Alberto Galorini

Kratke informacije

Ime i prezimeAlberto Galorini
Datum rođenja-
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
Zanimanjerijaliti učesnik, vozač kamiona

Biografija

Alberto Galorini je sin srpske heroine Jelene Žikić Karađorđević i učesnik osme sezone rijaliti šou programa „Parovi“ koji se emituje na „Hepi“ („Happy“) televiziji. Rođen je u Beogradu.

Javnosti je postao poznat kao sin srpske heroine Ljiljane Žikić Karađorđević koja je kao dobrovoljac dala svoj život braneći Kosovo. Njegova majka, kao veliki patriota, odlikovana je najvišim državnim počastima.

Posle smrti majke, Alberto i njegova sestra Dina Galorini završili su u hraniteljskoj porodici u Barajevu sa kojom su odrasli. Sa svojih 20 godina Alberto je odlučio da otputuje kod rodbine u Kanadu i da tamo započne novi život. Kako je sam rekao, na to ga je naterala teška materijalna situacija.

S obzirom da je njegova sestra Dina bila učesnica rijalitija „Parovi“, pa se tako čulo za Alberta, i on je dobio poziv za ulazak u rijaliti.

Odlučio je da se zbog rijalitija privremeno vrati u Srbiji. U rijalitiju se i nije najbolje snašao u samom početku. Kasnije, njegovo učešće u rijaliti programu obeležila je komplikovana ljubavna veza sa maloletnom Anastasijom Stanojević Palčicom.

Njegov boravak u rijalitiju dodatno je zakomplikovao i dolazak bivše devojke Aleksandre iz Kanade koja nije mogla da se pomiri sa time da gleda kako joj „jedna klinka“ oduzima najveću ljubav u životu.

Detinjstvo i odrastanje

Alberto Galorini rođen je u Beogradu kao jedno od šestoro dece Ljiljane Žikić Karađorđević. Alberto ima tri brata i dve sestre. Njegova braća zovu se Mauro, Dino i Marko, a sestre Dina i Deni. Njegova majka Ljiljana je Alberta, Dinu i Maura stekla u braku sa jednim Italijanom, pa Alberto ima srpske i italijanske korene.

Njegovo detinjstvo obeležilo je siromaštvo i tragičan gubitak majke. Naime, Ljiljana Žikić Karađorđević poginula je na Kosovu kao dobrovoljac kada je imala 42 godine. Ljiljana je bila veliki patriota i želela je da brani Kosovo. Kada je kao dobrovoljac krenula put Kosova, Alberta i svoju decu ostavila je kod jedne drugarice na čuvanje. Međutim, nije prošlo mnogo vremena Ljiljana je izgubila život, a deca su završila u Centru za socijalni rad.

U tom trenutku hraniteljska porodica Ilić iz Barajeva tražila je dečaka i devojčicu o kojima bi brinuli. S obzirom da Alberto i njegova sestra Dina nisu želeli da se razdvajaju, odlučili su da prihvate brata i sestru i da ih vaspitaju. U tom periodu, sa njihovim ocem Italijanom živeli su njihovi brat i sestra. Alberto i Dina osećali su se na neki način i odbačenim od oca zbog toga. Sa njim nisu često imali kontakt.

Više puta Alberto je rekao da mu je porodica Ilić pružila sve u životu, baš kao i njegovoj sestri Dini. Trudili su se da Alberto i Dina izrastu u poštene i vredne ljude. U Barajevu su završili srednju i osnovnu školu. Alberto je završio Visoku školu elektrotehnike i računarstva strukovnih studija.

Upisao je i Poljoprivredni fakultet u Zemunu. Zahvaljujući dobro urađenom prijemnom ispitu, ocenama iz srednje škole, kao i određenim beneficijama bio je na budžetu. Išao je sa prijateljem na fakultet mesec dana i razmišljao svaki dan kako to nije ono što će ga učiniti srećnim. Nije video šta bi on mogao da radi u Srbiji čak i da sve redovno završi za četiri godine. Tada je počeo da razmišlja o tome da se preseli u inostranstvo.

Majčina smrt

Alberto Galorini je rekao da ga je smrt njegove majke srpske heroine Ljiljane Žikić Karađorđević jako pogodila. Ipak, smatra da je majčinu smrt najteže podnela njegova sestra Dina Galorini. Alberto je ispričao da Dina u svom stanu drži majčine ikone, slike, knjige, da na sve moguće načine čuva uspomenu na njihovu majku u Srbiji.

Za njega je to bolno pitanje i ne želi da se na takav način svakodnevno podseća na ono što ga boli, ali poštuje sve što radi njegova sestra i divi joj se.

Ljiljana Žikić Karađorđević poginula je 1. aprila 1999. godine u selu Ljubenić kod Peći na Kosovu i Metohiji. Ona je za svoju hrabrost i zasluge odlikovana najvišim državnim počastima. Pisala je pesme, najčešće rodoljubive, a njena poslednja pesma je „Braniću Srbiju i kada budem mrtva“.

Ljiljana je bila izuzetno lepa i harizmatična žena, a nekada je bila i miss Jugoslavije. Ona je bila toliko lepa da joj nije odoleo ni knez Tomislav Karađorđević kojeg je 1994. godine upoznala u Kanadi.

Kako bi ispunila želju knezu sa kojim je u vanbračnoj zajednici živela na Oplencu, Ljijana je svom imenu i prezimenu dodala i njegovo – Karađorđević. Ovu veliku ljubav prekinulo je NATO bombardovanje i Ljiljanina smrt na Kosovu.

Život u Kanadi

Alberto je svoje ognjište napustio i odselio u Kanadu, kako je sam rekao, u potrazi za boljim životom. Jednom prilikom je ispričao da u Srbiji nije imao od čega da živi. S obzirom na to da u Kanadi živi njegova porodica sa majčine strane, ta zemlja je za njega bila logičan izbor. Spakovao je stvari, sredio papire i otisnuo se u nepoznato.

U Kanadu je stigao u svojoj dvadesetoj godini pun elana. Odmah se prihvatio posla. Radio je „sve i svašta“, šta god mu je došlo pod ruku. Međutim, nije bio zadovoljan zaradom i razmišljao je da se vrati za Srbiju. To je saopštio svojoj tetki koja ga je nagovarala da to ne radi i da je svaki početak težak. Njegova tetka u Kanadi imala je svoju auto školu i predložila mu da on položi vozački ispit za kamion i da bude vozač. Prihvatio je tu ideju.

Nije mu bilo jednostavno da pronađe posao u Kanadi kao vozač. Vozački ispit je brzo položio, ali posao je duže tražio. Smatra da su mu samo samopouzdanje i snalažljivost na kraju pomogli da ipak nađe posao. Došao je u jednu firmu na razgovor, ali nisu želeli ni da aplicira jer nije imao iskustva. Međutim, on ih je uveravao da je radio u Srbiji. Na kraju je uspeo da se zaposli u toj firmi. Radio je tu pet godina kao vozač, uglavnom na relaciji Toronto – Kalifornija. Tako je kamionom obišao celu Kanadu i Ameriku, a uz to dobro i zaradio.

Sve što je u životu stekao zaradio je, kako sam kaže, na pošten način i sa svojih deset prstiju. Mnogo je vredan i nije mu bilo teško da u Kanadi od 24, radi čak 20 sati dnevno.

Koliko je radio i koliko je zarađivao za manje od deset godina u Kanadi uspeo je da kupi kuću. Kuću je kupio uz pomoć kredita u Ohvilu. Živi u jednom od najskupljih i najelitniji krajeva u Kanadi, kako je rekao, u kojem su kuće vrlo skupe.

Alberto je rekao da se u Kanadi i Americi kupovina kuće smatra jednim od najvećih uspeha i da je ponosan na sebe što je uspeo da ispuni sve uslove kako bi mogao da kuću kupi. Vrednost nekretnina u Americi i Kanadi konstantno raste, a on kuću može da proda i pre otplate kredita. Kredit je uzeo na 30 godina i kaže da je investicija u kuću i otplata kredita jedan način njegovog biznisa plana i štednje za budućnost.

Rekao je da je za pet godina vožnje kamionom uspeo da uštedi 250 000 dolara i to je uložio u kupovinu stana, a uz to podigao i kredit. U tom periodu on je „živeo i spavao u kamionu“ kako bi mogao da uštedi novac.

Ljubav u Kanadi

U Kanadi je otpočeo vezu sa devojkom Aleksandrom čija je porodica ceo život u Kanadi, a ona je tamo i rođena.

Alberto je rekao da nije istina da mu je Aleksandra u Kanadi plaćala račune i da je sa njom bio zbog koristi.

U Kanadi je često izlazio, ali gde god da je otišao u Torontu, završio bi svoj izlazak u „srpskom klubu“. Tamo je upoznao i Aleksandru kada je imao dvadeset i tri godine. Upoznali su se uz pesmu Zdravka Čolića „Ej draga, draga, da je sreće“. Bila je to ljubav na prvi pogled. Posle toga počeli su da se viđaju jer su imali i zajedničke drugove, išli su na večere, izlazili i uplovili u ljubavnu romansu. U vezi su bili pet godina. Alberto je rekao da je s Aleksandrom planirao brak i porodicu.

Kada je Alberto upoznao Aleksandru ona je preživljavala veoma teške trenutke u životu. Ona potiče iz imućne porodice, ali su bankrotirali. Bili su milioneri, a u jednom trenutku njihov biznis je propao, banka im je oduzela čak i kuću. On je tada odlučio da joj pruži ruku i pomogne da se „digne iz pepela“.

Njih dvoje su počeli da žive zajedno, Alberto je govorio da joj je delio i savete, finansirao njeno školovanje. Međutim, njihova ljubav se s godinama ugasila. Godinu dana pre Albertovog ulaska u rijaliti, par se udaljio.

Sa sestrom u rijalitiju

Rijaliti publika pored malih ekrana imala je priliku da u prethodnim sezonama „Parova“ upozna Albertovu sestru Dinu Galorini. Ona je u „Parovima“ bila takmičarka u sedmoj sezoni, a tada joj je podrška bio njen brat Alberto koji se često uključivao u program. Dobila je ponudu da u osmu sezonu uđe upravo sa svojim bratom Albertom.

Tako su Alberto i njegova sestra Dina Galorini u osmu sezonu „Parova“ ušli kao prvi brat i sestra koji zajedno učestvuju u srpskom rijalitiju. Dina je izašla iz rijalitija, iz nepoznatih razloga, samo nekoliko meseci kasnije. Međutim, njen brat Alberto je ostao.

U rijalitiju su takmičari govorili da je Alberto gej. Međutim, on je demantovao sve optužbe takmičara na svoj račun. Rekao je da nema ništa protiv gej populacije, ali da on nije jedan od njih. Svojom vezom sa Anastasijom Stanojević Palčicom svoju priču je i potvrdio.

Veza sa Anastasijom Stanojević Palčicom

Alberto se zaljubio u maloletnu takmičarku „Parova“ Anastasiju Stanojević Palčicu. Ona je u rijaliti ušla nekoliko meseci posle početka osme sezone i Alberta je zaintrigirala samom svojom pojavom. Alberto je rekao da je svestan da je Palčica vrlo mlada, da možda ne može da ga uvek razume, ali je isticao da pored svega ona veoma zrelo razmišlja za svojih sedamnaest godina.

Nedugo posle ulaska Palčice u rijaliti ovaj par je započeo svoju romansu i imali su seks pred kamerama. To je izazvalo burne reakcije gledalaca i takmičara s obzirom da je Anastasija maloletna.

Dolazak Albertove bivše devojke u rijaliti

Kada je videla da je Alberto u rijalitiju u vezi sa Palčicom njegova bivša devojka Aleksandra odlučila je da iz Kanade dođe u Srbiju. Sela je na avion i stigla na „Hepi“ televiziju. Produkcijski tim „Parova“ uradio je jedan ustupak i omogućio Aleksandri da vidi Alberta u „tajnoj sobi“.

Njihov susret bio je veoma dramatičan. Aleksandra je plakala i pitala Alberta zbog čega tako sramoti nju i njihovu vezu, dok se u „rijalitiju vuče sa jednom klinkom“. Rekla mu je da ona čuva njegove kučiće dok se on u rijalitiju provodi sa drugim devojkama.

On je pokušao da je smiri. Rekao joj je da su oni završili svoju ljubavnu vezu godinu i po dana pre nego što je on ušao u rijaliti. Aleksandra se sa time nije složila i rekla mu je da oni nisu razrešili svoje „račune“ do kraja.

Aleksandra je rekla da je Alberto veoma vredan i da je štedio. Takođe, rekla je da su zajedno njih dvoje kupili kuću i u nju ulagali. Alberto je rekao da je u ugovoru za kuću napisano da je Alberto vlasnik 60%, a Aleksandra 40% dela te nerkretnine. Međutim, rekao je da Aleksandru odavno ne voli i da su njih dvoje zajedno zbog „zajedničkog biznisa“, odnosno kuće.

Aleksandra je rekla da su njena porodica i prijatelji u šoku zbog Albertovog ponašanja.

Produkcija im je omogućila da se još jednom vide u „tajnoj sobi“. Tada je njihovom razgovoru prisustvovala i Anastasija, Albertova nova devojka. Ona je provocirala Aleksandru koja nije mogla da se suzdrži pa je fizički nasrnula na nju.

Aleksandra se nakon posete Albertu vratila u Kanadu veoma potresena.

Uspeo je da se plasira u samo veliko finale rijalitija „Parovi“. Tom prilikom je izjavio da ga nije sramota ničega što se izdešavalo tokom godinu dana njegovog učešća u „Parovima“. S obzirom na to da je u međuvremenu raskinuo romansu s Anastasijom, u istom intervjuu je kazao da će ostati zajedno ukoliko se ona promeni.

Po izlasku iz rijalitija, povukao se iz javnosti, a ako je suditi po fotografijama na društvenim mrežama, Galorini se vratio svom poslu vozača kamiona.

U februaru 2021. godine obnovio je saradnju sa Televizijom „Hepi“, te postao učesnik devete sezone „Parova“. Ipak, ispostavilo se da Galorini u rijalitiju nema ulogu takmičara, nego gosta, te je produkcija nakon par dana odlučila da napusti vilu.

Ljubav prema psima

Alberto obožava retke vrste pasa. On je dao čak 20 000 dolara kako bi kupio tri psa i rešio papire kako bi psi stigli iz Srbije u Kanadu. Kada je on otišao u rijaliti, njegova bivša devojka Aleksandra ostala je u njihovoj kući i čuvala Albertove pse.

Osim što su psi njegova velika ljubav, on je rekao da su oni za njega i biznis. Ima u planu da prodaje štenad i da na psima ostvari veliki profit.

Alberto Galorini na društvenim mrežama

Facebook Alberto@Facebook
Instagram Alberto@Instagram