Maja Manojlović

Kratke informacije

Ime i prezimeMaja Manojlović
Datum rođenja7. novembar 1984.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeVoditeljka

Biografija

Maja Manojlović je srpska televizijska voditeljka. Rođena je 7. novembra 1984. godine u Beogradu. Prepoznatljivo je lice informativnog programa „Pink“ televizije. Živi i radi u Beogradu.

Za sebe kaže da je osmeh njen zaštitni znak. Važi za jedno od najlepših srpskih televizijskih lica.

Trenutno je voditelj Nacionalnog Dnevnika na „Pink“ televiziji. U svojoj dugogodišnjoj voditeljskoj karijeri radila je u više televizijskih kuća. Tako su gledaoci imali priliku da je vide u emisijama na RTS-u, Happy televiziji, Svet plusu…

Veliki je profesionalac i perfekcionista u poslu. Svakodnevno radi na sebi i mnogo čita.

Detinjstvo i obrazovanje

Odrasla je u selu Vinča. U Beogradu je završila osnovnu  školu i Gimnaziju, a potom upisala Filološki fakultet u tom gradu.

Studirala je književnost na Filološkom fakultetu. U toku studija četiri godine bila je urednik i voditelj Književnog programa u Centru za kulturu „Grocka“, imala je dečije radionice pod nazivom „I ja hoću lepo da govorim“ što je bio njen autorski projekat.

Karijera u svetu „sedme sile“

Svoj put u svetu novinarstva je „žestoko“ gazila. Od malih televizijskih kuća, stigla je do onih koje imaju najveći rejting.

Pred televizijske kamere prvi put je stala u emisiji „Žikina šarenica“ na RTS-u. Posle toga, prešla je na „Pink“ televiziju gdje je radila kao voditelj popularnog kviza „Lovac na novac“. Na „Pinku“ se tada nije dugo zadržala, jer je prihvatila ponudu „Happy“ televizije i tu je pune dve godine vodila jutarnji program. U Jutarnjem programu okušala se i na televiziji „Svet plus“.

Kasnije se vratila na „Pink“ i vodila emisiju „Sat Dva“. Ubrzo je postala zaštitno lice informativnog programa „Pinka“ i vodila je različite emisije informativnog karaktera.

Kao neko ko je vrlo elokventan, sa odličnom dikcijom, Maja Manojlović je bila idealno lice i za Nacionalni Dnevnik koji je jedna od informativnih emisija sa najvećim rejtingom na „Pinku“.

Maja je ponosna i na svoj autorski projekat „Petrovdanske svečanosti“ koji je realizovala sa ciljem da podigne nivo kulture sela. Kaže da u poslu uvek daje svoj maksimum.

Osim televizijskih emisija, Maja je vodila i razne modne revije, festivale i druge događaje.

Kriterijumi u novinarstvu i rad na sebi

Smatra da se kriterijum u novinarstvu veoma spustio i da su performanse i umeća govorenja na niskim granama. Ne smatra da svi moraju biti baš onako kako ona misli da je ispravno, ali da bi svaki čovjek trebao da se usavršava i radi na sebi.

Maja dosta čita, edukuje se i druži se sa ljudima za koje kaže da od njih uvek može nešto da nauči. Svakodnevno gleda strane programe, između ostalog televizije BBC i CNN, kako bi pratila trendove i ono što je dobro „kopirala“ u svom radu. Smatra da nema ništa loše  u tome da ono što je dobro i kvalitetno, kopiramo od drugih.

Priznaje da i ona zna da pogreši. Međutim, smatra da sitne greške koje se i dogode, bitno je da se ne ponove i da čovek nešto nauči iz toga.

Privatni život

Maja detalje iz svog privatnog života drži daleko od očiju javnosti. Iako gledaoce pored malih ekrana interesuju svi detalji iz Majinog života, ona kaže da kolege novinari često imaju razumevanja za nju i da ne mora baš sve da bude na naslovnim stranama.

U jednom svom intervju tokom 2020. godine rekla je da je srećno zaljubljena i da ne može da zamisli svoj dan bez partnera. Međutim, nije poznato o kome je reč.

Veza sa Savom Miloševićem

Mediji su preneli vest da je lepa srpska voditeljka u vezi sa proslavljenim fudbalerom Savom Miloševićem. Maju i Savu svi su imali priliku često da vide u društvu, a simpatije nisu mogli da sakriju.

Na naslovnim stranama srpskih tabloida Maja se tada našla u sred skandala, jer su baš nju okrivili za razvod srpskog fudbalera od njegove supruge Vesne. Savo je to demantovao i rekao da to što je njegov brak doživeo emotivni krah, nema nikakve veze sa Majom.

Svoju vezu kasnije su obelodanili i uživali u ljubavi. Ipak, par je nakon nekog vremena raskinuo. Ostali su u prijateljskim odnosima.