Jelena Ilić

Kratke informacije

Ime i prezimeJelena Ilić
Datum rođenja24. januar 1988.
Mesto rođenjaLeskovac
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeNovinarka
Visina-
Težina-

Biografija

Jelena Ilić je srpska novinarka i učesnica sedme sezone rijaliti šoua „Parovi“ koji se emituje na „Hepi“ („Happy“) televiziji. Rođena je 24. januara 1988. godine u Leskovcu. Živi i radi u Beogradu.

U „Parove“ je ušla kao novinarka na tajnom zadatku. Devojka vrlo oštrog i britkog jezika na sebe je skrenula pažnju od samog početka ovog šoua.

Mesec dana posle ulaska u rijaliti započela je ljubavnu vezu sa Ivanom Marinkovićem bivšim mužem pevačice Goce Tržan. Time je na sebe još više skrenula pažnju učesnika, publike i medija.

Pre ulaska u „Parove“ radila je, kako je sama rekla, kao brend ambasador u duvanskoj industriji.

Detinjstvo i odrastanje

Odrasla je sa roditeljima i sestrom u selu Kopašnica u Leskovcu. Kada je Jelena imala tri godine njen otac je otišao na rad u inostranstvo u Švajcarsku. Iako vrlo mala, Jelena je ispričala, da ju je veoma zaboleo odlazak oca što je primetila njena majka jer je posle očevog odlaska bila bolesna nekoliko dana i imala temperaturu. Otac joj je radio u inostranstvu osam godina. To je bilo početkom 90-tih godina i inflacije, kada se u Srbiji teško živelo. Zbog očevog posla u Švajcarskoj porodici Ilić ništa nije nedostajalo.

Jelena je bila vrlo vezana za oca, a brigu o njoj i njenoj starijoj sestri Jovani vodila je njihova majka. Najsrećniji trenutak koji Jelena pamti iz detinjstva je povratak kući njenog oca iz Švajcarske. Njeni roditelji su bili strogi i poprilično kritični kroz Jelenino odrastanje. Ona je u „Parovima“ ispričala da su deca komšija, prijatelja i kumova za njene roditelje uvek bila bolja od nje i njene sestre.

Na selu je živela do polaska u prvi razred osnovne škole. Posle toga, sa porodicom preselila se u grad i krenula u osnovnu školu. Završila je i osnovnu muzičku školu.

Kada je Jelena bila na studijama njena sestra Jovana je otišla u Ameriku. Dobila je radnu studentsku američku vizu kao apsolvent. Iako su sestre Ilić ranije bile na neki način i rivali tada su shvatile koliko jedna drugu zapravo istinski vole. Kao sestre kroz odrastanje, a kasnije i studentske dane, često su imale prepirke oko stvari, nekih sitnica ili izbora momaka. Jelena je govorila da njenoj sestri Jovani nijedan momak nije bio dovoljno dobar za nju. Slično je bilo i sa drugaricama. Jelena je rekla da je verovatno zbog svega toga kao mlađa „imala malo hladniji odnos sa sestrom“.

Privatni život

Njen prvi momak bio je muzičar. Svirao je bubnjeve. S obzirom da je i Jelena završila muzičku školu često je bila u društvu sa muzičarima i oni su privlačili njenu pažnju.

Jelena je tada imala dvadeset godina, a njen momak je bio pet godina stariji od nje. Želeo je da oženi Jelenu. Ona je shvatila da još nije spremna za brak. Njihova veza završila se posle dve i po godine.

Afera „visoki funkcioner“

Jelenu Ilić u rijalitiju su povezivali sa leskovačkim političarom i visokim funkcionerom. Tvrdili su da je Ilićeva sa njim imala ljubavnu aferu i da joj je on zbog toga dao posao PR-a u Leskovcu. Jelena je sve to negirala i rekla kako je taj političar prijatelj njenih roditelja sa kojim se često susretala u društvu. Ipak, ništa više od toga među njima nije bilo.

Ona je priznala da se u Leskovcu, kao malom gradu, mnogo pričalo o tom političaru kao i da su mnoge žene bile zaljubljene u njega. Međutim, to nije bio slučaj sa njom. Taj političar iza sebe ima brak i dvoje dece.

Iako je u početku rekla da je radila kao PR u opštini Leskovac, kasnije je i to opovrgla rekavši da se samo „igrala u rijalitiju“.

Depresiju lečila u manastirima

Nikada se nije obratila psiholozima ili psihijatrima, ali 2015. godine Jelena je bila depresivna. Depresija je nastala, kako je ispričala u rijalitiju, kao posledica neispunjenosti na svim životnim poljima.

Za sve to, kako je sama rekla, nije bilo posebnog razloga. To je trajalo dva meseca. U to vreme je bila u stanu svojih roditelja, živela je sa mamom i tatom. Njena mama je bila zaposlena, a tata je već bio penzionisan. Osetila se usamljeno iako je tada bila u emotivnoj vezi. Smatrala je da joj njen momak ne posvećuje dovoljno pažnje. To je shvatila kao prekretnicu u svom životu i počela je sve svoje životne odluke da preispituje.

Njena školska drugarica, koja je veoma religiozna, pomogla joj je da nađe rešenje kako da nadomesti tu prazninu u sebi. Drugarica ju je savetovala da se posveti religiji i Bogu. Jelena je o tome razmišljala mnogo jer njena porodica nije bila posebno sklona ka tome. Počela je čitati Molitvenik i Novi Zavet. Išla je i u crkvu na molitvu. Jeleni crkva nije bila strana jer je kao dete pevala u crkvenom horu.

Odlučila je da na svoj rođendan, 24. januara, ode da poseti neki ženski manastir i da prenoći u njemu. Obišla je ženski manastir Sveti Stefan i Đunis.

Na prvoj jutarnjoj liturgiji je doživela teskobu i mučninu. Kao da se njena ličnost razdvajala. Iako je to bilo zimsko doba i u manastiru je bilo hladno Jelena je počela da skida sa sebe jaknu i šal jer je osetila gušenje. Prišla joj je žena koja je takođe bila tu i preporučila joj da sedne ako oseti da joj je mnogo loše. Rekla je da zna kako se Jelena oseća, ali da bi joj bilo najbolje da izdrži do kraja. Nakon toga Jelena je rekla da je doživela olakšanje i prosvetljenje.

Po prvi put u životu tada se ispovedala. Kroz razgovor sa sveštenicima i monahinjama je osetila šta znači biti u veri i osetiti nešto božansko.

Posle toga se mnogo promenila. Do tada, po njenim rečima, nije osećala veliku empatiju prema ljudima, nije imala razumevanja, a nije mnogo volela ni životinje. Posle boravka u manastiru sve se promenilo. Nastavila je da posećuje manastire i uspela je da se oslobodi depresije.

U vreme kada je Jelena bila depresivna neki njeni prijatelji smatrali su da je na nju bačena crna magija. Ona ne veruje u to. Veliki je protivnik astrologije i numerologije.

Učešće u rijalitiju

Kada je ušla u rijaliti rekla je da ima momka koji je fitnes trener. Međutim, on je vrlo brzo pao u zaborav. Lepa Ilićeva je prvo iskazivala simpatije prema Đorđu Tomiću i Božidaru Milovanoviću, a potom uplovila u ljubavnu romansu sa Ivanom Marinkovićem, jednim od favorita sedme sezone.

Sa Tomićem je Jelena prešla granicu prijateljstva. Njih dvoje su se poljubili. Iako su mnogi mislili da će njih dvoje uploviti u ljubavnu vezu, do toga nije došlo. Kasnije su u rijalitiju postali „neprijatelji“ i vređali su jedno drugo.

Jelena je kasnije pričala da je njen momak fitnes instruktor uvek imao malo vremena. Nije mnogo ulagao u njihovu vezu. Ponudio joj je da bude njena podrška dok je u rijalitiju. Međutim, s obzirom da je u rijalitiju našla novu ljubav, fitnes instruktor sa kojim je do ulaska u rijaliti bila četiri mjeseca, pao je u zaborav.

Ljubav sa Ivanom Marinkovićem

Jelena i Ivan prvi put su se sreli pet dana pre početka rijalitija u prostorijama Hepi televizije. Snimali su profile za ulazak isti dan. Jelena je ranije Ivana poznavala samo iz medija i nije imala lepo mišljenje o njemu.

Po ulasku i rijaliti počeli su da se druže. U početku su bili prijatelji. Kasnije, izrodile su se i simpatije. Jelena se zbog Ivanove loše reputacije u rijalitiju, kao čoveka koji pije, iza sebe ima propao brak i dete koje je začeo u rijalitiju, mnogo dvoumila da li da se upusti u ljubavnu vezu sa njim.

Ipak, blizina je učinila svoje. Emocije su je obuzele i njih dvoje su uplovili u ljubavnu vezu. Njena porodica se u početku mnogo bunila. Nisu prihvatali Ivana za zeta. I učesnici Parova osuđivali su njihovu ljubav i govorili da je Jelena sa Ivanom zbog opstanka u rijalitiju. Ona je rekla da to nije istina i da se zaista zaljubila kao nikada ranije u životu.

Ova veza Jelenu je dovela u žižu interesovanja medija s obzirom da njen momak Ivan Marinković godinama unazad puni stranice žute štampe ko rijaliti igrač i bivši muž Goce Tržan. Jelena je pozitivno uticala na Marinkovića i on je smanjio konzumiranje alkohola.

Posle četiri meseca zabavljanja u rijalitiju Ivan je zaručio Jelenu.