Anton Kopajtić

Kratke informacije

Ime i prezimeAnton Kopajtić
Datum rođenja21. avgust 1952.
Mesto rođenjaOgulin
DržavaHrvatska
PrebivališteZagreb
ZanimanjePenzioner, rijaliti takmičar

Biografija

Anton Kopajtić je hrvatski penzioner i rijaliti takmičar koji je prepoznatiljivost stekao učešćem u rijaliti šou programu „Veliki brat“ („Big Brother“) 2015. godine.  Rođen je 21. avgusta 1952. godine u Ogulinu.

Radio je u građevinskoj firmi kao šef održavanja mehanizacije. Produkciji se predstavio kao penzioner koji nema svoj dom, već često spava u prenoćištu Crvenog krsta u Zagrebu. Postao je beskućnik kada je šest godina ranije izgubio imovinu zbog duga od 2 000 evra.

Nije se ženio, ali je po njegovim riječima bio sa velikim brojem žena i sumnja da ima nekoliko dece, ali to ne može sa sigurnošću da potvrdi. Govorio je da idealna žena mora da ima novca i dlakave noge. Hobi mu je šah koji je imao prilike da igra velemajsporom poput Svetozara Gligorića.

Anton je u kući „Velikog brata“ proveo 29 dana. Za to vreme zbližio se sa nekoliko ukućana, poput Zorice Marković, Tine i Barbare Šegedin i drugih. Nije se najbolje slagao s instruktorom ronjenja Goranom Todićem.

Po izlasku iz rijalitija, priznao je da ga ljudi prepoznaju i da mu prilaze, ali i da se njegov život u materijalnom smislu nije mnogo promenio. Od tada se nije mnogo pojavljivao ni u regionalnim, a ni u hrvatskim medijima.