Bojana Ristivojević

Kratke informacije

Ime i prezimeBojana Ristivojević
Datum rođenja9. maj 1988.
Mesto rođenjaŠabac
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeVoditeljka, novinarka
Visina-
Težina-

Biografija

Bojana Ristivojević je srpska televizijska voditeljka. Rođena je 9. maja 1988. godine u Šapcu, živi i radi u Beogradu.

Javnost ju je upoznala 2011. godine kao učesnicu rijaliti programa „Maldivi“ koji je emitovan na programu televizije „Hepi“ („Happy“). Ubrzo je postala i voditeljka iste emisije, te jedno od zaštitnih lica ove televizije.

Usledile su emisije „Dobro jutro, Srbijo“, „Brvnara“, „Glamur“ i druge, a od 2015. godine vodi popularni rijaliti „Parovi“. Gledaoci je mogu videti svake večeri tokom druženja s učesnicima rijalitija.

Poznata je po tome što uspeva da u određenim momentima iskontroliše ponašanje grupe od oko 30 ljudi.

Publiku je osvojila lepotom, skromnošću i harizmom. Uređivala je i vodila emisiju „Ispovest“ u kojoj gledaoci mogu da čuju iskrene ljudske priče učesnika „Parova“.

Od septembra 2018. godine sa kolegom Urošem Davidovićem vodi emisiju „Prelo u našem sokaku“ na televiziji „Hepi“, a u novembru 2020. godine prešla je na Televiziju „Prva“ i postala jedan od voditelja emisije „Jutro“.

Glumila je u spotu za pesmu „Rekla si“ benda Oliver Tvist i pesmu „A ti srce“ folk pevača Nemanje Nikolića.

Detinjstvo i obrazovanje

Bojana Ristivojević je rođena 1988. godine u Šapcu. Sa sestrom Jovanom i bratom Vukom odrasla je na porodičnom imanju u selu Zvezd nedaleko od Šapca.

U rodnom gradu je završila osnovnu školu i srednju Ekonomsko trgovinsku školu. U Novom Sadu je prvo završila Visoku poslovnu školu, a potom i Pravni fakultet.

Priznaje da je bio užitak odrastati na selu, gde je s majkom Olgom i bakom Selkom, te ocem, bratom i sestrom radila sve poslove.

Naime, Ristovojevići imaju veliko domaćinstvo, gde gaje krave, ovce i drugu stoku, te proizvode voće i povrće. Kao mala nije volela da čuva krave, ali je otac obećao da će joj ako to bude radila kupiti šta god ona hoće kada proda tele.

Bojana i Jovana su se držale obećanja i tele je prodato, ali kaže da nije dobila ono što je htela. Ipak, ponosi se svojim poreklom i kaže da je blagoslovljena odrastanjem na selu, te da bi rado živela na selu, a radila u gradu.

Još kao devojčica volela je da slika, pa je sa osam godina upisala umetničku školu. Prvu i za sada jedinu izložbu imala je sa 12 godina.

S obzirom na poslovne obaveze danas retko slika. Slika isključivo za svoju dušu, a svoje slike rado poklanja prijateljima. Ponekad slika i portrete po porudžbini, a voli da radi sa ugljenom i crta ikone.

Karijera

Iako ima dara za slikanje, Bojana je na nagovor oca koji se plašio da od umetnosti neće moći da živi, upisala Pravni fakultet. Premda je diplomirala, nikada nije radila taj posao. Još dok je studirala zaposlila se kao novinarka političke rubrike na Međunarodnom radiju Srbije.

Godine 2011. kolega ju je zamolio da dovede nekoliko ljudi iz Šapca na kasting za rijaliti emisiju „Maldivi“. Na njegov nagovor prijavila se za učesnika, a par dana kasnije saznala da je primljena.

Prvo je odbila da potpiše ugovor, a kako je sama u jednom intervjuu priznala, pristala je da učestvuje iz revolta prema svojoj baki. Ušla je u rijaliti, a sedam dana nakon izlaska dobila ponudu da vodi emisiju koju su pre nje vodili pop pevačica Tijana Dapčević i glumac Slobodan Boda Ninković.

To iskustvo donelo joj je mnoge poslovne ponude, ali je televizija „Hepi“ odlučila da mladu voditeljku zadrži za sebe. U jednom razgovoru je priznala su počeci bili izuzetno teški jer su je mnogi kritikovali zbog izraženog šabačkog akcenta.

Tokom jedne prepirke s producentom „obećala“ mu je da će za dve godine da postane jedna od najpopularnijih voditeljki.

Posle toga postala je jedna od voditeljki jutarnjeg programa „Dobro jutro, Srbijo“. Usledili si i mnogi drugi angažmani, uključujući emisije „Brvnara“, „Jedna pesma jedna želja“, „Glamur“, kviz „Laka lova“ i druge.

Prelomni trenutak u njenoj karijeri desio se 2015. godine kada je dobila priliku da postane jedna od voditeljki treće sezone rijaliti programa „Parovi“. Bojana je pristala, te je uskoro postala jedno od zaštitnih lica popularne emisije.

Od tada je nezaobilazan član voditeljske ekipe, pa su gledaoci imali priliku da je bolje upoznaju tokom četvrte, pete i šeste sezone rijalitija. Nakon toga vodila je emisiju „Ispovest“ u kojoj publika ima priliku da čuje teške životne priče učesnika rijalitija „Parovi“.

Mediji su 2017. godine objavili da je jedna francuska produkcijska kuća kontaktirala uredništvo televizije „Hepi“ kako bi ostvarila saradnju s Bojanom. Voditeljka je priznala da su je kontaktirali da počne da radi rijaliti program s tom evropskom produkcijskom agencijom i da to nije prvi put da se strana firma raspituje za nju, ali da je ona ipak verna televiziji „Hepi“.

Od jula do avgusta 2018. godine vodila je rijaliti emisiju „Letnji kamp“ u kome učesnici pokušavaju da savladavaju izazove i teške zadatke kako bi osvojili prvo mesto i novčanu nagradu. Šou je za 46 dana koliko je trajao pokupio mnoge simpatije publike.

Bojana je sa kolegom Urošem Davidovićem od septembra 2018. godine vodila emisiju „Prelo u mom sokaku“. Njih dvoje s ekipom „Hepi“ televizije obilazili su različite delove Srbije s ciljem da gledaocima približe lepote i bogatstva te zemlje.

Oni su tokom emisije predstavljali nove zanimljive ljude, njihove zanate, načine života, običaje i tradiciju. Cilj emisije je bio da mlađi gledaoci spoznaju kako se na selu nekad živelo, išlo na prela, koja su pandan današnjim žurkama, kako su se mladići i devojke upoznavali i zabavljali, te kakvu su muziku slušali.

Tokom predstavljanja emisije Bojana je rekla da je „Prelo“ čuvar srpske tradicije i običaja, te da odaje identitet naroda i otvara vrata za nove događaje.

Voditeljka je istakla da je budućnost Srbije možda upravo u ovim formatima, koji doprinose „buđenju nacionalne svesti i patriotizma“.

Bojana je polovinom novembra 2020. godine prešla na Televiziju „Prva“. Pridružila se Mariji Savić Stamenić, Marijani Tabaković i Filipu Čukanoviću na voditeljskoj poziciji emisije „Jutro“.

Tom prilikom je izjavila da se raduje novom početku i radu na „Prvoj“, te da joj je posebna čast što će biti deo „najgledanijeg jutarnjeg programa u Srbiji“.

Ostali projekti

Bojana Ristivojević je 2013. godine glumila u spotu za pesmu „Rekla si“, grupe Oliver Tvist. Četiri godine kasnije pojavila se u spotu za pesmu „A ti srcem“ folk pevača Nemanje Nikolića.

Privatni život

Bojana Ristivojević je rođena 1988. godine u Šapcu. Odrasla je u selu Zvezd, a školovala se u rodnom gradu. Iako je volela da slika, otac ju je nagovorio da upiše Pravni fakultet u Novom Sadu i postane advokat.

Ni njena ni očeva želja se nisu ostvarile, jer je Bojana vrlo rano ušla u voditeljske vode.

Poznata je po tome što ima vrlo dobru saradnju s kolegama novinarima, te što rado govori o svom detinjstvu na selu. Kaže da se ne stidi poslova koje je radila, te da je blagoslovljena time što je odrasla na selu.

Tokom jedne emisije priznala je da bi volela da živi na selu, a radi u gradu, a najsrećnija bi bila kada bi se i televizija prebacila na selo, jer bi tada i živela i radila tamo gde joj je najlepše.

Premda o ljubavnom životu ne govori mnogo, srpski tabloidi su došli do informacije da je bila u vezi sa šabačkim kontroverznim biznismenom Dušanom Rosićem koji je poginuo u eksploziji 2009. godine.

Naime, u automobilu u kome je on poginuo, navodno je bila i mlada voditeljka, koja je uspela da prođe bez povreda.

Tokom leta 2018. godine je na Instagramu objavila fotografiju na kojoj se nalazi u zagrljaju muškarca kome je emotikonom sakrila lice, pa su novinari ponovo pokušali da otkriju s kim se zabavlja lepa voditeljka.

Ona, s druge strane, ni tada nije želela da otkrije identitet čoveka u koga je zaljubljena.

Svoj trideseti rođendan proslavila je u jednom banatskom etno selu, a osim kolega voditelja i novinara, na proslavi se našlo i nekoliko veoma poznatih ličnosti.

Ipak, najveće iznenađenje rođendanske žurke bio je glumac Milutin Mima Karadžić koga je voditeljka upoznala tokom jedne humanitarne manifestacije, pa su počeli i da se druže. Osim njega, na žurci su bili i pevači Ljuba Aličić, Milan Dinčić Dinča i Mira Škorić.

Voditeljka kaže da su joj prijatelji poput porodice, da bi bez ljubavi umrla, te da svet bez dobrote ne bi postojao. Ističe da joj je novac važan samo zato što voli da daje i da troši, ali i da je ponosna na sebe jer se ne menja.

Premda je javnost imala priliku da upozna njenu sestru, te da vidi fotografije njenih roditelja, brata i bake, voditeljka je uspela da svoj ljubavni život sakrije od očiju javnosti.

Često je isticala je da je spokojnija kada „svoju ljubav čuva“ ,a na pitanje novinara da li će se udati za svog partnera u martu 2021. godine je odgovorila da je „sve moguće“.

Domaći mediji su polovinom 2021. godine objavili vest da je u drugom stanju, a voditeljka se slikala za nekoliko časopisa, te na fotografijama ponosno pokazala trudnički stomak.

Bojana je 27. septembra 2021. godine na svet donela devojčicu, a svoju radost podelila je sa pratiocima na društvenim mrežama.

Bojana Ristivojević na društvenim mrežama

FacebookBojana @ Facebook
InstagramBojana @ Instagram