Adam Labunski

Kratke informacije

Ime i prezimeAdam Labunski
Datum rođenja1991.
Mesto rođenjaSkoplje
DržavaMakedonija
PrebivališteBeč
ZanimanjePevač
ŽanrPop-folk

Biografija

Adam Labunski je makedonski pop i folk pevač koji je regionalnu prepoznatljivost stekao učešćem u televizijskim muzičkim takmičenjima „Pinkove zvezde“ i „Zvezde Granda“. Rođen je 1991. godine u Skoplju. Živi i radi u Beču, u Austriji.

Premda je s ocem Ibrom Labunskim, koji je vrlo popularan u rodnoj Makedoniji, počeo vrlo rano da nastupa, veću prepoznatljivost Adam je stekao učešćem u televizijskom takmičenju „Pinkove zvezde“ u sezoni 2015/16. Uspeo je svojim talentom i harizmom da osvoji žiri, te se plasirao u samo finale tog takmičenja.

Nakon toga se u sezoni 2018/19 takmičio u „Zvezdama Granda“. Stekao je naklonost, kako publike, tako i žirija, te mu je mentor postala pevačica Marija Šerifović. Međutim, u aprilu 2019. godine je diskvalifikovan zbog sukoba sa drugim učesnikom, te izgubio šansu da postane nova Grandova zvezda.

Biografija

Adam Labunski je rođen 1991. godine u Skoplju. Završio je nižu muzičku školu, a po zanimanju je turistički vodič. Ljubav prema muzici je nasledio od oca Ibre Labunskog, sa kojim je još 2009. godine nastupio na „Goce Festu“ i „Valandovo Festu“.

Otac i sin su povremeno zajedno pevali na slavljima u Makedoniji, te nastupali u klubovima u Skoplju i okolini. Ipak, za mladog pevača publika u celom regionu saznala je 2015. godine kada se takmičio u „Pinkovim Zvezdama“.

Publici i žiriju se predstavio pesmama „Imam ljubav ali kome da je dam“ i „Laku noć“ Adila Maksutovića, „Vo kosi da ti spijam“ Tošeta Proeskog, „Kako posle nas“, „Branim“ i „Živim da te volim“ Saše Kovačevića, „Neka boli“ Peđe Medenice,  „Noći moje“ i „Za venčanim stolom“ Muharema Serbezovskog, te mnogim drugima.

Uspeo je da se plasira u finale, ali mu je pobeda izmakla „za dlaku“. Ipak, ovo takmičenje mu je otvorilo mnoga vrata u svetu muzike, kako u rodnoj Makedoniji, tako i u celom regionu.

 

View this post on Instagram

 

😈

A post shared by Adam Labunski II (@adamlabunski) on Jul 10, 2020 at 8:54am PDT

U avgustu 2016. godine je objavio obradu pesme „Usni na usni“. Reč je o baladi koju su pisali, komponovali i aranžirali Ognen Nedelkovski, Grigor Koprov i Vladimir Dojčinovski, a koju je 1999. godine snimio pokojni pevač Toše Proeski. Adamovim obožavaocima se mnogo dopala njegova verzija tog vanvremenskog hita.

Adam je nastavio da nastupa, a često je pratio svog oca na njegovim gostovanjima. Kako bi za njega čuo još veći broj ljudi prijavio se za učešće u 13. sezoni muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“. Uspeo je da prođe audiciju i da se nađe u studiju pred žirijem i publikom. Izabrao je Mariju Šerifović za svoju mentorku, te su počeli zajedno da rade na njegovom pevanju i scenskom nastupu.

Kako je takmičenje odmicalo, tako je Adam dobijao sve bolje komentare i sve veći broj obožavalaca iz celog regiona. Međutim, u aprilu 2019. godine Produkcija „Grand“ je objavila da je diskvalifikovan zbog neprimerenog ponašanja, a Marija je to potvrdila na svom „Instagram“ („Instagram”) profilu.

Domaći tabloidi su danima pokušavali da saznaju o čemu se radi, pa su objavili da je do sukoba između Adama, njegovog oca i još jednog takmičara „Zvezda Granda“ došlo u hotelskoj sobi u Beogradu. Naime, „Grand“ im je obezbedio smeštaj tokom učešća u emisijama, ali je Adamov „cimer“ u sobu doveo i svog oca da prespava.

Temperamentni Makedonac se tome usprotivio, pa su on i njegov otac, navodno, nasrnuli na Kragujevčanina Danijela Trajkovića. Marija Šerifović i organizator „Zvezda Granda“ su saznali za taj incident, te su odlučili da diskvalifikuju Adama.

On je na svom „Instagram“ profilu objavio prepisku sa Marijom kako bi javnosti izneo svoju stranu priče. Naime, Marija je kazala Danijelu da je dogovoren hotelski smeštaj samo za njega, ali ne i njegovog oca, te da je trebao da pita Adama da li je u redu da u istoj sobi prenoće sva trojica. Zamolila ih je da se dogovore između sebe i nije se uplitala u njihove dalje odluke[1].

Međutim, niko nije objavio šta se tačno dogodilo i zašto su Ibro i Adam reagovali tako burno na situaciju u kojoj su se našli. Kako bilo, jedan od najozbiljnijih kandidata za pobedu u 13. sezoni „Zvezda Granda“ je svojim postupcima izgubio šansu da to i ostvari.

Uprkos tome, Labunski i dalje uživa popularnost, barem kada su društvene mreže u pitanju. Na „Fejsbuku“ („Facebook“) ga prati oko pet i po hiljada ljudi, dok na „Instagramu“ ima 10.6 hiljada pratilaca. Društvene mreže koristi za komunikaciju sa svojim fanovima, ali i kao dobar medij da svoju publiku obavesti o nastupima i ostalim aktivnostima vezanim za karijeru i privatni život.

Labunski je 20. decembra 2020. godine na zvaničnom „Ju Tjub“ kanalu objavio svoju prvu baladu pod nazivom „Poričem lažem“. Reč je o pesmi koju potpisuju Rama Demir i Zoran Zoksi Kostić. Spot je na toj internet platformi poslušalo oko sedam i po hiljada ljudi.

Privatni život

Adam Labunski je rođen 1991. godine u Skoplju. Tu je završio osnovnu i srednju školu i počeo da radi kao turistički vodič. Ipak, na društvenim mrežama je naveo da mu je trenutno mesto stanovanja austrijska prestonica Beč.

Sa svojim pratiocima na društvenim mrežama Adam često objavljuje fotografije iz privatnog života. Tako su polovinom 2019. godine mediji pisali o njegovoj vezi s atraktivnom Džejlom Dacić. Po fotografijama se stekao utisak da je mladi pevač u srećnoj vezi, ali on nije niti potvrdio niti demantovao te informacije. [2]

Adam se u slobodno vreme bavi fitnesom, a za sebe kaže da je veliki ljubitelj putovanja, što potvrđuje i zanimanje koje je naveo u svojoj biografiji koju je dostavio tokom učešća u „Zvezdama Granda“.

Diskografija

Singlovi

  • 2020. Poričem lažem

Reference

[1] https://www.blic.rs/zabava/njegova-strana-price-diskvalifikovani-takmicar-zvezda-granda-objavio-privatnu/qvc2m9y

[2] https://www.pulsonline.rs/puls-poznatih/vatrena-crnka-pogledajte-kakvu-bombu-ljubi-diskvalifikovi-pevac-zvezda-granda/wbvwrfc?image=2

Adam Labunski na društvenim mrežama

FacebookAdam @ Facebook
InstagramAdam @ Instagram
YoutubeAdam @ YouTube