Kristina Radenković

Kratke informacije

Ime i prezimeKristina Radenković
Datum rođenja5. decembar 1980.
Mesto rođenjaNovi Sad
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeVoditeljka, glumica

Biografija

Kristina Radenković je srpska glumica i voditeljka. Zaštitno je lice najdugovečnijeg i najpopularnijeg kviza „Slagalica“. Rođena je 5. decembra 1980. godine u Novom Sadu.

Ima četiri godine mlađu sestru Marinu koja joj je, pored majke Snježane, najveća podrška u životu. Kao devojčica je bila veoma povučena i samo ju je škola zanimala.

Kada je imala trinaest godina, roditelji su joj se razveli jer je otac Branislav našao drugu ženu sa kojom je imao ćerku. Jedan od najtežih trenutaka u Kristininom životu je bio kada je saznala da njen otac imam rak. Dvanaest godina se borio sa ovom okrutnom bolešću, ali 2008. godine je preminuo.

Pošto je njen otac bio potpredsednik FK Novi Sad, mnogo vremena je provela na stadionu grickajući semenke i pitajući se zašto svi trče za loptom. Trenirala je tenis dok trener nije zamolio njene roditelje da je više ne dovode. Do šesnaeste godine je igrala džez balet.

Pohađala je gimnaziju i postala je član francuske dramske sekcije. Sa sedamnaest godina je krenula u radionicu glume kod Milana Pletana Plendže. Zahvaljujući njemu, Kristina se otvorila i zaljubila u glumu.

Prvo je upisala Prirodno-matematički fakultet jer joj je majka postavila uslov da očisti prvu godinu da bi mogla da se oproba i na Akademiji umetnosti. Oba fakulteta je uspešno završila.

Zbog posla je došla u Beograd što joj je veoma teško palo. Prijavila se za emisiju „Evropsko lice“ koju je organizovao RTS. Pošto je bila među četvoro najboljih, sa Banetom Katićem je izveštavala iz bekstejdža „Eurosonga“.

Kristina je ostala na RTS-u i vodila je sledeće emisije: Jutarnji program, „Sedam RTS dana“, „Srbija na vezi“, „Zujalica“, „Šljivik“, „Dečja Evrovizija“ i „Slagalica“.

Glumila je u serijama: „Ono kao ljubav“, „Priđi bliže“ i „Zaboravljeni umovi“. Smatra da je Nebojša Glogovac neprevaziđen glumac i kralj glume.

Privatni život

Od malih nogu je imala problem da izgradi odnos sa dečacima pa je one koji su joj se sviđali, tukla. Na taj način im je pokazivala kako kaže svoju ljubav.

Bila je u vezi sa rukometašem Ljubom Jovanovićem, suprugom Nataše Bekvalac. Počeli su da žive zajedno, ali posle prve nedelje su definitivno raskinuli.

U oktobru 2014. godine voditeljka je počela da se zabavlja sa Nikolom Radojevićem. Upoznali su se dok su šetali svoje ljubimce, Ninu i Radoja.

23. marta 2016. godine su dobili devojčicu koju su nazvali Tara. Voditeljka je radila do kraja trudnoće. Porodila se carskim rezom u spinalnoj anesteziji, a beba je bila teška 4300 gr i visoka 54 cm.

Kristina i Nikola su vereni, a uskoro planiraju i da se venčaju.

Kristina Radenković na društvenim mrežama

FacebookKristina @ Facebook
TwitterKristina @ Twitter