Danijel Pavlović

Kratke informacije

Ime i prezimeDanijel Pavlović
Datum rođenja27. jul 1985.
Mesto rođenjaKragujevac
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeMuzičar, pevač
ŽanrPop

Biografija

Danijel Pavlović je srpski muzičar, kantautor i pevač pop muzike koji je popularnost stekao 2008. godine učešćem u muzičkom rijaliti takmičenju „Operacija trijumf“. Rođen je 27. jula 1985. godine u Kragujevcu. Polusestra mu je pevačica Marija Šerifović. Danijel živi i radi u Beogradu.

Po okončanju niže i srednje muzičke škole završio je Muzičku akademiju u Novom Sadu. Predavao je u muzičkoj školi u Kragujevcu, a od 2011. godine vodi studio tehnike pevanja „VIVO“ u Beogradu. Svira violinu i klavir.

Iako se muzikom bavi ceo život, prepoznatljivost je stekao 2008. godine kao jedan od učesnika regionalnog talent šoa „Operacija trijumf“. Dospeo je u finale i zauzeo peto mesto u konkureniciji od dvadesetak mladih pevača. To takmičenje mu je otvorilo mnoga vrata, pa je 2009. godine snimio singl „Javna tajna“.

Sa Milicom Majstorović je učestvovao na takmičenju za srpskog predstavnika na Pesmi Evrovizije. Izveli su numeru „H8er“ i zauzeli osmo mesto.

Snimio je nekoliko pesama od kojih su najpopularnije „Tahikardija“, „Javna tajna“, „Rođeni sa greškom“ i druge. Godine 2018. je nastupio na „Beoviziji“ sa pesmom „Ruža sudbine“ i zauzeo osmo mesto.

Pisao je pesme za brojne izvođače poput Šaka Polumente, Nikole Rokvića, Nine Badrić, Marije Šerifović, Ivane Selakov, Teodore Baković i drugih.

Detinjstvo i obrazovanje

Danijel Pavlović je rođen 1985. godine u Kragujevcu. Njegov otac je Rajko Šerifović, bubnjar orkestra Žaoka. U to vreme Šerifović je bio u braku sa pevačicom Vericom, pa Danijel nosi majčino prezime Pavlović. Odrastao je i školovao se u Kragujevcu.

Po završetku niže muzičke škole, odsek violina, pohađao je srednju muzičku školu, odsek klavir. Profesorka mu je bila legendarna Natalija Ikajeva Tomić.

Tokom školovanja je osvajao brojne nagrade u zemlji i inostranstvu. Logičan sled događaja je bio da nastavi muzičku karijeru, pa je 2004. godine upisao Akademiju u Novom Sadu, odsek klavir. Diplomirao je u klasi profesora Aleksandra Serdara, a potom upisao magistarske studije.

Karijera

Danijel Pavlović je kao kompozitor, tekstopisac i izvođač debiovao 2004. godine na 11. Muzičkom festivalu zabavne muzike u Budvi. Pesma „Ljubav koja ne bledi“ se našla na kompilaciji „Hitovi leta 2004“.

Ipak, prelomni trenutak u njegovoj karijeri se desio 2008. godine kada je učestvovao u muzičkom rijalitiju „Operacija trijumf“.

Reč je o projektu u kome su učestvovali mladi pevači iz pet zemalja bivše Jugoslavije, a koga je prenosilo sedam televizijskih kuća. Takmičari su imali ozbiljne treninge pevanja i pripremali se za „žive“ nastupe pred publikom.

Uz pomoć mentora, uspešnih muzičara, tekstopisaca i profesora savladavali su tehnike pevanja, ali i scenske nastupe. Danijelu niko nije mogao da ospori talenat, ali su mu gledaoci pored malih ekrana zamerili na lošoj komunikaciji s ostalim takmičarima.

Uprkos tome, plasirao se u polufinale gde je bio jedini predstavnik Srbije. Zauzeo je peto mesto, dok je za pobednika publika izabrala Adnana Babajića iz Bosne i Hercegovine.

Ovaj projekat mu je, pored prepoznatljivosti, doneo i brojna poznanstva i prijateljstva, te otvorio vrata mnogih muzičkih studija.

Iste godine je objavio singl „Javna tajna“, a sledeće je sa Milicom Majstorović, koja je takođe bila učesnica „Operacije trijumf“, nastupio na „Beoviziji“ sa pesmom „H8er“. Uspeli su da se plasiraju u finale i zauzmu osmo mesto.

Usledio je festival „Sunčane Skale“ u Herceg Novom. Danijel je sa Milicom i Anom Bebić izveo pesmu „Rođeni sa greškom“. Muziku i tekst je napisala Emina Jahović, a aranžman potpisuje Bojan Dugić.

Numera se našla na CD-u „Sunčane Skale 2009 – Pjesma ljeta“.

Pored svojih, Danijel je počeo da piše pesme i za druge muzičare. Tako su se 2010. godine pojavile njegove dve numere – „Briga me“ u izvođenju Ivane Selakov i „Curice“ koju je otpevao Nikola Rokvić. Početkom iste godine Pavlović je objavio singl „Neke se reči dogode“.

Napisao je baladu „Sav moj svet“ sa kojom je Stefan Vujović 2010. godine pobedio na festivalu zabavne muzike u Vrnjačkoj Banji.

Njegov talenat su uočili i drugi pevači, pa je Šako Polumenta 2011. godine objavio dve pesme koje je Danijel napisao i komponovao. Reč je o numerama „Heroj“ i „Ne gledaj u moje oči“ koje je publika vrlo dobro prihvatila.

Prihvatio je poziv produkcije televizije „Pink“ da učestvuje u rijaliti programu „Dvor“ koji je emitovan od 16. januara do 11. marta 2011. godine na programu televizije „Pink“.

Sa dvadesetak kolega iz sveta muzike takmičio se za nagradu od 60 000 evra. „Opstao“ je na „Dvoru“ svih sedam nedelja, te takmičenje završio kao drugoplasirani. Glavna nagrada je pripala reperu Ivanu Ivanoviću Đusu.

Diskografska kuća „City Records“ je iste godine objavila Danijelov debitantski album pod nazivom „Stari zagrljaj“. Osim naslovne, sa tog CD-a su se izdvojile i pesme „Tahikardija“, „Ostani“, „Pokaži mi“, „Da me više ne voliš“ i druge.

Publika je dobro reagovala i na duetsku pesmu „Do limita“ koju je otpevao sa Dankom Petrović. Vežinu aranžmana ja radio Damir Handanović, dok je većinu pesama napisao i komponovao Danijel Pavlović.

Usledila je saradnja sa mladom pevačicom Teodorom Baković kojoj je komponovao pesme „Talenat“ i „Srećno“ na tekstove Marine Tucaković.

Iste godine je Seka Aleksić objavila album „Lom, lom“, na kome se našla i pesma „Sudbino reci“ koju su komponovali i pisali Danijel i Marina.

Sa Željkom Mitrovićem i njegovim bendom Berklee Groove je 2012. godine snimio pesmu „TV“. Muziku i tekst je ponovo radio dvojac Danijel i Marina.

Sa Jelenom Karleušom je uradio studijsku verziju pesme „Radim na bol“, ali se na njenom albumu „Diva“ nije našao duet, nego Jelenina samostalna interpretacija.

Sledeće godine je sa pesmom „Tri dana“ nastupio na festivalu „Sunčane skale“ u Herceg Novom. Osvojio je drugo mesto i nagradu „Srebrna sirena“. Muziku je pisao sam dok je na tekstu sarađivao s Aleksandrom Kojić. Aranžman je radio Zoran Kostić, a pesmu je pratio spot u režiji Marka Sovilja.

Pesma se našla na kompilaciji „Hitovi leta 2013“, baš kao i numera „Slomi“ Sanje Milenković koju je napisao i komponovao Danijel, a aranžirao Zoran Kostić.

Iste godine je nastala i pesma „Ruža sudbine“ sa kojom je konkurisao za „Beoviziju“, ali nije prošao. Numera se svidela hrvatskoj pevačici Nini Badrić koja ja je htela da je snimi.

Ipak, Danijel ju je želeo za sebe, a Nini je na tekst Marine Tucaković napisao numeru „Dan D“ koju je objavila na istoimenom albumu 2015. godine. Publika je pesmu odlično prihvatila, pa je vrlo brzo postala hit u celom regionu.

U međuvremenu je objavio novi singl pod nazivom „Retro ljubav“. Spot u kome se pojavljuje modna blogerka Zorana Jovanović poznatija kao Zorannah, je u svega par meseci na „Ju Tjubu“ („You Tube“) pregledalo više od 100 000 ljudi.

Još više uspeha je doživela pesma „Izvini se“ koju je Marija Šerifović objavila na albumu „Hrabro“. I ovog puta dvojac Danijel – Marina su osvojili srca publike.

Na „Pink Music Festivalu“ 2015. godine se predstavio sa baladom „Lavirint“ koju je aranžirao Marko Kon. Mnogi su pohvalili njegovo pevačko umeće i talenat da napravi kvalitetnu pesmu, koja 2021. godine na „Ju Tjubu“ beleži preko 370 000 pregleda.

Krajem maja 2016. godine je objavio singl „Prekini“ koji je napisao u saradnji sa Marinom Tucaković. Mnogi su pohvalili njegov trud da umesto kvantiteta bira kvalitet. U jednom intrevjuu muzičar je kazao da želi da pravi pesme koje se neće zaboraviti nakon mesec dana slušanja.

Sa pesmom „Ruža sudbine“ koju je komponovao na tekst Marine Tucaković Danijel se u februaru 2018. godine takmičio na izboru srpske pesme na Pesmi Evrovizije u Lisabonu.

Numeru koju su aranžirali Marko Kon i Saša Milošević Mare, mnogi su videli u finalu „Evrosonga“, međutim, Danijel je zauzeo tek osmo mesto na domaćem takmičenju.

Nezadovoljan glasanjem žirija na društvenim mrežama je uputio kritiku Ivani Peters, članici žirija koja mu je dala samo četiri boda.

Pevač je naveo da je glasanje bilo instruisano, te da žiri nije glasao po savesti. Ivana mu nije ostala dužna, te je medijski rat dvoje muzičara punio stupce srpskih tabloida nekoliko dana.

Pred leto iste godine je snimio numeru „Zulum“ koja je podelila mišljenje publike na one koji su bili oduševljeni i one koje su smatrali da je upotrebom autotjuna pogazio svoju reč da mu je kvalitet muzike važniji od popularnosti i pregleda na „Ju Tjubu“.

U septembru 2018. godine Pavlović je objavio obradu pesme „Noć mi te duguje“ koju je još 2000. godine Zdravko Čolić izdao na svom albumu „Okano“.

Ovaj „kaver“ za koji je Danijel snimio i spot je stekao simpatije publike, a na društvenim mrežama su mnogi komentarisali emociju koju je odlično dočarao svojim pevanjem.

Na servisu „Ju Tjub“ je polovinom 2019. godine objavio obradu Cobijeve pesme „Mami“ koju je snimio sa bendom Senatori, a krajem jula iste godine njegovi obožavaoci su mogli da poslušaju kaver numere „Biće belaja“ koju je proslavila pevačica Lepa Brena.

Danijel se u proleće 2021. godine na društvenim mrežama „pohvalio“ saradnjom s Ivanom Nikolić, jednom od članica grupe Hurricane.

Naime, muzičar joj je jedno vreme pomagao da savlada nove tehnike pevanja, a mnogi su primetili da Ivana uspešno primenjuje znanje koje joj je Pavlović preneo.

Škola pevanja „VIVO“

Pre nego što je u proleće 2011. godine sa Marijom Šerfović pokrenuo školu pevanja „VIVO“ Danijel je predavao u muzičkoj školi u rodnom Kragujevcu.

Posle učešća u rijalitiju „Dvor“ osnovali su „VIVO“ koji je tokom proteklih desetak godina iznedrio generacije kvalitetnih pevača koji su osvajali nagrade na raznim festivalima. Za školu se pročulo tokom takmičenja „Pinkove zvezdice“ čiji su učesnici mahom bili članovi ove škole pevanja.

Među njegovim učenicima su i Pavle Vasiljević, Tamara Selimović, Nika Purić i drugi.

Privatni život

Danijel Pavlović je rođen 1985. godine u Kragujevcu. Školovao se u rodnom gradu, a potom diplomirao na novosadskoj Muzičkoj akademiji. Od 2006. godine je predavao klavir u muzičkoj školi u Kragujevcu.

Muzičar ne voli mnogo da govori o svom privatnom životu. Ipak, ono što je javnosti poznato jeste da je polubrat pevačice Marije Šerifović, te da je imao još jednog polubrata, Dušana Šerifovića koji je preminuo od teške bolesti u 42. godini.

Televizijska publika ga je upoznala 2008. godine tokom takmičenja „Operacija trijumf“. Plenio je pažnju svojim talentom, ali se mnogima nije dopadao zbog odnosa sa kolegama i profesorima.

U prvi plan je isticao svoje muzičko obrazovanje, pa je Marija jednom prilikom izjavila da je talentovan i dobar, ali i da je umišljen.

Domaća javnost je otprilike u isto vreme saznala da su Marija i Danijel u srodstvu, ali mladi pevač o tome nije javno govorio.

Po završetku takmičenja su dali zajednički intervju u kome su objasnili da nikada nisu bili u lošim odnosima, nego da su, jednostavno, odrastali razdvojeno, jedno u Kragujevcu, a drugo u Beogradu.

Danijel ističe da mu je Marija dala mnogo korisnih saveta, s obzirom na to da se muzikom bavi od sedme godine, te da mu je sestra veliki oslonac. Da su u odličnim odnosima i kada je posao u pitanju, potvrđuje to što godinama uspešno vode školu pevanja „VIVO“ u Beogradu.

Kada je u pitanju njegov ljubavni život pevač je vrlo tajnovit. Ne voli o tome da razgovara sa novinarima, a s obzirom na to da do sada nije pravio skandale, Danijel nije često na meti srpskih tabloida. Jednom prilikom je izjavio da voli šou biznis, da mu prija snimanje pesama i spotova, te da uživa na snimanjima televizijskih emisija.

Diskografija

Singlovi

 • 2004. Ljubav koja ne bledi
 • 2009. Javna tajna
 • 2009. H8er (duet sa Milicom Majstorović)
 • 2009. Rođeni sa greškom (sa Milicom Mastorović i Anom Bebić)
 • 2012. TV (sa Željkom Mitrovićem i bendom Berklee Groove)
 • 2013. Tri dana
 • 2014. Retro ljubav
 • 2015. Lavirint
 • 2016. Prekini
 • 2018. Ruža sudbine
 • 2018. Zulum
 • 2018. Noć mi te duguje (kaver)
 • 2019. Mami (kaver)
 • 2019. Biće belaja (kaver)

Albumi

 • 2011. Stari zagrljaj

Danijel Pavlović na društvenim mrežama

FacebookDanijel @ Facebook
InstagramDanijel @ Instagram
TwitterDanijel @ Twitter
YoutubeDanijel @ YouTube