Nenad Aleksić Ša (Sha)

Kratke informacije

Ime i prezimeNenad Aleksić Ša (Sha)
Datum rođenja11. april 1980.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeReper, tekstopisac, producent
ŽanrHip-hop

Biografija

Nenad Aleksić Ša (Sha) je srpski reper, tekstopisac i muzički producent. Prepoznatljivost je stekao krajem 90-ih i početkom 2000-ih u grupi Sha-Ila. Učesnik je rijaliti šou programa „Zadruga“. Rođen je 11. aprila 1980. godine u Beogradu. Živi i radi u rodnom gradu.

Muzikom je počeo da se bavi sa 13 godina. Bio je deo grupe BMW. Gostovao je na albumu „Uvek isti“ koji je Vladimir Ilić Ila objavio 1997. godine.

Nakon toga su odlučili da zajedno snime album kao grupa Sha-Ila. Projekat pod nazivom „Budi jak“ je svetlo dana ugledao 1999. godine. Do 2004. godine su snimili albume „Totalito Pervetito“, „O-pET“, „Multiplay“ i „10 godina“.

Ša je posle toga nastavio da gradi samostalnu karijeru.  Od 2007. godine Aleksić je objavio tri albuma i na desetine singlova. Pisao je tekstove i muziku, te radio produkciju za druge izvođače.

Tri puta je učestvovao u rijaliti šou programu „Zadruga“.

Detinjstvo i obrazovanje

Nenad Aleksić je rođen 1980. godine u Beogradu. U rodnom gradu je završio osnovnu školu i upisao srednju trgovačku školu, ali je kada je njegova muzička karijera krenula uzlaznom putanjom odustao od daljeg obrazovanja.

Muzička karijera

U muzičke vode je ušao još kao tinejdžer. Pisao je svoje tekstove, a bio je i deo grupe BMW. Sa 15 godina je upoznao repera i tekstopisca Vladimira Ilića Ilu, pa su započeli saradnju.

Gostovao je na njegovom albumu „Uvek isti“ koji je svetlo dana ugledao 1997. godine.  Nakon toga mu je Ila predložio da počnu da rade zajedno. Tako je nastala grupa Sha-Ila.

Prvi album su objavili 1999. godine pod nazivom „Budi jak“. Pored naslovne, na toj ploči su se našle i pesme „To mi radi“, „Ostani dole“, „Ala bi te boje“, „Mora da je ljubav“ i druge. Većinu pesama su pisali i komponovali sami, dok je za aranžmane bio zadužen Branislav Pakić.

Već naredne godine su objavili komercijalno vrlo uspešan album „Totalito Pervertito“. Pesme „Klio“, „Tange“, „Želim samo tebe“, „Kuma“ „Šta ti radim“ i druge, vrlo brzo su našle put do publike. Aleksić i Ilić su autori većine tekstova i kompozicija, a Bane Pakić je ponovo bio zadužen za aranžmane.

Usledila su brojna televizijska gostovanja, te nastupi u Beogradu i okruženju. Za beogradski dvojac čulo se i van granica Srbije.

Popularnost su iskoristili kako bi što pre „izbacili“ novi materijal. Tako se već 2001. godine u prodaji pojavio njihov album „O-peT“ sa pesmama „Baloni“, „Opusti se“, „Daj“, „Bebo“ i drugima. Objavila ih je produkcijska kuća „Euro Raglas“.

Dve godine kasnije je Izdavačka kuća „City Records“ objavila njihov treći album pod nazivom „Multiplay“. Na njemu su bile pesme „Dosadan dan“, „Pitbull“, „Dala bi“, „Zmija“, „Tange 2“ i druge. Popularni reperski duo je redovno gostovao na emisijama Televizije „Pink“ i drugih komercijalnih TV stanica u Srbiji.

Ilić i Aleksić su 2004. godine objavili CD „10 godina“ sa pesmama „Priđi“, „Ja idem dalje“, „Bejbe“, „Skini se“, „Igra“ i drugima. Autori su većine numera, dok su se za aranžmane i produkciju pobrinuli Jovan Grbić i Vukan Stojanović.

Iste godine su sa „Grobarima“ snimili pesmu „Samo jedan klub, samo jedan grad“ koja se našla na CD-u „Volim Partizan“.

Grupa je prestala da postoji, a Ša i Ila su nastavili samostalne karijere. Uprkos tome što više nisu nastupali i snimali zajedno, nastavili su saradnju. Tako je Ša bio zadužen za aranžmane većine pesama koje je Ila 2007. godine objavio na svom albumu „Pravila“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SHA (@nenadaleksicsha)


Komponovao je muziku za mnoge pesme koje su se našle na albumu „Lovac na kurve“ Miloša Bobića, poznatijeg kao MC Monogamija.

Aleksić je 2008. godine objavio CD pod nazivom „1 blok 1 priča“. Na njemu su se našle numere „Beograde“, „Shmizla“, „Blow“, „Blok 1″, Fontana“, „Underground Rap“, „Iskreno“ i druge.

Sa Stefanom Cvijovićem Cvijom, Harmanom i Olijem (Oly) je snimio pesmu „Šta je bilo batice!?“ koja se našla na Cvijinom albumu „Taj rad“ iz 2008. godine.

Iste godine je završio snimanje albuma „Veliki mali čovek“ sa pesmama „Nadrkaj“, „Teška kategorija“, „Aroma stare škole“, „La Coste“, „Ovo ono“, „Lili hip hop“, „Kokos“, „Nikad jači“ i drugima.

Komponovao je pesmu „Ludnica“, te napisao tekst i muziku za numeru „Sha je bilo miševi“ koju je Dragan Arsenijević Napoleon objavio na svom albumu „Dobrodošli“.

Sa Nemanjom Maksimovićem (M.A.X) je snimio pesmu „Trenutak“ s albuma „Moja priča“ iz 2008. godine.

Za Josipa Vrandečića je napisao pesmu „Oči sve govore“ koju je J Cook objavio na svom albumu „Kodeks 011“.

Bio je zadužen za kompoziciju, aranžman, miks i master numere „Znam da znaš“, „Bajka“, „Suze“, „Korak do sna“, „Moj Beograd“, „Ideemo“, „Baby“ i „Anđeo bez duše“ koje je Djolo 2009. godine objavio na svom albumu „Korak do sna“.

Da mu inspiracije ne nedostaje pokazao je već 2010. godine albumom „Bad Boy“. CD se sastojao iz pesama „Knockout“, „Nepopravljiv“, „Ti i ja“, „Don Huan“, „BG Boss“ i drugih.

Pobrinuo se i za većinu aranžmana na CD-u „2010.“ koji je Ila objavio sa grupom 93Fu.

Sa Nemanjom Dimićem (Vox), Ivanom Ivanovićem Đusom (Juice), Vojinom Vujovićem (Voke), Rankom i Ilom je snimio pesmu „Turbo dizel reper“ koja se našla na Voksovom albumu „24/7“. Aranžirao je i nekoliko pesama sa albuma „Elementarna nepogoda“ grupe 4 Elementa.

Sa grupom Elitni odredi je 2010. godine snimio pesmu „Drugu neću“, a napisao je i tekst za njihovu numeru „Može bolje“. Iste godine je sa Voksom snimio pesmu „Dok grad svetli“.

Zajedno sa Damjanom Tadićem (Dacha MC) je napisao tekst pesme „Vi gospodine“ koja se našla na njegovom albumu „Priče s Asfalta“ iz 2011. godine. Iste godine je sa Nebojšom Minićem (Hele) snimio singl „Zalazak sunca“.

Zajedno sa Harmanom, slovačkim reperima KajOm i Denisom Domarackim (Moloch Vlavo) i Boškom Ćirkovićem (Škabo) je 2012. godine snimio pesmu „Protisystemovka“.

Sa Ivanom Selakov i Nenadom Jankucićem (DJ Shone) je snimio pesmu „Igraj dok postojiš“ koja je za kratko vreme postala pravi klupski hit. Osim ove, veliku popularnost je stekla i njihova pesma „Probijam led“. Oba singla su se našla na Ivaninom albumu iz 2012. godine.

Obnovio je saradnju sa Heleom na njegovoj pesmi „Spreman na sve“ koja se našla na CD-u „Linija je tanka“.

Napisao je tekst pesme „Lepota balkanska“ koju je zajedno sa Denijalom Islamčevićem (Denial X) i Miom Borisavljević snimio krajem 2012. godine.

Sa pop-folk pevačicom Katarinom Živković i Igorom Miličevićem (DJ Buka) je 2013. godine objavio pesmu „Ludo srce“ na koju je publika takođe odlično reagovala.

Gostovao je na remiksu pesme „Ti se hrani mojim bolom“ folk pevačice Seke Aleksić. Numera se našla na njenom CD-u „Lek za spavanje“ iz 2015. godine.

Na svom zvaničnom „JuTjub“ kanalu je krajem novembra 2015. godine objavio singl „Maserati“.Na singlu „Fancy“ koji je objavio 2016. godine sarađivao je sa Nikolom Jovanovićem, Sašom Dinićem i Suzanom Branković.

S Andrijom Đoganijem, poznatijim kao Baki B-3 je naredne godine snimio pesmu „Mami“. Ša je sa Benjaminom Salkovićem Becom 2017. godine snimio pesmu „Nisam sreo slađu“ čiji je tekst sam napisao.

U saradnji sa Produkcijskom kućom „IDJ Videos“ Ša je u maju 2017. godine objavionumeru „Keširam“. Ista produkcija je u oktobru 2017. godine objavila njegovu pesmu „Drama“.

Svoju publiku je u martu 2019. godine obradovao singlom „Tornado“ koji je takođe objavio u saradnji sa Produkcijskom kućom „IDJ Videos“.Singl „22“ je promovisao u septembru 2019. godine, a narednog meseca je objavio pesmu „Olovo“.

Ša je u februaru 2020. godine objavio singl „Delete“, a u junu iste godine pesme „KNG“, „720“, „Meri seci“ i „Dobar plan“. Sve singlove koje je tokom leta objavio pratili su interesantni spotovi koji broje po nekoliko miliona pregleda na internet platformi „JuTjub“ („YouTube“).

Tokom naredne godine je objavio singlove „Ovo je moj grad“, „April“ i „O joj“.

Rijaliti karijera

Nenad Aleksić Ša je u decembru 2018. godine postao jedan od učesnika druge sezone rijaliti šou programa „Zadruga“. U nekom trenutku se zbližio sa pevačicom Draganom Mitar, a njegova tadašnja supruga Ivana ušla je u rijaliti kako bi ga podsetila da je u braku.

Izbačen je 249. dana od početka sezone, a pobeda je pripala modnoj blogerki i pevačici Luni Đogani.

U septembru 2020. godine je postao jedan od učesnika četvrte sezone rijalitija „Zadruga“. Ovog puta je ostao do samog finala i zauzeo je 15. mesto.

Ipak, njegovo učešće u rijalitiju je obeležila burna veza sa Tarom Simov, modelom i pevačicom. Nenad je suprugu Ivanu prevario sa Tarom pred milionskim auditorijumom.

Kada je Ivana sa kojom je biosedam godina u braku primetila da je odnos sa mladom pevačicom previše prisan, odlučila je da ga ostavi. Ša i Tara su nakon toga i zvanično započeli vezu.

Međutim, njihova rijaliti romansa bila je praćena vrlo neugodnim situacijama, svađama, pa i fizičkim obračunima.

Nakon jednog skandala koji se dogodio početkom maja 2021. godine Tara je počela da lomi inventar po kući, pa je produkcija odlučila da je diskvalifikuje i da je kazni sa 50 hiljada evra. Ša je vrlo burno reagovao na tu informaciju, a na kraju se i rasplakao.

Ostatak njegovog učešća u rijalitiju se uglavnom odnosio na pitanja da li će mu pevačica ostati verna i da li će ga čekati da izađe iz „Zadruge“.

Uprkos spekulacijama, Tara ga je dočekala kada je izašao iz rijalitija i počeli su da žive zajedno. U međuvremenu je njegova bivša supruga Ivana pokrenula brakorazvodnu parnicu.

Premda je tvrdila da novo učešće u rijalitiju ne dolazi u obzir, Tara je postala učesnica pete sezone „Zadruge“. Ubrzo je i Ša ponovo ušao u rijaliti. Nastavili su da se vređaju, svađaju i fizički obračunavaju pred kamerama. Nakon jedne od svađa, Tara je ponovo diskvalifikovana, a Ša je izbačen dvadesetak dana pre finala.

Diskografija

Albumi sa grupom Sha-Ila

 • 1998. Budi jak
 • 2000. Totalito pervertito
 • 2001. O-pet
 • 2003. Multiplay
 • 2004. 10 godina

Samostalni albumi

 • 2008. 1 blok jedna priča
 • 2009. Veliki mali čovek
 • 2010. Bad Boy

Samostalni singlovi

 • 2008. Šta je bilo batice!? (ft. Cvija, Harman & Oly)
 • 2008. Trenutak (ft. M.A.X.)
 • 2010. Turbo dizel reper (ft. Vox, Juice, Voke, Ranko & Ila)
 • 2010. Drugu neću (ft. Elitni odredi)
 • 2010. Dok grad svetli (ft. Vox)
 • 2011. Zalazak sunca (ft. Hele)
 • 2012. Protisystemovka (ft. KajO, Moloch Vlavo & Škabo)
 • 2012. Igraj dok postojiš (ft. Ivana Selakov & DJ Shone)
 • 2012. Probijam led (ft. Ivana Selakov & DJ Shone)
 • 2012. Spreman na sve (ft. Hele)
 • 2012. Lepota balkanska (ft. Denial X & Mia Borisavljević)
 • 2013. Ludo srce (ft. Katarina Živković & DJ Buka)
 • 2013. Ti se hrani mojim bolom (ft. Seka Aleksić)
 • 2014. Maserati
 • 2016. Fancy
 • 2017. Mami (ft. Baki B-3)Keširam
 • 2017. Nisam sreo slađu (ft. Beco)
 • 2017. Drama
 • 2019. Tornado
 • 2019. Olovo
 • 2020. Delete
 • 2020. KNG
 • 2020. 720
 • 2020. Meri seci
 • 2020. Dobar plan
 • 2021. Ovo je moj grad
 • 2021. April
 • 2021. O, joj

Nenad Aleksić Ša (Sha) na društvenim mrežama

FacebookNenad @ Facebook
InstagramNenad @ Instagram
TwitterNenad @ Twitter
YoutubeNenad @ YouTube