Lazar Čolić Zola

Kratke informacije

Ime i prezimeLazar Čolić Zola
Datum rođenja1994.
Mesto rođenjaSremska Mitrovica
DržavaBosna i Hercegovina
PrebivališteDerventa
ZanimanjeDJ, rijaliti takmičar

Biografija

Lazar Čolić Zola je bosanskohercegovački i srpski Di Džej (DJ) koji je prepoznatljivost stekao učešćem u rijaliti šou programu „Zadruga“. Rođen je 1994. godine u Sremskoj Mitrovici. Odrastao je i živi u Derventi.

Šira javnost ga je upoznala krajem 2018. godine kao jednog od učesnika druge sezone rijalitija „Zadruga“. Nakon toga je učestvovao i u naredne četiri sezone „Zadruge“, a mnogi ga pamte po emotivnom odnosu sa Miljanom Kulić.

Zola je najbolji plasman (sedmo mesto) osvojio u šestoj sezoni rijalitija.

Snimio je i nekoliko pesama.

Odrastanje

Lazar Čolić Zola je rođen 1994. godine u Sremskoj Mitrovici. Odrastao je sa majkom Bosom, babom Ljubicom i dedom Živojinom u selu Pojezina kod Dervente. On i majka su do njegove devete godine živeli u Pojezini, a nakon toga su se preselili u Derventu.

Oca Dragomira je upoznao tek sa 12 godina. Naime, kako je Lazar ispričao, Bosa i Dragomir su se zabavljali tokom srednje škole. Nakon što je počeo rat u Bosni i Hercegovini otac je Dragomira poslao u Nemačku i od tada mu se izgubio svaki trag.

S obzirom na to da je Bosa ostala sama i u drugom stanju u jeku rata, roditelji su je poslali u Sremsku Mitrovicu. Nakon što se dečak rodio, vratili su se u Pojezinu.

Na nagovor prijateljice, Bosa je pozvala Dragomira da se upozna sa sinom. Dogovoren je susret, na koji je došla i njegova supruga sa kojom ima decu.

Dragomir je insistirao da se uradi DNK test kako bi se utvrdilo očinstvo. Lazar je ispričao kako mu je otac kazao da je bolje da njemu i njegovoj majci da 1 500 evra koje bi morao da plati za troškove analiza, zato što je siguran da je on njegov sin. Tom prilikom mu je Dragomir rekao da svima slobodno kaže da ima oca.

Do Lazarove 18. godine Dragomir je plaćao mesečnu alimentaciju u iznosu od 100 evra, ali nije učestovao u njegovom odrastanju i vaspitanju.

Zola je jednom prilikom kazao da mu nije jasno kako otac nije imao potrebu da provodi vreme sa njim, ni zašto ga nikad nije pozvao kod sebe u Nemačku, odveo na more, na planinu i slično. Nije mogao da razume zašto njegovog oca nije interesovalo ništa vezano za njegov život.

U međuvremenu je stupio u kontakt sa Dragomirovim roditeljima. Deda s očeve strane mu je predložio da uzme njihovo prezime Marić. Obećao mu je stan i auto koje poželi, ali je Lazar to odbio jer mu sa majčinim roditeljima ništa nije nedostajalo.

Čolić kaže da je uprkos svemu imao srećno detinjstvo i da mu ništa osim očeve ljubavi nije falilo.

Priznao je da je bio nestašan dečak, da je gutao točkiće od automobila i gurao štapove od miksera u utičnicu. Jednom prilikom je, prema vlastitom priznanju, stavio tri lutke u auto, upalio ga i krenuo da vozi. Pošto nije znao gde je kočnica zakucao se automobilom u garažu[1].

Karijera

Lazar Čolić se pre ulaska u rijaliti šou program „Zadruga“ bavio muzikom. Nastupao je kao Di Džej (DJ), a kako kaže, zahvaljujući svom menadžeru, stupio je u kontakt sa Televizijom „Pink“ i desetak nedelja od početka rijalitija postao učesnik druge sezone rijalitija „Zadruga“.

Zbližio se i započeo emotivnu vezu sa Nišlijkom Miljanom Kulić, koja je prepoznatljivost stekla učešćem u brojnim rijaliti šou programima. Zola i Miljana su samoinicijativno napustili takmičenje, te je produkcija objavila da zbog kršenja ugovora moraju da plate kaznu u iznosu od 50 hiljada evra.

Miljana i Lazar su raskidali vezu i mirili se svaki put kad bi se zajedno našli u rijalitiju. U trećoj sezoni Dervenćanin je diskvalifikovan zato što je odbijao da učestvuje na sastancima i zbog toga što je boravio u Miljaninom apartmanu.

Ni četvrta sezona „Zadruge“ nije mogla da prođe bez kontroverznog para. Ovog puta Lazar je ušao mesec dana nakon početka rijalitija, a odlukom gledalaca izbačen je 189. dana, te je ponovo izgubio šansu da se bori za glavnu nagradu. Pobeda je pripala Nadici Zeljković, a Miljana Kulić je osvojila treće mesto.

Po izlasku iz rijalitija objavio je pesmu „Napucaj se“ na kojoj je radio sa Djeksonom. Objavio je i spot koji je za tri godine „zaradio“ oko 830 hiljada pregleda na internet platformi „JuTjub“ („YouTube“).

Ušao je i u „Zadrugu 5“, te je ovog puta učešće završio na 14. mestu. I tokom ove sezone je najviše pažnje privlačio njegov odnos sa Miljanom Kulić. Sa njom je ujedno imao i najviše rasprava, međutim, buran odnos bi se završavao čim bi napustili izolovano imanje.

U septembru 2022. godine Zola je objavio pesmu „Lažni kum“. Ni ovog puta nije menjao saradnike, a u spotu mu se, između ostalih, pojavljuje Filip Car sa kojim se sprijateljio tokom „Zadruge“.

Sedam nedelja od početka šeste sezone ovog rijalitija, Zola je ušao u „Zadrugu“. Ponovo se Zola i Miljana nisu mogli držali na distanci, premda je ona u rijaliti ušla kao zauzeta devojka. Mnogo su vremena provodili zajedno, a ljubitelji ovog TV formata su često komentarisali da, premda oni to negiraju, i dalje među njima postoje emocije.

Zola je ipak ušao u intimne odnose sa fitnes instruktorkom Slađanom Lazić. Njen otac je izjavio da bi voleo da upozna Lazara i da smatra da su lep par, premda zvanično nisu bili u vezi.

Da mu se isplatilo to što je dugogodišnji rijaliti igrač, pokazalo se na kraju šeste sezone kada je odlukom gledalaca osvojio sedmo mesto. Zola je kazao da je vrlo zadovoljan plasmanom koji je ostvario.

U emisiji u kojoj je gostovao sa bivšom devojkom Miljanom Kulić priznao je da ni nakon pet godina nije ravnodušan prema njoj, međutim, tvrdio je da emocija među njima nema i da je svestan da nisu jedno za drugo. Ni on, niti Miljana nisu uspeli da uvere publiku da ne gaje osećanja jedno prema drugome.

Na pitanje novinara da li će nastaviti da snima pesme, Zola je tokom jednog televizijskog gostovanja kazao da su njegovi poslovni planovi ipak vezani za neku drugu sferu.

Odnos sa Inom Rajzinger i spekulacije o očinstvu

Tokom šeste sezone „Zadruge“ Zola se zbližio sa Kristinom Inom Rajzinger. Par je imao odnose, a ubrzo po izlasku iz rijalitija Ina je objavila da je u drugom stanju i da čeka Lazarovo dete. Nešto kasnije javnost je potresla informacijom da se porodila i da je ćerki dala ime Kajli.

Na saznanje da je postao otac, Zola je izjavio da je spreman da preuzme svu odgovornost, ali da želi da se uradi DNK analiza kako bi stvari bile jasne.

Kasnije je u jednoj prepisci sa drugom učesnicom „Zadruge“ Ina priznala da dete koje je rodila nije njegovo[2].

Lazar je tokom gostovanja na Televiziji „Pink“ kazao da se raspitao i da postoji mogućnost ne samo da Ina nije rodila njegovo dete, nego da uopšte nije ni bila u drugom stanju.

Diskografija

Singlovi

  • 2021. Napucaj se
  • 2022. Lažni kum

Reference

Lazar Čolić Zola na društvenim mrežama

FacebookLazar @ Facebook
InstagramLazar @ Instagram