Nina Radulović Lečić

Kratke informacije

Ime i prezimeNina Radulović Lečić
Datum rođenja15. maj 1986.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjeVoditeljka, manekenka
Visina186 cm
Težina75 kg

Biografija

Nina Radulović Lečić je voditeljka i bivša manekenka. Važi za jednu od najlepših i najzgodnijih srpskih voditeljki. Rođena je 15. maja 1986. godine u Beogradu.

Pošto joj je deda bio vojno lice, u njegovom velikom stanu u bloku 21 su živeli Nina i njeni roditelji, Gorica i Branislav, kao i dva ujaka sa svojim porodicama. Nina ima osam godina stariju sestru Ivanu iz očevog prvog braka sa kojom se odlično slaže.

Bila je napredno dete i uvek u društvu starijih od sebe pa je u školu krenula kada je imala šest godina. Prvi razred je završila u osnovnoj školi „Jovan Dučić“ nakon čega su se preselili na Bežanijsku kosu. Majka ju je upisala na mnoge kurseve, u školu engleskog jezika i u muzičko zabavište pa je svaki njen minut unapred bio isplaniran.

Sa šesnaest godina je počela da peva u rok bendu i zainteresovala se za pisanje. Pevali su u kafiću preko puta Muzičke škole, „Slavenski“, a kasnije su počeli da dobijaju ponude za nastupe.

Verovala je da će, poput roditelja, postati stomatolog, ali u četvrtom razredu gimnazije je shvatila da je to ne zanima.

Završila je Fakultet političkih nauka, smer novinarstvo. Upisala je master studija Politikologije. Osim maternjeg jezika, govori engleski i ruski.

Svesna je svoje lepote, ali smatra da bi, bez obrazovanja, ona bila njena mana. Ninin moto je: „Ne sudi da ti ne bi bilo suđeno.“

Ona je zaštitno lice modne kuće Alegra. Prvi put se na televiziji pojavila u takmičenju Evropsko lice 2007/2008 koje se prikazivalo na RTS-u. Pošto je osvojila prvo mesto sa još troje kolega, vodila je Beoviziju i sarađivala je sa švedskom produkcijom, koja je realizovala brojne projekte za potrebe Eurosonga.

Na televiziji Foks je vodila emisije: „Survivor – povratak u civilizaciju“ i humanitarni projekat „Zvezde pevaju za njih“. Nakon toga je vodila zabavnu emisiju „Ekskluziv“ na Prvoj srpskoj televiziji.

2010. godine je nastupila na festivalu Sunčane Skale i izvela je numeru „Krug“. Pored ove, snimila je i pesmu „Krevet za troje“.

2012. godine je prešla na televiziju Pink gde je vodila sledeće emisije: „Trenutak istine“, „Pink music festival“, „Sat-dva“ i „Bravo šou“.

Vodeći emisiju „Trenutak istine“ je shvatila da je promašila fakultet i da je trebala da upiše psihologiju ili socijalni rad. Voli da sluša ljude i da im pomogne da prevaziđu probleme koje imaju.

2013. godine je sa suprugom pokrenula poslovni projekat, edukativni centar “Lekart”, čiji je slogan da nikada nije kasno da spoznate sebe.

2016. godine je prihvatila poziv Ženske TV na kojoj vodi emisiju „Zdravo, Nina“. Ona govori o tome da je ozdravljenje pojedinca i društva, u ovom vremenu, moguće.

Privatni život

16. oktobra 2010. godine Nina se udala za glumca Branislava Lečića koji je preko trideset godina stariji od nje. Zbog toga su u početku su krili da su u vezi. Ninin otac je bio protiv njihove veze smatrajući je društveno nepodobnom, dok ih je majka podržala. Oni su se dugo družili, Branislav je često dolazio na Ninine svirke, a ona na njegove pozorišne predstave. On je priznao da je, čim ju je video, poželeo da je oženi i da sa njom osnuje porodicu.

2011. godine su dobili sina Lava. Nina je izjavila da će roditi drugo dete ako on to poželi.

2015. godine se u medijima pojavila slika na kojoj starleta Atine Ferari sedi u Lekinom krilu. Nina nije ishitreno reagovala, već je poverovala svom suprugu. Takođe se pisalo o njihovom razvodu, ali par je to demantovao.

Atraktivna voditeljka je visoka 186 cm i teška 75 kg. 6 cm je viša od svog supruga, ali ta razlika je neprimetna.

Nina Radulović Lečić na društvenim mrežama

FacebookNina @ Facebook
InstagramNina @ Instagram