Anita Vein Dević

Kratke informacije

Ime i prezimeAnita Vein Dević
Datum rođenja12. febuar 1987.
Mesto rođenjaKarlovac
DržavaHrvatska
PrebivališteRijeka
ZanimanjeMagistarka ekonomije, rijaliti takmičarka

Biografija

Anita Vein Dević je magistarka ekonomije i bivša učesnica rijaliti šou programa „Farma“. Rođena je 12. februara 1987. godine u Karlovcu. Živi i radi u Rijeci.

Detinjstvo, obrazovanje i život pre rijalitija

Anita Vein Dević je rođena 1987. godine u Karlovcu. Detinjstvo je provela u selu Grabovac pored Plitvica. Završila je ekonomski fakultet u Rijeci. Jedno vreme je radila kao konobarica, jer nije mogla da pronađe posao u struci.

Kao konobarica je počela raditi još u prvom razredu srednje škole. Mislila je da će to biti privremeni posao, ali kako kaže, odužilo se.

Samu sebe opisuje kao vedru i nasmejanu osobu, spremnu na nove izazove i iskustva. Izrazite osobine su joj po njenim riječima takođe, pretjerana temperamentnost i neozbiljnost. Boji se mraka.

Učešće u rijaliti šou programu „Farma“

Anita se 2015. godine prijavila za učešće u četvrtoj sezoni rijalitija „Farma“. Kako je na samom početku istakla, volela bi da pobedi kako bi nagradu uložila u projekat seoskog imanja za turiste. Ona je privukla veliku pažnju gledalaca, a važila je za takmičarku koja je unela nemir među učesnike „Farme“.

Kada je ušla na farmu rekla je da će razdvojenost od porodice podneti sa lakoćom, roditeljima nije čak ni rekla da se prijavila za „Farmu“, dok se sa mužem po njenim riječima posvađala oko te odluke.

Po izlasku iz rijalitija, Anita je kazala da bi opet učestvovala u takvom projektu, jer nije doživela ništa negativno.

Autobiografija „Ukradeno djetinjstvo“

Pre ulaska na „Farmu“, Anita je počela da piše knjigu o životu devojčice u ratnoj Hrvatskoj početkom 90-ih godina 20. veka. Jednom prilikom je kazala da je reč o autobiografskoj knjizi koju doživljava kao svojevrsnu terapiju.

Priznala je da je rat ostavio posledice po nju, pa i danas, mnogo godina kasnije oseća strah. Anita je objavila odlomke romana, ali nije poznato da li je cela knjiga ugledala svetlost dana.

Zbirka „Stvar ravnoteže“

U maju 2016. godine je zajedno sa kolegicama Gordanom Lenić, Danielom Linić i Vlastom Linić objavila zbirku kratkih priča pod nazivom „Stvar ravnoteže“. U ovoj zbirci se našao deo njene priče pod naslovom „Odlazak“.

Privatni život

Anita Vein se početkom jula 2015. godine udala za Dejana Devića. Par je 12. avgusta 2016. godine dobio ćerku Luciu. U jednom intervjuu hrvatskim medijima Anita je kazala da je porod bio, „praktički bezbolan“, te da je njen suprug prerezao pupčanu vrpcu i bio uz nju sve vreme.

Nakon toga se skoro potpuno povukla iz javnog života Hrvatske.

Anita Vein Dević na društvenim mrežama

FacebookAnita @ Facebook