Ana Mitić

Kratke informacije

Ime i prezimeAna Mitić
Datum rođenja8. mart 1979.
Mesto rođenjaDespotovac
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeVoditeljka

Biografija

Ana Mitić je srpska voditeljka. Rođena je 8. marta 1979. godine u Despotovcu. Sa suprugom Vladanom, sinom Strahinjom i ćerkom Miom živi Beogradu.

Voditeljsku karijeru započela je 2000. godine na lokalnoj televiziji u Nišu. Nakon toga je prešla na Televiziju „KCN“, a od 2009. godine je deo informativne redakcije nekadašnje Televizije „Foks“ („Fox“), koja danas nosi naziv „Prva TV“.

Detinjstvo i obrazovanje

Ana Mitić je rođena 1979. godine u Despotovcu. Odrasla je u Resavici, srednju školu je pohađala u Ćupriji, a fakultet je završila u Nišu. U mladosti je maštala da se bavi međunarodnim pravom, ali ju je život odveo u drugom smeru.

Karijera

Karijeru televizijskog voditelja započela je 2000. godine. Od tada do 2006. godine vodila je vesti na niškoj TV5. Nakon toga je radila u informativnom programu na TV KCN.

Početkom 2009. godine je prešla na TV Fox (sadašnja TV Prva) na kojoj i dalje radi kao prezenter vesti. Od tada je najprepoznatljivije lice informativnog programa Televizije „Prva“.

Od tada je jedno od najprepoznatljivijih lica informativnog programa Televizije „Prva“, a sa kolegom Goranom Dimitrijevićem svakodnevno donosi najnovije informacije iz politike, ekonomije i drugih oblasti.

Privatni život

S obzirom na to da je više od dvadeset godina lice sa TV ekrana, Anin privatni život je često u fokusu interesovanja tabloida.

Vezu sa Vladanom Mitićem, direktorom televizije „Kopernikus“ započela je 1996. godine. Venčali su se 2007. godine, a u avgustu 2010. godine Ana je rodila dečaka kome su dali ime Strahinja.

Posle šest meseci se vratila na posao, a veliku podršku su joj pružili suprug, dadilja i kolege. Pošto je Strahinja bio živahna beba, vrlo brzo je povratila liniju.

U julu 2013. godine je rodila ćerku kojoj je brat dao ime Mia. Godinu dana je pauzirala pa se uželela posla.

Ana smatra da je svaka žena lepa ukoliko se neguje. Ne boji se bora, ni starenja pa ne planira da ide pod nož. Bliski ljudi joj u šali kažu da ćuti samo dok spava.

Zbog ozbiljnosti posla kojim se bavi, Anu gledaoci doživljavaju kao strogu osobu. Međutim, oni koji je poznaju kažu da je u slobodno vreme vrlo opuštena i često nasmejana. Uživa u druženju sa decom i suprugom, ali i u večerama i šetnjama sa prijatateljima. Osim toga, voditeljka kaže da voli kafanu, gde najčešće naručuje pesmu „Mito Bekrijo“.

Ana Mitić na društvenim mrežama

InstagramAna @ Instagram
TwitterAna @ Twitter