stefana Buzurovića sa kojim ima dvoje dece – sina Nestora i ćerku Klaru. Par živi u Beogradu.

Tokom dosadašnje karijere Danijela je radila na BK televiziji, televiziji „Foks“ („Fox“), bugarskoj Novoj TV, a od 2010. godine radi na Prvoj srpskoj televiziji.

Prva emisija koju je vodila bila je „Metamorfoza“ na BK televiziji. Vodila je i kviz „Zlatna žica“, emisiju „Posle kafe“ na Foks-u, te TV Bingo na Prvoj. Tokom 2009. godine je uređivala i vodila emisiju „Očajne domaćice“ na bugarskoj Novoj TV.

Dva puta je bila domaćin manifestacije „Balkan Music Awards“, te pratila dešavanja na crvenom tepihu Filmskog festivala u Kanu.

U dvadesetak godina dugoj karijeri okušala se u raznim televizijskim formatima, temama i emsijama koje su se bavile marketingom, zabavom, ali i međuljudskim odnosima i društvenim problemima.

U emisiji „Ekskluziv“ sa kolegicama svakodnevno donosi „sveže“ informacije iz sveta poznatih.

Detinjstvo i obrazovanje

Danijela Jankov je rođena 1981. godine u Beogradu. Roditelji joj se zovu Dana i Jurij, a ima mlađu sestru Irenu. Do trećeg razreda osnovne škole živela je na Karaburmi, a nakon toga su se preselili na Voždovac.

U jednom intervjuu priznala je da joj je selidba veoma teško pala jer je u dvorištu između zgrada sa drugaricama često igrala lastiš i „između dve vatre“.

Bavila se gimnastikom, ritmičkom gimnastikom i modernim baletom. Ritmičku gimnastiku počela je da trenira sa šest godina, ali joj je posle tri godine dosadilo, pa se odlučila za moderni balet.

I to je trenirala dve godine, ali nije imala ambiciju da bude profesionalni sportista. Dva meseca je trenirala umetničko plivanje, ali to je bio kratkotrajan tinejdžerski hir.

Uz oca je zavolela skijanje, za koje kaže da je jedini sport u kome se dobro snalazi. Premda je otac bio vatreni navijač Crvene zvezde, ona voli Partizan.

U jednom intervjuu prisetila se doživljaja zbog koga je svoj stav o „Delijama“ dodatno učvrstila. Naime, otac ju je odveo na hokejaški meč između Zvezde i Partizana, tokom koga je Zvezdin igrač nenamerno povredio rivala.

Danijela kaže da se seća kako je liptala krv i kako je tada stekla predstavu da je Zvezdin hokejaš loš, a Partizanov dobar. Nije promenila mišljenje ni dok je trenirala gimnastiku u Crvenoj zvezdi.

Kaže da je oduvek bila „štreber“, te išla na sva moguća takmičenja. Po završetku osnovne škole upisala je XI Sportsku gimnaziju u Beogradu, opšti smer. Tokom srednje škole bavila se manekenstvom.

Nakon toga upisala je pravo, te uporedo sa novinarskom karijerom polagala ispite. Ipak, u nekom momentu posao je prevagnuo, pa je diplomu stekla tek nešto kasnije.

Karijera

U novinarske vode ušla je 2000. godine, skoro istog dana kada je upisala Pravni fakultet i to tako što se prijavila na konkurs za novo lice BK televizije. Pošto je dobila posao, svakodnevno je do podne učila u čitaonici, a popodne radila na televiziji.

Jedna od njenih prvih emisija bila je „Metamorfoza“. Usledio je kviz „Zlatna žica“, te mnogi drugi projekti.

Godine 2004. prešla je na televiziju „Foks“ gde je sa kolegicama vodila emisiju „Posle kafe“. Reč je o tok šou u kome se obrađuju razne teme, od međuljuskih odnosa, zdravlja, društvenih i socijalnih fenomena, a gosti u studiju su poznati glumci, pevači, voditelji i druge ličnosti iz javnog života Srbije.

Na televiziji „Foks“ je ostala do 2009. godine kada je, udavši se za bugarskog televizijskog voditelja i producenta Andreja Arnaudova (Андрей Арнаудов) odlučila da se preseli u Sofiju.

Kako sama kaže, nije ni sanjala da će u Bugarskoj da nastavi voditeljsku karijeru, ali s obzirom da je relativno brzo savladala jezik postala je učesnica muzičke emisije „Ples sa zvezdama“ („VIP Dance“).

Vrlo brzo je oduševila kritiku i publiku, pa joj je ponuđeno da sa suprugom i još jednim voditeljskim parom vodi zabavnu emisiju „Očajne domaćice“ na bugarskoj „Novoj TV“. Emisija je za veoma kratko vreme stekla veliku popularnost.

Ipak, 2010. godine odlučila je da se razvede i vrati u Beograd, a iste godine zaposlila se na „Prvoj TV“ kao jedna od voditeljki emisije „Ekskluziv“ koja se bavi pričama o poznatima i slavnima. Par godina kasnije postala je i urednica emisije.

Sa kolegom i suprugom Stefanom Buzurevićem je na Prvoj TV vodila emisiju „TV Bingo“.

Godine 2012. je za Prvu TV i emisiju „Ekskluziv“ izveštavala sa crvenog tepiha Međunarodnog filmskog festivala u Kanu, gde je imala priliku da upozna i da se druži s poznatim turskim biznismenom i suprugom glumice Merjem Uzerli (Meryem Sarah Uzerli) Džanom Atešom (Can Ateş).

Zajedno sa voditeljem i urednikom Ivanom Ivanovićem je 2013. godine prošla obuku za akcione heroje, organizovanu povodom promocije filma „X-Man“, poznate „Marvelove“ franšize.

Imala je priliku da leti pomoću vazdušnih topova, nauči veštine akcionih junaka i oseti čari snimanja visokobudžetnih filmova u Americi. U jednom intervjuu kazala je da joj je to bilo veoma zanimljivo iskustvo.

Premda ističe da nema idole i da zvezde o čijim aktivnostima i životima svakodnevno obaveštava javnost doživljava kao „običan svet“, kaže da je mnogo naučila od kolega sa BK televizije, ali i tokom brojnih angažmana na drugim televizijama.

Imala je priliku da vodi dodelu muzičkih nagrada „Balkan music awards“ u Sofiji, gde ju je uživo gledalo oko 10 000 ljudi, a preko malih ekrana nekoliko miliona. Kaže da tremu savladava smehom i pozitivnom energijom, te da su je godine iskustva naučile kako da se nosi sa stresom novinarskog posla.

Pored stalnog angažmana na Televiziji „Prva“, Danijela je članica žirija televizijskog muzičkog takmičenja „Nikad nije kasno“.

Privatni život

Danijela Jankov je rođena 1981. godine u Beogradu. Odrastala je u naseljima Karaburma i Voždovac, a za sebe kaže da je bila dete okruženo ljubavlju i pažnjom i da, iako je obožavala da se igra, nije bila nestašna.

Jednom prilikom je priznala da je naučila da piše i pre nego što je krenula u školu jer je želela da piše pesme. Osim toga, imala je želju da bude glumica, ali je kasnije priznala da joj je televizijski posao doneo dovoljno „glumatanja“ i da u njemu uživa.

Premda se bavila raznim sportovima, poput gimnastike, ritmičke gimnastike i umetničkog plivanja, za sebe kaže da je prilično smotana i da joj najviše leži skijanje. Priznaje da ne voli ekstremne sportove, jer se plaši svega što ugrožava život.

Kao poznato televizijsko lice u fokus javnosti dospela je i privatno 2009. godine kada je obelodanjena njena veza sa bugarskim voditeljem i producentom Andrejem Arnaudovom.

Naime, nakon dve godine veze i života na relaciji Beograd – Sofija, odlučili su da se venčaju. Venčali su se u septembru 2009. godine na Kalemegdanu, te je voditeljka odlučila da napusti posao u Srbiji i preseli se u Bugarsku.

Kaže da nije ni sanjala da će nastaviti da se bavi novinarstvom i u Sofiji, jer se plašila da ne poznaje jezik dovoljno. Ipak, televizijski producenti su prepoznali njen trud da nauči jezik i talenat koji od ranije poseduje, te je učestvovala u emisiji „Ples sa zvezdama“ i vodila zabavnu emisiju „Očajne domaćice“.

Međutim, kako brak s Arnaudovom nije funkcionisao, sedam meseci nakon venčanja su se razveli, a Danijela se vratila u Srbiju.

Uspela je da prebrodi težak period, te da se zaposli na televiziji „Prva“. Premda je vešto izbegavala pitanja o privatnom životu, mediji su je često spajali sa muškarcima iz javnog života Srbije, ali i šire.

Pisali su da se pomirila sa bivšim dečkom, glumcem Nenadom Stojmenovićem sa kojim je bila u vezi pre udaje za Andreja, ali je voditeljka odbila da komentariše takve navode.

Povezivali su je i sa pevačem Nemanjom Stevanovićem, bivšim dečkom Milene Ćeranić, ali su oboje demantovali te natpise.

Navodno je bila u vezi sa poznatim turskim glumcem i pevačem Ozdžanom Denizom (Özcan Deniz) koga je upoznala tokom izveštavanja sa Kanskog festivala. Deniz je, osim toga reditelj, scenarista i kompozitor, te je važio za jednog od najatraktivnijih plejboja sa Bosfora.

Tokom predstavljanja nove programske šeme Prve TV upoznala je glumca i voditelja Stefana Buzurovića. U jednom televizijskom intervjuu kazala je da su se drugi put sreli kada je uleteo u šminkarnicu u kojoj je sedela i rekao „Danijela, ti bi bila potpuni imbecil kada se ne bi udala za mene“.

Dva meseca kasnije su otišli na prvu kafu, koja je prema njenim rečima trajala šest sati. Dvadesetak dana nakon što su počeli da se zabavljaju odlučili su da se venčaju.

Venčali su se 21. decembra 2012. godine u Opštini Stari grad u prisustvu porodice i kumova, a kako sama kaže zaručnički prsten je dobila isti dan od svog svekra. Nakon venčanja su otišli na ručak u lokal u kome su Danijela i Stefan prvi put popili kafu.

Crkveno venčanje i slavlje za prijatelje priredili su 12. maja 2013. godine. Venčali su se u Sabornoj crkvi u Beogradu, a nakon toga su nastavili da slave u jednom restoranu na Savskom pristaništu.

Osim njihovih prijatelja i porodice, svadbi su prisustvovali i Seka Aleksić, Ana Stanić, Bane Mojićević, Predrag Ejdus, dok je goste zabavljala Marina Tadić.

Danijelinu venčanicu je dizajnirao Predrag Vukašinović, a goste su iznenadili nesvakidašnjim ulaskom u salu. Naime, Stefan i Danijela su se sa maskama Betmena i Žene Mačke sajlom spustili sa stepenica u salu među goste.

Inače, cela svadba je bila u duhu poznatog superjunaka, a za tu priliku dizajnirali su i svoj grb na kome se nalazi srna sa krilima slepog miša. Taj motiv se nalazio i na svadbenoj torti.

Iste godine su dobili sina Nestora, a 2016. godine Danijela je rodila ćerku Klaru. Važe za jedan od najzaljubljenijih i najskladnijih parova na srpskoj estradi.

Inače, Stefan je po profesiji glumac. Osim brojnih pozorišnih uloga, glumio je i u serijama „Neki novi klinci“, „Vojna akademija“, „Miris kiše na Balkanu“, te hit seriji „Istine i laži“. Na televiziji B92 vodi zabavnu emisiju „TV Čorba“.

Danijela Buzurović na društvenim mrežama

FacebookDanijela @ Facebook
InstagramDanijela @ Instagram
TwitterDanijela @ Twitter