Nemanja Nikolić (pevač)

Kratke informacije

Ime i prezimeNemanja Nikolić (pevač)
Datum rođenja23. Avgust 1984.
Mesto rođenjaDoljevac
DržavaSrbija
ZanimanjePevač

Biografija

Nemanja Nikolić je srpski turbo-folk pevač koji se proslavio učešćem u prvoj sezoni Zvezda Granda. Rođen je 23. avgusta 1984. godine u Doljevcu u Nišavskom okrugu.

Završio je srednju Medicinsku školu, a pevanjem je počeo da se bavi kada je imao deset godina. 2004. godine je učestvovao u muzičkom šou Zvezde Granda i došao je do finala. Za prvo mesto se takmičio sa Tanjom Savić, Slavicom Ćukteraš, Banetom Mojićevićem, Darkom Filipovićem i Stevanom Anđelkovićem.

Oni su kasnije nastavili i privatno da se druže, a zajedno su otpevali pesmu „Blizina“ sa pokojnim pevačem Šabanom Bajramovićem. Trebali su da je izvedu na Beoviziji 2006. godine, ali su, zbog lošeg zdravstvenog stanja pevača, odustali. 2014. godine su zajedno nastupili u emisiji „Tvoje lice zvuči poznato“ gde su kolegi Banetu Mojićeviću pomogli u imitaciji tinejdžerske zvezde Džastina Bibera.

Svi finalisti Zvezda Granda su dobili nagradu da snime CD u izdanju Grand produkcije pa je Nemanjin prvenac izašao 2005. godine. Na albumu pod nazivom „Bebo moja“ se našlo osam numera: „Drugarice“, „Bebo moja“, „Izvini što si čekala“,“Oprosti mi moja mladosti“, „Nešto slatko“, „Da se napijem“, „U srce baš“, „Hladan čelik“. Pesme su naišle na veoma dobar prijem publike.

2006. godine je snimio drugi album „Meseče moj“ na kome se, pored naslovne numere, nalazi još osam pesama: „Milion dolara“, „So na ranu“, „Lažem“, „Dunav“, „Pitaju danas k’o i juče“, „Leto“, „Lutalica“, „Sudbina“ (duet sa Slavicom Ćukteraš).

2010. godine je objavio singl „Na duši će nositi život moj“, a 2011. godine singl „Teče reka prema tebi“.

2013. godine je otpevao dve pesme: „A bila je“ i „Dragulj“.

16. novembra 2008. godine Nemanja se oženio svojom dugogodišnjom devojkom Slađanom Milošević u hramu Vasilija Ostroškog. Slađana je profesor italijanskog jezika i balerina u „Grand šou“ gde se par i upoznao. 2009. godine su dobili ćerku Nikolinu, a 2014. godine sina Luku.

2011. godine je učestvovao u rijalitiju „Dvor“ gde se dobro snašao i uspeo da se iskontroliše iako ga je ošamarila pevačica Vanesa Šoškić. Dobio je zadatak da poljubi u usta Bokija 13 što je i uradio.

2015. godine je dva puta ulazio u rijaliti „Parovi“. Prvi put je na sebe skrenuo pažnju pričama da je zlostavljao pse i mačke zbog čega su mnoga društva za zaštitu životinja tražila da bude izbačen i uhapšen. Drugi put kada je ušao je fizički nasrnuo na jednog od učesnika, Brendona. Maca Diskrecija mu se otvoreno nabacivala zbog čega je pevaču bilo neprijatno. Spekuliše se da je u vilu ušao kako bi zaradio novac da vrati dugove koje je napravio zbog kocke i alkohola.

Reference

Nemanja Nikolić (pevač) na društvenim mrežama

YoutubeNemanja @ YouTube