Branka Blek Rouz (Branka Milijančević)

Kratke informacije

Ime i prezimeBranka Blek Rouz (Branka Milijančević)
Datum rođenja27. decembar 1972.
Mesto rođenjaŠabac
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePreduzetnica, striptizeta
Visina-

Biografija

Branka Milijančević poznatija po pseudonimu Branka Blek Rouz (Branka Black Rose) je srpska striptizeta i preduzetnica. Rođena je 27. decembra 1972. godine u Šapcu. Živi i radi u Beogradu.

Striptizom je počela da se bavi 1999. godine i za vrlo kratko vreme stekla brojne obožavaoce u Srbiji i regionu. Dve godine kasnije je osnovala školu muško-ženskog striptiza.

Prva tri striptiz kluba je osnovala 2006. godine u Beogradu. Do 2018. godine otvorila je još jedan klub u Beogradu i jedan u Budvi.

Vodila je televizijsku emisiju „Apolinija Afrodita“, glumila u filmu „Zvezde ljubavi“ i pojavila se u spotu za pesmu „Mira Škorić“ repera Ivana Ivanovića, poznatijeg kao Đus (Juice).

Bila je i jedna od učesnika rijaliti programa „Zadruga“, ali je vrlo brzo napustila izolovanu kuću.

Objavila je dve knjige – zbirku pesama „Valovi života“ i knjigu pod naslovom „U raskoraku s vremenom“.

Čest je gost emisija na nacionalnim televizijama na kojima otvoreno govori o raznim „tabu“ temama poput seksa, erotike, seksualnih pomagala, prostitucije i prevare.

Na tim nastupima ne propušta priliku da napomene da u njenom klubu nema prostitucije i droge, te da nikada ne treba izjednačavati striptiz i prostituciju.

Karijera

Branka Milijančević je rođena 1972. godine u Šapcu, a 1990. godine se preselila u Beograd. Pošto se mlada udala vrlo brzo je dobila dva sina, Vladimira i Aleksandra.

U jednom intervjuu je priznala da je zbog njih radila svakakve poslove. Kaže da je nije sramota da kaže da je radila u mesarama i pekarama kako bi prehranila svoju decu.

Striptizom je počela da se bavi 1999. godine i to, kako kaže, sasvim spontano. Naime, na jednoj privatnoj žurci na kojoj se slavio odlazak u vojsku, navela je sve goste da se skinu. Tada ju je slavljenik pitao koliko dugo se bavi striptizom, ona mu je iskreno odgovorila da joj je to prvi put da se skinula u javnosti.

Na njegovu preporuku počela je da razmišlja o karijeri striptizete, pa je 2000. godine prvi put nastupila javno sa plišanom ružom, po kojoj je kasnije dobila umetničko ime „Branka Blek Rouz“ („Branka Crna Ruža“).

Uvidevši da joj posao dobro ide 2001. godine je osnovala školu muško – ženskog striptiza, te oformila plesnu grupu sa kojom je počela da nastupa u klubovima širom Srbije.

Ubrzo su za nju čuli mnogi vlasnici lokala u regionu, pa je Branka postala rado viđen gost u mnogim gradovima širom bivše Jugoslavije.

Otvaranje škole, kao i osnivanje grupe, osim domaćih, propratili su i evropski mediji. Gostovala je na engleskoj televiziji Bi-Bi-Si (BBC), te italijanskom javnom servisu RAI. Osim toga, davala je intervjue za neke engleske časopise.

Godine 2005. je otvorila Sajam erotike, te proglašena prvom damom srpske erotike. Sledeće godine otvorila je tri striptiz kluba u Beogradu.

Iste godine dobila je nagradu Oskar za kraljicu srpskog striptiza, te čast da otvori i zatvori Sajam erotike u Beogradu.

Branka danas u Beogradu ima tri striptiz kluba pod nazivom „Club Black Rose 1,2 i 3“, „Club Black Rose Montenegro“ u Budvi i „Black Rose VIP“ u srpskoj prestonici.

Na zvaničnoj internet stranici navodi se da u klubu „Black Rose VIP“ posetioci mogu da uživaju u striptizu do gole kože, nastupima go-go i dens plesačica, trbušnom plesu itd.

Osim ženskog, posetiocima se nudi i muški striptiz, te oganizovanje privatnih plesova u posebnim prostorijama.

Premda već nekoliko godina ne pleše, Branka na televizijskim nastupima često ističe činjenicu da treba da se razlikuju striptizete i prostitutke.

Naime, ona tvrdi da u njenim klubovima ne mogu da rade devojke koje konzumiraju drogu ili naplaćuju seksualne usluge. Ima razvijene metode za suzbijanje i jedne i druge vrste ponašanja, koje je izgradila s godinama.

Film i televizija

Sticanjem popularnosti počela je da dobija televizijske i filmske angažmane. Godine 2001. je snimila film „Život sa Brankom Blek Rouz“, a 2003. uređivala je i vodila televizijsku emisiju „Apolonija Afrodita“ na televiziji „Sv. Đorđe“ iz Inđije. Teme njenih emisija bile su erotika, seks, moda i slično.

Dve godine kasnije glumila je u filmu „Zvezde ljubavi“ Milana Spasića. Reč je o romantičnoj komediji u kojoj uloge tumače Saša Joksimović, Dragan Nikolić, Ivan Bekjarev, Vojin Ćetković, Bogdan Diklić i drugi.

Scenario potpisuju Spasić i Aleksandar Generalski, a Branka je glumila Smernu ženu.

Nakon toga skoro se potpuno povukla iz medija, a 2015. godine se pojavila u spotu za pesmu „Mira Škorić“, repera Ivana Ivanovića Đusa.

Dve godine kasnije bila je jedna od učesnica rijaliti programa „Zadruga“. Međutim, njena karijera „rijaliti igrača“ nije dugo potrajala zato što nije mogla da podnese količinu agresije u izolovanoj kući.

Suspendovana je već 8. septembra kada je preskočila ogradu i uletela u prostorije režije. Kasnije je priznala da joj je boravak u „Zadruzi“ bio veoma stresan.

Kazala je da nije mogla da podnese da se svi stalno tuku, galame jedni na druge i međusobno se vređaju. Došla je u manji sukob sa pevačicom Saškom Karan (Slavka Gazivoda) nakon čega je preskočila ogradu i napustila rijaliti.

U međuvremenu je gostovala u brojnim emisijama na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Govorila je o raznim „tabu“ temama poput seksa, prevare, korištenja seksualnih pomagala i slično.

Književnost

Branka je srpskim medijma priznala da se pisanjem bavi od 15. godine i da je u školi često pobeđivala na brojnim literarnim takmičenjima.

Svoju prvu zbirku pesama pod naslovom „Valovi života“ objavila je 2002. godine. Zbirka se sastoji od ljubavne poezije, ali i vedrih i komičnih pesama.

Inspiraciju je, kaže, pronalazila u vlastitim životnim situacijama, te događajima u životima ljudi bliskih njoj. Knjigu je štampala „Narodna knjiga“, ali se ona nikada nije pojavila na policama knjižara, zbog neslaganja s izdavačima.

Umesto toga, Branka je svoje knjige poklanjala obožavaocima na nastupima, svojim prijateljima i poznanicima. Sav prihod od prodaje knjiga poklonila je Dečjoj bolnici u Trišovoj ulici u Beogradu.

Godine 2010. objavila je knjigu pod nazivom „U raskoraku s vremenom“, za koju je književnica Isidora Bjelica izjavila da govori „o onom biblijskom raskoraku, o priči između bacača kamenja i bludnice, o raskoraku između istine i lažnog morala, između čiste duše i prikrivenih pokvarenjaka i ontološkog nemorala“.

Sav prihod od prodaje poklonila je Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu.

Moda

Branka kaže da joj je moda oduvek bila strast, pa je 2004. godine predstavila modnu liniju pod nazivom „Buy Black Collection“ u „Ellington Klubu“ hotela „Hyatt“. Tom prilikom je istakla da je ideja nastala iz hobija – kreiranja garderobe za scenske nastupe, a prodavala se u maloprodaji i veleprodaji.

Sledeće godine je u Beogradu otvorila je butik u kome su mogle da se kupe njene kreacije, ali i erotsko donje rublje.

Na Novom Beogradu je  otvorila studio „Top Body Fit“, koji osim klasične teretane nudi i masaže, te savremene sprave za oblikovanje tela.

Narodna televizija „Sloboda“ i ostali projekti

Branka je u decembru 2020. godine pokrenula internet televiziju „Sloboda“, a predstavila ju je kao nešto novo, „nešto što se, poodavno“ nije viđalo na Balkanu“.

Kazala je da se njena televizija neće baviti politikom, ali nije isključila mogućnost da snimi emisije o, kako je istakla, temama koje „vređaju našu inteligenciju[1]„.

Novinarima je rekla da će neke od emisija voditi novinarka i književnica Svetlana Đokić, te da će u projektu učestvovati i Dragi Domić, poznat iz projekta „Zvezde Granda“.

Međutim, pandemija novog korona virusa koja je zahvatila ceo svet, usporila je njene planove. Mere koje su zbog pandemije uvedene u Srbiji negativno su uticale na rad njenih klubova.

U intervjuu koji je novinarima dala tokom odmora u Budvi u avgustu 2021. godine, Branka je kazala da je razmišljala o tome da se penzioniše, ali da su je reakcije obožavalaca odgovorile od te namere[2].

Privatni život

Branka Milijančević je rođena 1972. godine u Šapcu, a od 1990. godine živi i radi u Beogradu. Završila je pedagošku akademiju.

Pre nego što je postala najpoznatija striptizeta u Srbiji, Branka je radila u pekari, mesari i raznim tezgama. Kako kaže, u unosan posao striptizete upustila se kako bi prehranila svoje sinove Vladimira i Aleksandra. Naime, udala se vrlo mlada, a ubrzo i rastala.

Kao gost pojedinih televizijskih emisija govorila je o raznim temama vrlo otvoreno i iskreno. Pa je tako jednom prilikom priznala da je prevarila svog partnera i da se zbog toga veoma kaje.

Isto tako, pred ulazak u rijaliti program Branka je izjavila da je vrlo eksplozivna osoba, ali da nikoga neće prva povrediti.

Ukoliko neko odluči da isprovocira nju, u stanju je da pokaže „drugo lice“. Kazala je da se lako naljuti, ali i brzo odljuti i da je u momentima besa „pravi tornado“.

Međutim, uprkos svemu učećše u rijalitiju nije mogla da izdrži, pa ga je vrlo brzo napustila, zbog čega joj je, prema pisanju medija, pretila velika novčana kazna.

Reference

[1] https://express.ba/naslovnica/320590/striptizeta-u-svijetu-medija-branka-blek-rouz-pokrece-televiziju/

[2] https://www.bl-portal.com/zabava/branka-blek-rouz-jos-ima-sta-da-pokaze-nisam-za-penzije-foto/

Branka Blek Rouz (Branka Milijančević) na društvenim mrežama

FacebookBranka @ Facebook
InstagramBranka @ Instagram