Marija Kulić

Kratke informacije

Ime i prezimeMarija Kulić
Datum rođenja28. januar 1975.
Mesto rođenjaNiš
DržavaSrbija
PrebivališteNiš
ZanimanjeDomaćica, rijaliti zvezda

Biografija

Marija Kulić je domaćica iz Niša koja je prepoznatljivost stekla učešćem u rijaliti šou programu „Zadruga“. Majka je Miljane Kulić, takođe učesnice rijalitija „Parovi“ i „Zadruga“. Marija je rođena 28. januara 1975. godine u Nišu. Sa suprugom Sinišom Kulićem ima tri ćerke, Miljanu, Tijanu i Anu. Porodica Kulić živi u Nišu.

Domaća javnost je Mariju upoznala tokom učešća njene ćerke Miljane u rijalitiju „Parovi“, koji emituje Televizije „Hepi“ („Happy“). Međutim, 2018. godine Marija se zajedno sa ćerkom i unukom Željkom našla u rijaliti šou programu „Zadruga 2“.

Time je postala ravnopravan takmičar u ovom televizijskom formatu, te stekla vlastitu bazu obožavalaca širom regiona. Nakon devedeset dana je zbog porodičnih problema samoinicijativno napustila rijaliti, da bi se u Belu kuću vratila 130. dana.

Kada je njena ćerka diskvalifikovana zbog fizičkog napada na Jovanu Tomić, Marija je samoinicijativno napustila takmičenje.

U septembru 2019. godine je postala učesnica treće sezone rijalitija „Zadruga“, a ovog puta je napustila imanje u Šimanovcima nakon skoro 200 dana takmičenja.

Marija je u „Pinkovu“ Belu kuću treći put ušla u septembru 2020. godine, kao jedna od učesnica četvrte sezone „Zadruge“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marija Kulic (@marijakulic_mtaz) on

Detinjstvo i obrazovanje

Marija Kulić je rođena 1975. godine u Nišu. Odrastala je u rodnom gradu sa majkom, jer je otac više vremena provodio u Crnoj Gori. U „Zadruzi“ je otvoreno priznala da je njen pokojni otac bio alkoholičar, ali i čovek koji je govorio pet stranih jezika. Ipak, nikad nije mogao da prihvati činjenicu da je dobio žensko dete.

Uprkos tome, Marija kaže da je uvek s nestrpljenjem čekala da se njen otac vrati kući, te da se radovala vremenu koje je sa njime provodila. Uvek je od svoje dece tražio da budu odlični đaci, te je pri svakom susretu prvo morala da mu pokaže đačku knjižicu, pa tek onda da se pozdrave.

Kako je jednom prilikom ispričala, mnogo ju je pogodila očeva smrt. Naime, njen otac je poginuo u saobraćajnoj nesreći kada je Marija imala 12 godina. Brigu o njoj i celoj porodici je preuzela njena majka, kojoj se oduvek divila i koju je mnogo poštovala.

Privatni život

Marija se vrlo mlada udala za bivšeg boksera Sinišu Kulića. Prvu ćerku Miljanu dobila je 1993. godine. Nekoliko godina kasnije Marija i Siniša su dobili ćerke Tijanu i Anu. Pošto je Siniša morao mnogo da radi kako bi prehranio porodicu, Marija je vodila brigu o devojčicama. Najvažnije joj je, kaže, bilo da budu dobri đaci i da ih izvede na pravi put.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marija Kulic (@marijakulic_mtaz) on

Zbog toga su sve tri tokom osnovne škole bile vukovci, a potom odlične učenice u srednjoj školi. Premda je verovala da će Miljana nakon srednje škole upisati fakultet, to se nije dogodilo. Ona je krenula da izlazi, a potom i da radi u Čačku, te je Marija izgubila nadu da će njena najstarija ćerka da nastavi školovanje.

Pojedini mediji su objavili da njena ćerka Tijana trenutno studira na Ekonomskom fakultetu u Nišu, tako da je barem jedna od njih ispunila majčine želje.

S obzirom na to da je Miljana popularnost stekla učešćem u rijalitijima, Marija je oduvek bila njena najveća podrška, ali i najoštriji kritičar. Zbog ćerke se sukobljavala sa drugim rijaliti takmičarima, ali i njihovim roditeljima, a sve se to dešavalo pod budnim okom kamera televizija „Hepi“ i „Pink“.

Učešće u rijalitiju „Zadruga“

Marija Kulić je prepoznatljivost stekla kao majka Miljane Kulić, jedne od najpoznatijih učesnica rijalitija „Parovi“. Miljanino ponašanje je Televiziji „Hepi“ donosilo sve veću gledanost, naročito kada je stupila u vezu, a potom i ostala u drugom stanju s Ivanom Marinkovićem, bivšim suprugom pevačice Goce Tržan.

Marija je bila Miljanina najveća podrška tokom učešća u „Parovima“. Zbog ćerke je ulazila u konflikte sa drugim takmičarima i njihovim roditeljima. Time je i sama postala medijska ličnost i stekla simpatije gledalaca tog televizijskog formata.

To su prepoznali čelnici Televizije „Pink“ koji su je pozvali da 2018. godine zajedno sa ćerkom i unukom Željkom postane učesnica druge sezone rijaliti šou programa „Zadruga“. Premda je njena uloga uglavnom bila da vodi računa o detetu, Marija se za kratko vreme nametnula publici kao pravi „rijaliti igrač“.

Stekla je simpatije mnogih ljubitelja „Zadruge“ upravo zbog činjenice što nikad nije izbegavla sukob i što je uvek i pred svima govorila šta misli. Tako je starletu Minu Vrbaški nazvala prostitutkom, a nije se libila niti da se suprotstavi iskusnom rijaliti igraču Miroslavu Pržulju, poznatijem po nadimku Lepi Mića.

Ipak, Marija je najoštrija uvek bila prema vlastitoj ćerki. Zato ju je često grdila pred stotinama kamera, ali i pred drugim takmičarima. Ipak, kada god je Miljana sama ulazila u konflikte sa drugima, Marija je uvek stajala na ćerkinoj strani. Posebno joj je zamerala to što se upustila u vezu sa Lazarom Čolićem Zolom sa kojim je Miljana u nekom momentu i napustila „Zadrugu“.

Marija je zbog porodičnih problema nakon 90 dana napustila takmičenje, a vratila se 40 dana kasnije. Kada je Miljana diskvalifikovana zbog fizičkog obračuna sa Jovanom Tomić, njena majka je istog dana samoinicijativno napustila „Zadrugu“. U svom prvom rijalitiju je izdržala 229 dana.

U septembru 2019. godine se našla među učesnicima treće sezone rijaliti šou programa „Zadruga“. Ovog puta kazala je da joj je motiv za ulazak u rijaliti to što od honorara želi da kupi unuku stan i da mu obezbedi školovanje na prestižnim univerzitetima.

Ni ovog puta Marija nije bila nemi posmatrač dešavanja u rijalitiju. Redovno je ulazila u svađe sa svima koji su po njenom mišljenju to zaslužili. Osim toga, kritikovala je i ćerku zbog njenog ponašanja, pogotovo zbog toga što bi njen sin kad poraste na internetu mogao da vidi razne degutantne scene zbog kojih bi ga moglo biti sramota ko mu je majka.

Mariji je posebno zasmetalo kada se u „Zadruzi“ našao Miljanin nekadašnji dečko Zola. Neretko je ulazila u oštre rasprave sa njim i sa ćerkom, te su gledaoci imali priliku da uživo prate pravu porodičnu dramu.

Posle 179 dana provedenih u rijalitiju Marija je samoinicijativno donela odluku da napusti „Zadrugu“. S obzirom na to da se takva situacija dogodila u dve sezone, nije poznato da li je Kulićeva u obavezi da plati „kaznene penale“ zbog kršenja ugovora koji je sa produkcijom potpisala.

Mediji su u maju 2020. godine objavili vest da je Miljana dobila zabranu prilaska Mariji u trajanju od 30 dana. Naime, njihov komšija je ispričao jednom dnevnom listu kako su se Kulićeve žestoko posvađale, te je morala da reaguje policija. Marija je navodno zbog problema sa visokim pritiskom i štitnom žlezdom završila u niškoj Hitnoj pomoći.[1]

Ubrzo nakon toga je objavljeno da je Miljana privedena jer je prekršila meru zabrane prilaska koja joj je ranije izrečena.[2] Sudeći po vestima koje su nakon toga punile novinske stupce, čini se da su se odnosi između majke i ćerke popravili.

U septembru 2020. godine Marija je po treći put postala učesnica rijalitija „Zadruga“.

 

View this post on Instagram

 

Zlato.

A post shared by Marija Kulic (@marijakulic_mtaz) on

Kontroverze

S obzirom na to da je Miljana Kulić poslednjih nekoliko godina prisutna na domaćoj javnoj sceni, njena porodica je često u fokusu interesovanja domaćih tabloida. Tako je 2017. godine objavljeno da su Marija i Siniša privedeni u policiju zbog sumnje da su bacili „Molotovljev koktel“ na kuću Sanje Sandži Barumas, tadašnje suparnice njihove najstarije ćerke.

Marija je potvrdila tu informaciju, ali je kazala da razume policijske službenike koji su samo radili svoj posao. Brzo su pušteni na slobodu, a sve optužbe protiv njih su povučene jer su imali snažan alibi. Naime, Siniša je u vreme tog incidenta imao operaciju glasnih žica, dok je njegova supruga izjavila da ne zna ni ko je žrtva tog napada[3].

Nakon što su majka i ćerka napustile „Zadrugu 3“ mnogi mediji su pisali i izveštavali o odnosima u porodici Kulić. Sve je dodatno „podgrejala“ izjava Marka Đedovića, jednog od rijaliti učesnika, koji je izneo niz vrlo ozbiljnih optužbi na račun porodice Kulić[4].

Reference

[1] https://www.blic.rs/zabava/miljana-kulic-marija-svadja/68gqqqh

[2] https://www.blic.rs/zabava/policija-privela-miljanu-kulic-u-prekrsajni-sud-osumnjicena-da-je-krsila-meru-zabrane/kvqq5r8

[3]https://www.kurir.rs/stars/2945695/bombom-na-kucu-ucesnice-parova-policija-privela-miljaninu-porodicu

[4] https://www.kurir.rs/stars/2945695/bombom-na-kucu-ucesnice-parova-policija-privela-miljaninu-porodicu

Marija Kulić na društvenim mrežama

InstagramMarija @ Instagram