Anđela Đorđević

Kratke informacije

Ime i prezimeAnđela Đorđević
Datum rođenja19. maj 1999.
Mesto rođenjaPožarevac
DržavaSrbija
PrebivalištePariz
ZanimanjeYouTuber
Visina-
Težina-

Biografija

Anđela Đorđević je tinejdž zvezda „Ju Tjuba“ („You Tube“). Članica je dvojca „Andjela&Nadja“ koji na ovom servisu trenutno (septembar 2021. godine) broji skoro 940 hiljada pretplatnika i više od 800 miliona pregleda. Rođena je 19. maja 1999. godine u Požarevcu. Od 2012. godine sa porodicom živi u Parizu.

„Ju tjub“ kanal „Andjela&Nadja“ sestre Đorđević su pokrenule 8. januara 2016. godine. Za samo sedam meseci na njega se pretplatilo 100 000 tinejdžera iz Srbije, Bosne i Hercegovine i celog regiona, a do kraja 2016. godine bilo ih je duplo više.

Tinejdžerke su svakodnevne rutine pretvorile u zabavne „mini emisije“ o školskim anegdotama, zanimljivim izazovima i svetima za vršnjake i vršnjakinje. Prvih pola miliona pretplatnika su stekle u junu 2018. godine, a do danas je taj broj skoro svakodnevno rastao. Uzor su mnogim mladim ljudima u bivšoj Jugoslaviji.

Tokom leta 2018. godine su snimile i devet uspešnih pesama – „Ola, ola“, „Uspeh“, „Amsterdam“, „Plamen“, „Vozimo kroz trend“, „100 posto“, „Propušten poziv“, „S tobom je“ i  „Afterpary“ u kojoj su im gostovali banjalučki jutjuberi Filip Bijelić i Zaga Nikić.

Detinjstvo i obrazovanje

Anđela Đorđević je rođena 1999. godine u Požarevcu. Roditelji joj se zovu Zoran i Valentina. Ima mlađu sestru Nađu, sa kojom je i počela da snima „Ju Tjub“ klipove. Išla je u vrtić „Neven“ u Požarevcu, gde je, kaže, stekla lepe uspomene i dobre prijatelje.

Sa sedam godina je krenula u Osnovnu školu „Desanka Maksimović“ u rodnom gradu. U predstavljanju na zvaničnom sajtu, Anđela je navela da pamti samo lepe trenutke sa školskim drugarima u Požarevcu. Tu je upoznala drugare za ceo život, te mnogo naučila od učiteljice Ivane i ostalih profesora.

Prva zaljubljivanja, školske muke i tajne su krenula u Požarevcu, a potom se porodica u oktobru 2012. godine preselila u Francusku. Devojčice su u jednom od svojih vlogova ispričale kako je njihov otac Zoran imao svoje firme u Požarevcu i to leto je radio u mestu San Rafael na Azurnoj obali.

Kako bi svojim ćerkama omogućio što kvalitetniji život i bolje obrazovanje Đorđević je odlučio da se presele u San Rafael, gde su živeli narednih godinu dana. Anđela priznaje da nije želela da ode iz Srbije i da joj je teško pao rastanak od ostatka porodice i školskih drugara. Sledeća prepreka je bio i jezik, koji, kaže da je bilo teško savladati.

Ipak, nakon samo godinu dana počele su dobro da se sporazumevaju, a nakon dve godine počele su da pričaju francuski kao maternji. Po završetku osnovne škole upisala je Srednju školu „Žak Dekor“ (“Jacques Decour“). Bila je odličan đak. Najviše je volela matematiku, a najmanje fizičko i likovno.

Dugo je trenirala odbojku i ples, te godinu dana pohađala školu glume, jer je maštala o tome da postane glumica. Maturirala je 15. juna 2018. godine. Pored srpskog i francuskog, Anđela govori engleski i španski jezik.

Život pod budnim okom kamere

S obzirom na to da je oduvek maštala o glumi, sceni, kamerama, osvetljenju, garderobi i svemu vezanom za film, televiziju i pozorište, ne čudi što joj je ideja da snima videe na „Ju Tjubu“ oduvek bila privlačna. Dugo je nagovarala mlađu sestru da počnu zajedno da snimaju, sve dok 11. januara 2016. godine nisu odlučile da urade prvi video.

Devojčice su plenile pažnju svojom vedrinom i spontanošću, pa su za sedam meseci stekle prvih 100 000 pretplatnika. Trudile su se da svoje videe oplemene zabavnim sadržajima, interesantnim izazovima i tzv. „prenkovima“ koji zasmejavaju devojčice i dečake njihovih godina.

Zato se do kraja novembra 2016. godine broj pretplatnika na „Ju Tjub“ kanalu „Andjela & Nadja“ udvostručio. U snimanja povremeno uključe roditelje za koje kažu da su im od samog početka bili velika podrška. Zadovoljni time što devojčice hoće da rade nešto kreativno odmah su im kupili kameru, računar i popratni „alat“ koji je potreban za snimanja.

Svoju svakodnevnicu su pretočili u „mini emisije“ koje rado gledaju tinejdžeri iz celog regiona. Gledaoci su mogli da isprate svaku promenu u njihovim životima, od proslave rođendana, godišnjica i drugih slavlja, do procesa donošenja važnih odluka, poput izbora fakulteta.

Prvih pola miliona pretplatnika su stekle u junu 2018. godine. Anđela je upravo tada završila srednju školu i aplicirala za upis na raznim fakultetima. Tada je sa svojim pratiocima podelila da ju je primilo devet fakulteta, od toga čak pet smerova na čuvenoj Sorboni.

Za razliku od sestre Nađe koja je odlučila da školovanje nastavi u Nici, Anđela je upisala fakultet u Parizu.

Nakon prve godine odustala je od studija ekonomije, te počela da radi u očevoj građevinskoj firmi.

Shvativši da želi da nastavi da se obrazuje, pa je polovinom 2020. godine upisala višu školu za estetiku. Kako je svojim pratiocima ispričala, reč je o školi nakon koje će steći više znanja o kozmetici i nezi lica i tela.

Pesme i spotovi

Objavile su i nekoliko pesama i spotova. Početkom juna 2018. godine su u saradnji sa Filipom Bijelićem, Srđanom Panterom Tomašom i Draganom Gligom Gligorićem snimile pesmu „Ola, ola“. U spotu koji je sniman u Banjaluci, pojavljuje se i njihov otac Zoran. On je u samo nekoliko kadrova dočarao sve izazove sa kojima se susreću roditelji tinejžera.

Pesma je na „Ju Tjubu“ za nešto više od godinu dana „zaradila“ preko devet miliona pregleda i više od 136 hiljada „lajkova“, a mnogi njihovi obožavaoci su pisali da žele da nastave da snimaju pesme.

Zato su ih 23. juna iste godine obradovale novom pesmom i spotom. Reč je singlu „Uspeh“ na kome su sarađivale s istom ekipom muzičara. I ova pesma broji milionske preglede, a do septembra 2021. godine ju je poslušalo više od pet miliona korisnika „Ju Tjuba“.

17. avgusta su na svom kanalu objavile čak dve pesme. Tomaš i Gligorić su im napisali numeru „Amsterdam“ u kojoj su pored pevačkog talenta, pokazale i zavidno glumačko umeće. Za video i audio produkciju je bila zadužena Produkcijska kuća „Infinity Production“, a prijatelji projekta su bili Miss Earth BiH i uzgajivači pasa pomeranaca „Angels toys kingdom“ iz Banjaluke.

Sa banjalučkim jutjuberima Zagom Nikić i Filipom Bijelićem koji stoje iza uspešnog „Ju Tjub“ kanala „Zaga&Filip“ devojke su snimile pesmu „Afterparty“ koja na „Ju Tjubu“ u septembru 2021. godine broji više od 11 miliona pregleda.

Usledili su singlovi „Plamen“, čiji spot je sniman u Požarevcu i „100 posto“ koji je sniman u Parizu. U septembru su sestre Đorđević objavile pesme „Vozimo kroz trend“, „Propušten poziv“ i „S tobom je“.

Sve pesme broje preko milion i po pregleda, a najslušaniji je prvi singl „Ola, ola“ koji je na „Ju Tjubu“, pregledan i preslušan čak 12 miliona puta.

Devojke imaju i svoj veb sajt na kome postavljaju obaveštenja o druženjima sa obožavaocima, tzv. meetup-ima.

Hobiji, omiljena muzika, serije, filmovi i ljubimci

Iako je već sa 17 godina postala tinejdž zvezda „Ju Tjuba“, Anđela nije zanemarila školske obaveze. Jednom prilikom je priznala da je „kampanjac“ i da joj dobro ide prepisivanje. Premda to nije preporučila svojim pratiocima, pokazala je nekoliko trikova kako prepisati u školi.

Na pitanje da li više voli Francusku ili Srbiju, Anđela kaže da je vrlo teško da odgovori, ali dodaje da voli ono mesto gde je njena porodica i prijatelji. U svojoj biografiji na sajtu „Anđela&Nađa“ navela je da su joj omiljene boje ljubičasta i roza.

S obzirom na to da mnogo voli životinje, roditelji su je za 18. rođendan iznenadili štenetom pomeranca, zbog koga su za jedan dan stigli iz Pariza u Banjaluku kako bi ga kupili. Pored toga, porodica Đorđević ima još dva psa u svom domu u Parizu, te psa u porodičnoj kući u Požarevcu.

Anđela kaže da je vrlo druželjubiva osoba i da ima mnogo prijatelja i u Francuskoj i u Srbiji. Voli da gleda filmove i serije, a nekada joj je omiljena serija bila „Slatke male lažljivice“ („Pretty little liars“). Pored kućne varijante, obožava da sa prijateljima gleda filmove u bioskopu.

Osim serija i filmova, poput većine svojih vršnjaka uživa u muzici. Redovno je sluša dok putuje i radi domaće zadatke. Ističe da se budi i leže u krevet uz muziku.

Omiljeno godišnje doba joj je leto, a omiljena hrana suši. Voli porodična druženja, rođendane i slavlja, te odmore koje provodi u rodnom Požarevcu.

Za sebe kaže da je uporna i da se trudi svim silama da ostvari svoje ciljeve.  Ipak, priznaje da je ponekad pomalo lenja.

Singlovi

  • 2018. Ola, ola
  • 2018. Uspeh
  • 2018. Amsterdam
  • 2018. Afterparty (sa Filipom i Zagom)
  • 2018. Plamen
  • 2018. 100 posto
  • 2018. Vozimo kroz trend
  • 2018. Propušten poziv
  • 2018. S tobom je

Anđela Đorđević na društvenim mrežama

FacebookAnđela @ Facebook
InstagramAnđela @ Instagram
YoutubeAnđela @ YouTube