Barbi Afrika

Kratke informacije

Ime i prezimeBarbi Afrika
Datum rođenja13. februar 2002.
Mesto rođenjaNiš
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeJutjuberka, tiktokerka, plesačica i pevačica

Biografija

Barbara Milenković, poznatija kao Barbi Afrika je srpska jutjuberka, tiktokerka, plesačica i pevačica. Rođena je 13. februara 2002. godine u Nišu. Živi i radi u Beogradu.

Barbi trenutno (oktobar 2021. godine) ima 317 hiljada pratilaca na društvenoj mreži „Instagram“ („Instagram“), preko 118 hiljada pretplatnika na internet platformi „Ju Tjub“ („YouTube“) i više od 3.3 miliona pratilaca na društvenoj mreži „Tik Tok“ („Tik Tok“).

Do sada je snimila i nekoliko singlova – „Forica“, „Ne javljam se“, „Paranoja“ i „Kriza“, koji zajedno broje preko dva miliona pregleda na „Ju Tjubu“.

Barbara je nominovana za jutjub zvezdu godine na dodeli MAC nagrada 2020. godine.

Detinjstvo i obrazovanje

Barbara Milenković je rođena 2002. godine u Nišu. U rodnom gradu je završila osnovnu školu i Prvu nišku gimnaziju „Stevan Sremac“.

Nadimak Barbi je dobila još kao devojčica, dok je nastavak „Afrika“, stekla nešto kasnije. Kako je jednom prilikom ispričala, nakon što je provela više od mesec dana na moru, vratila se u Niš i neko kojoj je udelio kompliment da je crna kao Afrikanka.

Barbara je nakon toga otvorila „Fejsbuk“ („Facebook“) profil pod nazivom „Barbi Afrika“, a po tom nadimku je kasnije postala prepoznatljiva na društvenim mrežama.

Jutjub i Tiktok karijera

Barbara je svoj „Ju Tjub“ kanal pod nazivom „Barbi Afrika“ pokrenula 15. februara 2015. godine. Prvi kratki video pod nazivom „Dubsmash – ljubav navika panika“ objavila je 9. oktobra 2016. godine. Nastavila je povremeno da objavljuje izazove, prenkove i vlogove.

Barbi se 2017. godine prijavila na drugo izdanje „Džumbus Videostara“ (JoomBoos Videostar), regionalnog „Ju Tjub“ talent šoa, a njen prijavni video dosad je pregledan skoro 100 hiljada puta.

Među najpopularnijim klipovima na njenom „Ju Tjub“ kanalu su „24h u roze boji“ sa 148 hiljada pregleda i „Kopiram slike Jelene Karleuše“ sa 128 hiljada pregleda.  Snimala je klipove sa kolegama jutjuberima, poput Andrije Jo (Andrija Jović), Anne Lazarević, Stefana Pavlovića Caleta i drugih. Učestvovala je i na Balkan Tjub Festu (Balkan Tube Fest), godišnjem okupljanju mladih Jutjub zvezda iz celog regiona.

Na društvenoj mreži „Tik Tok“ uglavnom objavljuje različite plesne tačke i zabavne skečeve. Ponekad snimi i više takvih klipova dnevno. Na „Tik Toku“ je prati preko 622 hiljade uglavnom mlađih korisnika te društvene mreže, a njeni klipovi beleže čak 35 miliona pregleda.

Mlada Nišlijka je nedavno pokrenula i “Tik Tok“ profil pod nazivom „Barbi Afrika Family“ na kome objavljuje klipove koje snima sa roditeljima.

Detalje iz svog života mlada influenserka deli sa pratiocima na „Instagramu“. Osim toga, svoj profil koristi i u reklamne svrhe. Do sada je sarađivala sa brojnim brendovima i kompanijama, a osim toga putem te društvene mreže, gde je prati preko 170 hiljada mladih ljudi, prodaje i svoje majice, šolje i aksesoar.

Muzička karijera

Prvu pesmu pod nazivom „Forica“ Barbi je snimila i objavila polovinom 2018. godine. Tekst pesme je pisala sama, a spot je za dve godine „zaradio“ preko 700 hiljada pregleda na „Ju Tjubu“.

Za kraj leta 2019. godine je ostavila pesmu „Ne javljam“, koju je snimila sa bosanskohercegovačkim reperom Asmirom Jakupovićem, poznatijim kao Skankdafaka. Snimili su i spot koji trenutno (novembar 2020. godine) broji oko 288 hiljada pregleda.

U oktobru 2019. godine je snimila duet pod nazivom „Paranoja“ sa muzičarem Srđanom Tomašom Panterom. Srđan je pisao tekst, dok je za muziku i aranžaman bila zadužena Produkcijska kuća „Infinity“. Spot je za godinu dana na „Ju Tjubu“ pregledan oko 300 hiljada puta.

Barbi je 2019. godine na „Ju Tjub“ kanalu „INFINITY TV“ objavila pesmu „Kriza“ sa muzičarima koji se predstavljaju kao Davor V. i Skankdafaka.

U žižu šire javnosti dospela je krajem 2020. godine zbog svađe sa internet zvezdom Unom Kablar, poznatijom pod nadimkom Uki Q.

Mlade influenserke su skoro na dnevnom nivou punile srpske, ali i regionalne portale, a Barbara je priznala da je njen advokat sačinio opomenu pred tužbu koja je uručena Uni.

Sve to je nije omelo u njenom radu, o čemu svedoči broj pretplatnika i pratilaca na društvenim mrežama, te projekti koje je tokom 2021. godine pokrenula.

Privatni život

Barbara Milenković je rođena 2002. godine u Nišu. Tokom snimanja klipova joj ponekad pomaže majka i drugarice. U žižu javnosti je dospela kada je društvena mreža „Tik Tok“ postala popularna na ovim prostorima.

Barbara je bila u vezi sa mladim pevačem Davidom Radostavljevićem, koji je prepoznatljivost stekao učešćem u muzičkom takmičenju „Pinkove zvezdice“.

On je na svojim društvenim mrežama često postavljao njihove zajedničke fotografije, a nakon što su prekinuli vezu obrisao ih je sa svog profila.

Barbara je jednom prilikom izjavila da više nema nameru da detalje iz svog privatnog života deli sa svojim pratiocima, a pogotovo sa medijima.

Diskografija

Singlovi

2018. Forica
2019. Ne javljam (ft. Skandafaka)
2019. Kriza (ft. Skankdafaka)
2019. Paranoja (ft. Panter)

Barbi Afrika na društvenim mrežama

FacebookBarbi Afrika @ Facebook
InstagramBarbara @ Instagram
YoutubeBarbara @ YouTube