Džejla Ramović

Kratke informacije

Ime i prezimeDžejla Ramović
Datum rođenja22. april 2002.
Mesto rođenjaGoražde
DržavaBosna I Hercegovina
PrebivališteGoražde
ZanimanjePevačica

Biografija

Džejla Ramović je bosanskohercegovačka pop pevačica. Pobednica je trinaeste sezone popularnog muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“. Rođena je 22. aprila 2002. godine u Goraždu u Bosni i Hercegovini.

Pesme „Ruine“, „Jedna kao nijedna“, „Potraži me“, „Ruža“ su Džejlini singlovi koje je do sada (februar 2021.) objavila i koje je zavolela publika.

Da je talentovana devojčica svi su znali još od malih nogu. Potvrdila je to kada je pobedila na takmičenju „Neki novi klinci“, a potom je došla i ubedljiva pobeda na najgledanijem muzičkom takmičenju u regionu „Zvezdama Granda“.

Kada se Džejla takmičila njene sestre Šejla i Lejla, te roditelji Edita i Sanin, su bili tu da je podrže na svakom nastupu, što je Džejli davalo vetar u leđa. Ona uvek ističe da joj je porodica na prvom mestu.

Za Džejlu kažu da ima neverovatno moćan glas, da je lepo vaspitana i kulturna devojka koju slava nije nimalo promenila. Donela joj je samo dodatnu zrelost.

U martu 2020. godine dobila je nagradu otkriće u pop muzici na manifestaciji „Oskar popularnosti“ u Banjaluci.

Na „Instagramu“ trenutno (april 2022.) ima više od 520 hiljada pratilaca. Njen kanal na „Jutjubu“ (YouTube) ima preko 83 hiljade pretplatnika.

Detinjstvo i obrazovanje

Džejla Ramović je rođena 22. aprila 2002. godine u Goraždu. Odrastala je kao najmlađa od tri kćerke Edite i Sanina Ramovića.

Njene starije sestre zovu se Šejla i Lejla. Sestre mnogo liče jedna na drugu, pa su još od detinjstva svi komentarisali da su nestvarno lepe devojčice i da se ne zna koja je lepša. Tako je bilo i kada su sestre Ramović odrasle.

Zanimljivo je da je njen rođak poznati bosanskohercegovački fudbaler Sinan Ramović. Igrao je za FK „Željezničar“ kao centralni vezni igrač, a od 2020. godine nastupa za jedan klub u Švajcarskoj.

Džejla je u jednom intervjuu ispričala da je njena porodica za nju oduvek bila savršeno mesto za odrastanje. Krasili su ih sloga i razumevanje tokom celog života i mnogo ljubavi.

Ona je pojasnila i da to nije samo slika za medije, već da je to zaista bilo tako. Majka Edita i otac Sanin za lepe sestre Ramović bili su uzor i zvezda vodilja od malih nogu.

Kao najmlađoj sestri, Lejla i Šejla su Džejli uvek gledale maksimalno da ugode. One su je i čuvale kada je bila mala i kada je njihova majka počela da radi.

Sestre su mnogo povezane, imaju, kako Džejla kaže, najbolji odnos na svetu, razumevanje i nikada se ne svađaju. Sestre i roditelji su joj najveća podrška za sve što je radila u životu.

Od detinjstva sestre Ramović pokazale su da su talentovane za muziku. Iako su sve imale tu sklonost ka muzici, jedino je Džejla odlučila da se otisne u muzičke vode i pokuša ostvariti profesionalnu muzičku karijeru.

Džejla je od svoje treće godine od samog jutra, kada se probudi, uzimala dezodorans u ruke koji joj je služio kao mikrofon i pevala. Publika su joj bile sestre i roditelji. Uživala je u tome.

Svoju prvu pesmu „Čips i čokolada“ snimila je sa svojom sestrom Lejlom kada je imala četiri godine. Nastupale su na festivalu „Šta se pjesmom sanja“ u Goraždu i dobile nagradu za najveći aplauz. To je bilo 2006. godine, a nastup se može videti i danas na Džejlinom kanalu na Jutjubu.

Zanimljivo je da su Džejla i njene seste u jednom trenutku slušale samo Milana Stankovića i njegove pesme. Pratile su njegove nastupe u „Zvezdama Granda“ i bile su oduševljene njegovom pojavom.

Kao odličan učenik završila je osnovnu, a posle i srednju Ekonomsku školu. U srednjoj školi takođe je bila odlična, ali joj nije bilo lako da stigne sve jer je tada bila na učesnica muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ u Srbiji na kojem je i pobedila.

Džejla je propustila mnoge bezbrižne trenutke koje su imali njeni vršnjaci, ali je bila odlučna da sve postigne. I posle pobede, odlučila je da nastavi obrazovanje u upiše Ekonomski fakultet. Obrazovanje joj je jako važno, iako joj je želja i da ostvari muzičku karijeru.

Pobednica takmičenja „Neki novi klinci“ i prve pesme

Publika je prvi put imala priliku da čuje Džejlu na jednom velikom muzičkom takmičenju kada je ona imala dvanaest godina. U sezoni 2014/15 prijavila se za učešće u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“.

Džejla je stigla da petog kruga takmičenja, a potom ispala. Žiri joj je tada rekao da je ona mnogo talentovana, ali da dođe za koju godinu, kada joj glas sazre.

Već od naredne sezone, kada su svi uvideli koliko se talentovane dece prijavljuje na takmičenje starije, uvedeno je i takmičenje „Neki novi klinci“ za decu do 15 godina. Emitovano je na TV Prvoj.

Na ovo takmičenje odmah se prijavila i Džejla. Pokazala se kao odlična i odnela je pobedu. Kao pobednica takmičenja „Neki novi klinci“ Džejla je za nagradu dobila statuu i mogućnost da snimi dve pesme.

Njena prva pesma je „Ruža“. Objavljena je 18. januara 2017. godine, a za pesmu je urađen i spot koji trenutno (februar 2021.) ima oko četiri miliona pregleda na Jutjubu. Tekst i muziku za ovu pesmu je uradio legendarni Bane Opačić, a aranžman Alek Aleksov. Prateće vokale pevala je Ivana Selakov.

U septembru 2017. godine izlašla je druga Džejlina pesma pod nazivom „Potraži me“. Tekst, muziku i aranžman za ovu pesmu uradio je Amil Lojo. Za pesmu je urađen i spot, a na Džejlinom Jutjub kanalu trenutno (februar 2021.) ima više od četiri miliona pregleda.

Godinu dana posle, u septembru 2018. godine, izlazi njena treća pesma pod nazivom „Jedna kao nijedna“. Tekst i muziku za ovu pesmu uradio je Bane Opačić.

Pobednica prestižnog muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“

Džejla se ponovo prijavila na „Zvezde Granda“ u sezoni 2018/19. Tada je imala šesnaest godina. U prvom krugu takmičenja pevala je pesme „Tihi ubica“ Jelene Karleuše i „Podseti me“ Marije Šerifović.

Zanimljivo je da su upravo ove pevačice bile u žiriju tog takmičenja. Džejla je stala pred njih i odlično iznela pesme, te potpuno oduševila žiri.

Prošla je u drugi krug, a za svog mentora kroz dalje takmičenje odabrala je pevačicu Mariju Šerifović jer se divila njenim vokalnim sposobnostima. Bio joj je san da radi sa tako velikim umetnikom.

Džejla i Marija Šerifović su se odlično slagale i razumele, a njihova saradnja i Džejlin napredak iz kruga u krug bili su sve vidljiviji. Džejla je do kraja ovog takmičenja mnogo napredovala, a sa Marijom je postala prava drugarica.

U finalnoj noći najgledanijeg takmičenja u regionu Džejla je pevala pesmu „Ima jedan svijet“ i „Nismo smeli“. Na sceni se pojavila u dugoj beloj haljini i sve je izgledalo kao je upravo na scenu stigla iz neke bajke.

Oduševila je gledaoce pored malih ekrana i odnela ubedljivu pobedu kakva je nezapamćena u „Zvezdama Granda“. Osvojila je 1 017 bodova, dok je drugoplasirana Milica Čikarić osvojila 391 poen.

Usledilo je veliko slavlje na bini, a Džejla se zahvalila svima na podršci. Sa njom je na bini slavila i Marija Šerifović koja je skakala od sreće.

Kao pobednica „Zvezda Granda“ za nagradu je dobila automobil i mogućnost da snimi pesmu.

Džejla je kasnije pričala da nije očekivala pobedu kada je stala pred žiri na samom početku u prvom krugu takmičenja. Imala je želju da proba nešto novo, jer joj se svideo novi koncept takmičenja pred žirijem.

Kada je prošla prvi krug, nakon mora pozitivnih kritika, osećala je veliku odgovornost. Iz kruga u krug, rodila se želja i za pobedom. Tokom nastupa je bila mnogo samokritična.

Rekla je da je ponekad imala toliku tremu da je pred nastup uzimala kocku šećera i vodu. Na svakom nastupu podršku joj je iz bekstejdža pružala i njena porodica.

Džejla je tada bila srednjoškolka, pa joj nije bilo lako da uskladi školu i obaveze u „Zvezdama Granda“. Iz Goražda je u Beograd putovala najmanje 30 puta tokom takmičenja.

Ipak, kazala je bi, ukoliko bi joj se pružila prilika, sve ponovila. Priznala je i da je bilo naporno i teško, ali da se sve to na kraju isplatilo.

Ovo učešće donelo joj je ogromnu popularnost u zemljama bivše Jugoslavije, svi su pričali o lepoj i kulturnoj devojci anđeoskog glasa.

Džejli je sve to prijalo, ali nije zapostavila svoje obrazovanje. Usledili su i nastupi na koncertima sa Marijom Šerifović, kao i njeni samostalni. Ubrzo je objavila i singl „Ruine“.

„Ruine“

Pesmu „Ruine“ Džejla je objavila 9. decembra 2019. godine. Pesma trenutno (februar 2021.) ima više od 16 miliona pregleda na Jutjubu. Muziku i aranžman radio je Darko Dimitrov, a tekst je napisala Marina Tucaković.

Ova pesma urađena je za Grand produkciju kao nagrada za prvo mesto u finalu njihovog takmičenja. Pesma je postigla ogroman uspeh.

Za pesmu je urađen i spot, a publika je komentarisala da pevačica izgleda mnogo zrelije za svoje godine. Neki od komentara su bili da je Džejla dokaz da pevačice mogu izgledati lepo i zavodljivo iako se ne skidaju „gole“ u spotovima i na nastupima.

Nove pesme i pandemija

U jednom intervjuu je kazala da bi volela da snimi neke nove pesme, ali i dodala da je svesna da će teško da nađe neku koja će uspeti da nadmaši „Ruine“.

U međuvremenu, studira, radi na sebi i čeka da se pojavi odlična pesma koja će premašiti uspeh „Ruina“. Posle toga je pandemija virusom korona poremetila njene planove i na trenutak ih zaustavila. Džejla je tokom ljeta 2020. godine bila pozitivna na korona virus o čemu su mediji pisali.

Dok ne pronađe pesmu koja će biti dostojna svega što je prethodno radila, Džejla snima obrade poznatih pesama i postavlja ih na svoje društvene mreže. Sudeći po broju pregleda i pozitivnih komentara, njenoj publici se dopada i ovaj vid interakcije sa slušaocima.

„Zvezde pevaju zvezde“

U decembru 2020. godine na kanalu Radija „S“ na Jutjubu izašla je Džejlina obrada popularne pesme „Ginem“ od Magazina i mlada pevačica je opet svoju publiku ostavila bez daha. Pesma je snimljena u sklopu projekta „Zvezde pevaju zvezde“.

Džejla je bila presrećna što je dobila ovu priliku jer pesmu „Ginem“ sluša od detinjstva, a prati i ovaj muzički projekat. Bilo joj je neobično sve to, pa se zapitala da li je ona zaista došla do tog nivoa da je zvezda koja peva pesmu neke druge zvezde koju sluša od kada se rodila.

Sestre Ramović na Instagramu

Džejla, Šejla i Lejla Ramović oduvek su privlačile pažnju svojom lepotom, lepim vaspitanjem i kulturom. Ove devojke imaju veliki broj fanova na društvenim mrežama. Najaktivnije su na „Instagramu“ gde kao najpopularnija među njima, najviše pratioca ima Džejla. Trenutno (april 2022. godine.) ih je više od 520 hiljada.

Lejlu prati trenutno (april 2022.) prati više od 181 hiljada ljudi i ona „Instagram“ nalog koristi kao lični blog. Šejla je pokrenula svoj modni vlog. Šejlu na Instagramu trenutno (april 2023.) prati više od 173 hiljade fanova.

Sestre Ramović su uzor mnogim mladim ljudima širom regiona. Lejla je studirala Ekonomski fakultet u Mostaru, Šejla Fakultet informacionih tehnologija takođe u Mostaru, a Džejla je odlučila da upiše Ekonomski fakultet kao njena sestra Lejla.

Zanimljivo je da sestre Ramović nose isti broj garderobe, pa najviše vole da idu u kupovinu zajedno. Dele odeću i o tome mnogo vode računa. Njihova majka, od koje su nasledile ljepotu, od detinjstva ih je učila da žena treba da bude lepa i negovana, da vodi računa o svojoj higijeni i izgledu.

Džejla privatno

Za sebe kaže da je jedna obična devojka, jako srećna i zadovoljna. Zahvaljuje se Bogu što joj sve za sada ide kako treba. Njena porodica je zdrava i nasmejana, okružena je ljudima koji joj prijaju. Vreme uglavnom provodi učeći i družeći se sa porodicom.

Njena karijera nikada nije bila praćena skandalima, kao ni ljubavnim vezama. Kao pobednica „Zvezda Granda“ koja je postigla ogromnu popularnost u svim zemljama bivše Jugoslavije ostala je čvrsto na zemlji.

Publika je bila oduševljena odgovorima koje je davala u intervjuima medijima. Govorili su da ne liči na devojku koja je posle svih velikih uspeha, napunila tek osamnaest godina, da veoma zrelo razmišlja.

Džejla je poznata i kao neko ko je vrlo emotivan i samokritičan, te se uvek trudi da od sebe da ono najbolje.

U jednom intervjuu rekla je da je u komentarima na društvenim mrežama videla da je neki smatraju nadobudnom, ali da ona nije takva. Ponekad hladan utisak koji ostavlja na sceni je njen način da se izbori sa tremom koja je uvek prisutna kada nastupa.

Njena želja je da je ljudi pamte, pre svega, kao dobrog čoveka.

Ljubavni život

O njenom ljubavnom životu se ništa ne zna. Džejla je rekla da početak svoje karijere želi da gradi samo na svom pevanju, ali da ne želi da njenu karijeru prate naslovi u novinama o nekim ljubavima. Zbog toga svaku svoju simpatiju ili dečka drži samo za sebe i daleko od očiju javnosti.

Diskografija

Singlovi

  • 2017. Ruža
  • 2017. Potraži me
  • 2018. Jedna kao nijedna
  • 2019. Ruine

Džejla Ramović na društvenim mrežama

FacebookDžejla @ Facebook
InstagramDžejla @ Instagram
YoutubeDžejla @ YouTube