Nikola Kirćanski (Kei)

Kratke informacije

Ime i prezimeNikola Kirćanski (Kei)
Datum rođenja8. oktobra 1994.
Mesto rođenjaZrenjanin
DržavaSrbija
PrebivališteZrenjanin - Beograd
ZanimanjeReper, tekstopisac, kompozitor, producent
ŽanrHip-hop

Biografija

Nikola Kirćanski Kei je srpski reper, tekstopisac, kompozitor i muzički producent. Rođen je 8. oktobra 1994. godine u Zrenjaninu. Živi i radi na relaciji Zrenjanin – Beograd.

Muzikom je počeo da se bavi 2009. godine. Veću prepoznatljivost je stekao tokom 2017. godine saradnjom sa pevačima Slobodanom Slobom Radanovićem, Teodorom Džehverović i Sarom Jovanović (Sara Jo).

Nakon toga je usledila saradnja sa muzičkim producentom Slobodan Veljkovićem Cobijem (Coby), reperom –Ozrenom Stokićem Zozom, Nikolijom Jovanović, Sarom Šekularac Zoi i drugima.

Danas može da se pohvali zavidnim portfolijem, jer su mnoge pesme koje je pisao, komponovao ili aranžirao postale regionalni klupski hitovi.

Kićarski je jedan od članova Produkcijske kuće „Basiviti“ („Bassivity“) iz Beograda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kei (@svejekei)

Karijera

Nikola Kićarski je rođen 1994. godine u Zrenjaninu. U jednom intervjuu je kazao da se za muziku počeo interesovati vrlo rano. Amaterski je svirao klavijature, a ozbiljnije se posvetio stvaranju tekstova i kompozicija 2009. godine.

Ipak, do većeg uzleta u karijeri je došlo tokom 2017. godine. Naime zajedno sa Reljom Milanovićem i Sarom Jo je napisao tekst pesme „Nemam vremena za to“ koja je svetlo dana ugledala krajem maja 2017. godine.

Zahvaljujući njihovom tekstu, te Cobijevom aranžmanu singl je za vrlo kratko vreme postao hit u Srbiji i regionu.

Iste godine je Sloba Radanović objavio pesmu „Stjuardesa“ na čijem je Kićarski aranžmanu radio sa Dejanom Kostićem.

Osim toga, sa članovima grupe In Vivo je napisao i komponovao pesmu „Kristijan Grey“ koju je Teodora Džehverović objavila u decembru 2017. godine, a koja trenutno (avgust 2022. godine) broji skoro 50 miliona pregleda na internet platformi „JuTjub“ („YouTube“).

Produkcijska kuća „Basiviti“ („Bassivity Digital“) je istog meseca objavila njegov album „Minut“ na kome su bile pesme „Baci dupe na pod“, „Gde ću sutra ne znam“, „Jebi kučke uzmi evre“, „Keve mi“ i drugima.

Početkom jula 2018. godine „Basiviti“ je objavio njegov singl „Dođi odmah“ na kome je sarađivao sa Lukom Jovanovićem Luksonijem (Luxonee). Prateće vokale je pevao Ozren Stokić Zoza, a pesma je za četiri godine „zaradila“ preko 280 hiljada pregleda na „JuTjubu“.

Napisao je tekst za pesmu „Mami“ koju je Cobi objavio polovinom jula iste godine, a koja je takođe postala hit.

Istog meseca je sa Marijanom Milovanovićem (KIMMV), Ognjenom Jovanovim i Milošem Janoševićem (Yungkulovski) snimio pesmu „Lanci“, a sa Nenadom Vješticom (Ved’ma) i Young Palpom singl „Orfanela“.

Jedan je od autora teksta, kompozicije i aranžmana za pesmu „RiRi“ koju je polovinom novembra 2018. godine objavio Ozren Stokić Zoza.

Sara Jo je u januaru 2019. godine promovisala pesmu „Bez sna“ koju je napisao, komponovao i aranžirao Nikola Kirćanski. I ova numera je za vrlo kratko vreme postala hit.

Sa momcima iz grupe THFC je napisao i komponovao pesmu „100“ koju su snimili sa Zozom.

Jedan je od autora muzike za pesmu „Poen“ koju je u maju iste godine objavio mladi bosanskohercegovački muzičar Stefan Obradović.

Tokom 2019. godine je sarađivao sa Zoi na njenim singlovima „Zovi“ i „Eto“. Zajedno sa Zozom je napisao, komponovao i aranžirao singl „Ja se ne brinem“ koji je polovinom maja 2019. godine objavio pop-folk pevač Sloba Radanović.

Pevao je prateće vokale u pesmi „Dođi mami“ koju je u julu objavila Nataša Bekvalac.

Zajedno sa Cobijem je napisao muziku za singl „Klan“pop-folk pevačice Katarine Živković. Istog meseca je Sara Jo objavila pesmu „Mili, mili“ čiji tekst, muziku i aranžman potpisuje Kićarski.

Početkom godine Stefan Dimitrijević Leon i Ana Miletić su snimili duet pod naslovom „Samo moja“, a Kei je potpisan kao autor teksta, muzike i aranžmanaovog singla.

„Basiviti“ je u februaru 2020. godine objavio singl „Jasno mi je“ mlade pevačice Sare Šekularac, poznatije po pseudonimu Zoi. Tekst pesme je pisao Miloš Janošević, muziku Teodora Pavlovska, dok je Kićarski bio zadužen za aranžman.

Nastavio je saradnju sa Sarom Jo i tokom 2020. godine. Napisao je, komponovao i aranžirao njenu pesmu „Kaži mi“, kao i duet „Kao nikad pre“ koji je snimila sa Predragom Simićem.

Pop-folk pevačica Seka Aleksić je u aprilu 2021. godine objavila singl „Dok si tu“. Reč je o numeri koju je napisao, komponovao i aranžirao Nikola Kićarski.

Sari Jo je napisao tekst i komponovao muziku za pesmu „Bez sna“ koja se u prodaji pojavila 9. maja 2021. godine. Osim toga pobrinuo se i da njen singl „Divlja“ pokuša da nadmaši sve što su do tada zajedno radili.

Saradnju sa Zoi je nastavio i u 2021. godine. Zajedno sa Cobijem je napisao muziku i aranžman za njenu pesmu „Nirvana“, dok je Kei sam komponovao i aranžirao singl „Imam sve“.

Mlada Pevačica Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica je u aprilu 2022. godine objavila singl „Loša“ za koji je Nikola pisao tekst, te sarađivao sa Cobijem na aranžmanu. Pesma je za vrlo kratko vreme postala hit, a za tri meseca ju je na „JuTjubu“ poslušalo skoro 20 miliona ljudi.

Zajedno sa Cobijem je napisao tekst, muziku i aranžman za pesmu „Pucaj mi u srce“ koju je Edita Aradinović objavila krajem juna iste godine.

Kei je zajedno sa Luksonijem uradio pesmu „Problem“ koju je Zoi izdala za „Basiviti“ početkom jula 2022. godine.

Jedan je od autora pesme „Zar ne“ koju je Sara Jo izvela na Festivalu „Skale“ 2022. godine. Tekst numere su pisali Mihajlo i Pavle Jovanović, dok su za muziku i aranžman bili zaduženi Kićarski i Luksoni. Sarin spot je za samo pet dana na „JuTjubu“ dostigao 454 hiljade pregleda.

Privatni život

Nikola Kićarski je rođen 1994. godine u Zrenjaninu. U rodnom gradu je završio osnovnu i srednju školu. U jednom intervjuu je kazao da je oduvek znao da je rođen za neki kreativan posao, da želi da bude producent ili da se bavi poslom sličnim tome[1].

Iz hobija je 2009. godine počeo da se bavi muzikom, a kasnije je počeo da piše tekstove, repuje, peva, radi instrumentale i slično. Uprkos tome što je jedan od zaslužnih za nastanak velikih hitova, Nikola se trudi da svoj privatni život drži dalje od očiju javnosti.

Diskografija

Albumi

  • 2017. Minut

Singlovi

  • 2018. Lanci (ft. Ognjen, KIMMV & Yungkulovski)
  • 2018. Orfanela (ft. Vještica & Young Palk)
  • 2018. Dođi odmah

Reference

Nikola Kirćanski (Kei) na društvenim mrežama

FacebookNikola @ Facebook
InstagramNikola @ Instagram