Elena Kitić

Kratke informacije

Ime i prezimeElena Kitić
Datum rođenja11. avgust 1997.
Mesto rođenjaHanover
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica

Biografija

Elena Kitić je srpska RnR, trep pevačica. Kćerka je poznatog turbo folk pevača Mileta Kitića i pevačice Marte Savić. Rođena je 11. avgusta 1997. godine u Hanoveru u Nemačkoj. Živi i radi u Beogradu.

Duetskom pesmom „Folira“ sa Jala Bratom stekla je veliku popularnost. Svoj prvi singl „Zlato“ objavila je 2017. godine.

Njena druga singl pesma „Geto princeza“ koju je uradio Rasta takođe je postigla veliki uspeh. Nakon ove saradnje sa Rastom, tabloidi su pisali da je Elena sa njim u tajnoj vezi i da je to razlog njegovog razvoda s Anom Nikolić.

Elena je posle Raste imala saradnju sa popularnim dvojcem iz Makedonije 2Bona na pesmi „Columbiana“. Usledila je singl pesma „Zabranjujem“ za koju je uradila prvi vertikalni spot na Balkanu. Elena je rekla da joj je ova pesma po zvuku najbliža i da njome najavljuje svoj prvi album.

U oktobru 2020. godine objavila je pesmu pod nazivom „Psh, psh“.

Na prvom albumu sarađivala je sa Jala Bratom, Bubom Korelijem i Cobijem. Zbog pandemije novog virusa korona izlazak albuma je prolongiran.

Srpski tabloidi često pišu i da Elenini roditelji ne žale, te da mnogo ulažu u ćerkinu karijeru jer za sve to imaju mnogo razumevanja. Iako je oduvek pred kamerama, Elena izbegava da govori mnogo o privatnom životu i retko iznosi detalje kao neke njene kolege.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elena Kitić (@elenakitic)

Od malih nogu pod svetlima reflektora

Odrasla je u muzičkoj porodici kao ćerka jedinica. Njen otac je poznati turbo folk pevač Mile Kitić, a majka pevačica narodne muzike Marta Savić. Tako je Elena na javni život i scenu navikla je od detinjstva. Kao dete poznatih roditelja odrasla je pod svetlima reflektora.

Kao svojoj mezimici, roditelji su joj ispunjavali sve želje. Ipak, kažu da je Elena bila skromno dete i da nije tražila mnogo. Veći deo detinjstva je provela u Nemačkoj, a kasnije i u Beogradu.

Vrlo rano je pokazala sklonost ka muzici što nikoga u porodici nije iznenadilo s obzirom da je iz muzičke porodice. Iako su njeni roditelji bili posvećeni narodnoj i turbo folk muzici, Elena je više volela RnR, trep, pop i maštala je o tome da ostvari svetsku karijeru. Išla je u muzičku školu.

Odlučila je da krene putem svojih poznatih roditelja. Marta i Mile pružili su joj pružali maksimalnu podršku. Rekli su da su oni svoje karijere već ostvarili i da je sada vreme da se svi fokusiraju na Elenin uspeh.

I pre nego što je započela vlastitu muzičku karijeru, Elena se često nalazila pred kamerama. Tako su novinari i fotografi rado dolazili na proslavu njenih rođendana na kojima su se okupljali poznati pevači.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elena Kitić (@elenakitic)

Muzička karijera

Prvu pesmu Elena je snimila na engleskom jeziku. Reč je o pesmi „Better days“ koju je objavila 2014. godine. Kao i neke druge pevačice sa srpske scene želela je da ostvari inostranu karijeru. Brzo je shvatila da će joj sve biti lakše na maternjem jeziku i fokusirala se na saradnju sa domaćim izvođačima.

Kako su mediji pisali, navodno je Elena za svoj 18 rođendan od roditelja tražila samo jedan poklon, a to je da joj omoguće da u Americi snimi dve pesme. Mile i Marta su ispunili želju svojoj jedinici.

Podrška Jala Brata

Njen prvi veliki uspeh je duetska pesma „Folira“ sa Jala Bratom. Pesma je objavljena 2016. godine i postigla je ogroman uspeh. Pevala se u svim klubovima bivše Jugoslavije.

Tako je Elena skrenula pažnju publike i medija na svoj rad i talenat. Pesma trenutno (maj 2022. godine) na Jutjubu ima više od 38 miliona pregleda i to je najslušanija Elenina pesma. Muziku, tekst i aranžman za ovu numeruuradio je Jala Brat, a objavila ju je produkcija „Toxic Music“.

U novembru 2016. godine Elena je snimila još jedan duet sa Jala Bratom i Bubom Korelijem (Buba Corelli). Pesma „Ne volim“ trenutno (maj 2022.) na Jutjubu ima više od 44 miliona pregleda.

Posle duetskih pesama, Elena je 2. juna 2017. godine objavila svoj prvi singl pod nazivom „Zlato“ koji je uradio Jala Brat. I ova pesma je naišla na pozitivne kritike. Na Jutjubu trenutno (maj 2022.) ima više od 18 miliona pregleda.

Usledio je singl za „Balkaton“. Elena je 15. aprila 2018. godine objavila pesmu „Geto princeza“. Muziku, tekst i aranžman radio je Stefan Đurić Rasta. Pesma na Jutjubu trenutno (maj 2022.) ima više od 24 miliona pregleda.

Saradnja sa Rastom praćena pričom o navodnoj tajnoj vezi

Posle ove saradnje tabloidi su počeli da pišu kako su Elena i Rasta u tajnoj vezi i kako je zbog toga Rastin brak sa pevačicom Anom Nikolić u krizi i pred raspadom. To je trajalo mesecima, a Elena je postajala sve popularnija.

Danima se pisalo o njoj. Ona se nije oglašavala po ovom pitanju. Iako su ona i Rasta planirali nastavak saradnje na Eleninom prvom albumu, posle ovakvih natpisa u novinama, odlučili su da ne nastave zajedničku saradnju.

Posle Raste makedonski dvojac

Usledila je još jedna Elenina duetska pesma koja je postala hit. To je pesma „Colombiana“ koja je objavljena 9. aprila 2019. godine, a koju je uradila sa 2Bona koji su popularni dvojac iz Makedonije. Ova pesma na Jutjubu trenutno (maj 2022.) ima više od 21 milion pregleda.

Prvi vertikalni spot na Balkanu

U julu 2019. godine Elena je objavila pesmu „Zabranjujem“ koja je izazvala pažnju publike i medija, što zbog same pesme, što zbog vertikalnog spota. Spot su radili Ljubba i Igor Lazić. Muziku za pesmu radili su ANTI i Elena, tekst Milan Laća Radulović, a aranžman Milan Lane Novaković i Tolga Mazhar.

Tako je Elna postala prva pevačica sa ovih prostora koja je uradila vertikalni spot na Balkanu. Kada je pesma objavljena Elena je na svom Instagramu napisala da ova pesma priča u njeno ime dok je bila odsutna iz javnosti jedno vreme i da se nada da je pesma bila vredna čekanja.

Pojasnila je da je ovo zvuk koji je njoj najbliži. Mnogi su je tada poredili sa Senidom.

Dva nova singla

U decembru 2019. godine Elena je objavila singl „2000’s“. Muziku za ovu pesmu radila su ona i ANTI, dok je tekst pisao Milan Raća Radulović, a aranžman potpisuje Tolga Mazhar. Pesma je do maja 2022. godine skupila preko četiri miliona pregleda.

Sledeća pesma pod nazivom „Harakiri“ stigla je u julu 2020. godine. Muziku je radio ANTI, tekst Milan Laća Radulović, a aranžman Milan Lane Novaković. Pesma na Jutjubu trenutno (maj 2022.) ima više od sedam miliona pregleda.

Pripreme za prvi album

U oktobru 2020. godine Elena je objavila spot za pesmu „Psh Psh“. Muziku i tekst za pesmu radili su Jala Brat i Buba Koreli, dok je aranžman uradio Joe Dzo.

Pesma je zaživela na Jutjubu iako je došla u doba pandemije novog virusa korona kada noćnog života u klubovima nije bilo. Pesma trenutno (maj 2022.) ima više od 20 miliona pregleda na Jutjubu.

U saradnji sa Jocom Stefanovićem i Jovanom Radosavljević Elena je u februaru 2021. godine objavila baladu „Fobije“. Snimila je i spot koji je za nešto više od godinu dana „zaradio“ 5.4 miliona pregleda na „JuTjubu“.

Usledila je saradnja sa Cobijem na pesmi „Laži“ koja je svetlo dana ugledala polovinom septembra iste godine. Pesma je snimljena za potrebe drugog nastavka filma „Južni vetar“, a objavila ju je Diskografska kuća „Režim“.

Mesec dana kasnije predstavila je pesmu „Svemir“ na kojoj je sarađivala sa Editom Arandinović, Bojanom Vasićem i Janom Magdevskim. Premda nije objavila spot, „Svemir“ na „JuTjubu“ broji preko milion pregleda.

Privatni život

Ova lepa i atraktivna devojka oduvek je imala sve u životu, a vetar u leđa uvek su joj davali roditelji Marta i Mile. Sa njima je navikla mnogo da putuje i to joj je postala velika strast. Zbog toga i dan danas koristi svaku priliku da ode na neko putovanje.

S obzirom da je Elena izuzetno popularna, lepa, zgodna i uspešna devojka tablodi su je često dovodili u vezu sa muškarcima sa javne scene. Jedan od njih je Rasta za kojeg se govorilo da se razvodi od Ane Nikolić upravo zbog Elene.

Poznato je da je bila u dugogodišnjoj vezi sa tamnoputim dečkom Adnanom. Elena je sa njim i svojom majkom Martom letovala u Egiptu i postavljala je njihove fotografije na kojim se videlo da je par istinski zaljubljen.

Mediji su krajem 2021. godine objavili informaciju da je Elena u vezi sa rijaliti takmičarom Franom Pujasom iz Zagreba. Naime, on je u rijalitiju „Zadruga“ dobio čestitku za Božić od članova svoje porodice i prijatelja među kojima se našla i Elenina video poruka.

Voditelj Milan Milošević ga je upitao da li je očekivao da će videti Elenu i da li su u vezi. Fran je kazao da ne bi da razgovara o tome, a potom dodao da su imali drugačiji dogovor.

Istakao je da njegova devojka zna koliko mu je važno da što duže ostane u „Zadruzi“ i da su se dogovorili da on može da se „zeza“ sa drugim devojkama dok traje rijaliti[1].

Dva i po meseca kasnije, nakon što je Fran izašao iz „Zadruge“, tabloidi su objavili da su on i Elena započeli zajednički život u Beogradu. Ovu informaciju navodno su potvrdile Elenine komšije, te Franova prijateljica.

Od roditelja poklon od 300.000 evra?

U aprilu 2017. godine „Telegraf.rs“ pisao je o tome da su Mile Kitić i Marta Savić iznenadili svoju kćerku Elenu poklonom vrednim 300.000 evra. Svojoj mezimici kupili su stan od 150 kvadrata na Novom Beogradu. S obzirom da je Elena već punoletna i da je želela da bude samostalna, navodno, Mile i Marta odlučili su se na ovaj potez.

Takođe, kako su naveli, Elena je bila oduševljena poklonom, svidela joj se lokacija, a već je odlučila i da će stan srediti u potpuno drugačijem stilu od onog koji imaju njeni roditelji.

Diskografija

Singlovi

 • 2014. „Better days“
 • 2016. „Folira“
 • 2016. „Ne volim“
 • 2017. „Zlato“
 • 2018. „Geto princeza“
 • 2019. „Columbiana“
 • 2019. „Zabranjujem“
 • 2019. „2000’s“
 • 2020. „Harakiri“
 • 2020. „Psh, psh
 • 2021. „Fobije“
 • 2021. „Laži“
 • 2021. „Svemir“

Reference

[1] https://net.hr/hot/tv/fran-pujas-iz-zadruge-ljubi-kcer-mile-kitica-elena-mi-dopusta-i-druge-cure-794c5460-6a41-11ec-9173-06105e61d4b7

Elena Kitić na društvenim mrežama

InstagramElena @ Instagram