Kristina Iglendža

Kratke informacije

Ime i prezimeKristina Iglendža
Datum rođenjaNepoznato
Mesto rođenja-
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeTelevizijska voditeljka

Biografija

Kristina Iglendža je diplomirani ekonomista, televizijska voditeljka, stručnjak za PR i marketing. Živi i radi u Beogradu.

Svoju medijsku karijeru započela je na televiziji „Košava“ sa Vanjom Bulićem. Posle decenijske pauze, vratila se na male ekrane na „Hepi“ („Happy“) televiziji kao voditeljka emisije „Prelo u mom sokaku“ i rijaliti šoua „Parovi“. Kao voditeljka je radila u osmoj i devetoj sezoni „Parova“.

Vodi autorsku emisiju Exkluziv night na Prvoj televiziji, a na istoimenoj televiziji pre toga je vodila emisiju 150 minuta.

Završila je Ekonomski fakultet. Bila je miss fotogeničnosti Srbije i Crne Gore. Vrlo lepa, atraktivna, elokventna i obrazovana voditeljka za kratko vreme postala je miljenica publike.

Zna se da je rođena je 13. maja, ali godina rođenja javnosti nije poznata.

Karijera u medijima

Svoju karijeru u medijima započela je na televiziji „Košava“. Kao voditelj radila je sa čuvenim Vanjom Bulićem koji je u to vreme bio urednik zabavnog programa. Osim toga, imala je svoju „Strava“ emisiju sa kolegicom Višnjom Isailović. To je bila zanimljiva emisija muzičkog karaktera u kojoj su gostovali pevači. Inače, nekadašnja televizija „Košava“ je današnja „Happy“ televizija.

Na „Happy“ televiziji, posle odlaska voditeljke Bojane Ristivojević, Kristina je počela da radi kao voditeljka emisije „Prelo u našem sokaku“. Reč je o emisiji karavanskog tipa, koja putuje od opštine do opštine. Uporedo sa tom emisijom, radila je i kao voditelj u rijaliti šou „Parovi“ u istoj medijskoj kući.

Iako je reč o dve potpuno različite emisije, jedna se bazira na tradiciji, kulturi, običajima, dok je rijaliti vrlo turbulenta, sa lepim i manje lepim situacijama, Kristina se odlično snašla u obe uloge.

U planu je da pokrene svoju autorsku emisiju.

Kristina privatno

Važi za vrlo disciplinovanu i pozitivnu ženu. Njen moto je kako zračiš, tako i privlačiš. Zbog toga Kristina potpuno ignoriše sve negativne stvari i pojave u društvu, a fokusira se samo na ono što je pozitivno i iz čega crpi pozitivnu energiju.

Ustaje vrlo rano, u šest časova ujutro, a dan započinje sa vežbama.

Tada je otkrila da je privlače obrazovani muškarci, a pri tome ne misli na fakultetski obrazovane muškarce, već na one koji imaju široka shvatanja.

Njen muškarac, kako je rekla, morao bi da bude pozitivan, normalan, prizeman i jednostavan. Jednostavnost je nešto što Kristinu osvaja i kod muškaraca i kod žena, a i kod poslovnih saradnika. Zbog toga jednostavnost smatra najvećom vrlinom i ne dopada joj se to što danas mnogi glume nešto što nisu.