Saška Karan (Savka Gazivoda)

Kratke informacije

Ime i prezimeSaška Karan (Savka Gazivoda)
Datum rođenja6. Mart 1964.
Mesto rođenjaVukovar, Hrvatska
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica
ŽanrFolk, Turbo-folk

Biografija

Savka Gazivoda, alijas Saška Karan, je pevačica koja je slavu stekla devedesetih godina 20. veka. Rođena je 6. marta 1964. godine u Vukovaru. Važila je za jednu od najlepših i najzgodnijih pevačica na estradi, a učešćem u rijaliti programima pokazala je da i dalje dobro izgleda. Od porodice ima supruga Aleksandra i ćerku Miljanu.

1983. godine se prvi put pojavila u javnosti glumeći devojku sa modne revije u petom nastavku serijala „Lude godine“, pod nazivom „Idi mi, dođi mi“. Tom prilikom je upoznala glumačke legende poput Gidre, Bate Živojinovića, Ivane Žigon, Danice Maksimović, itd.

1990. godine je u izdanju Jugodiska izašao prvi Saškin album pod nazivom „Osmeh zavarava“. Na njemu se našlo osam pesama: „Koga ću da čekam“, „A ti, Jovo bekrijo“, „Osmeh zavarava“, „Mačka iz Čačka“, „Hej, luduško“, „Skidaj, mlada, veo“, „Osušiće vetar suze“, „Ti tamo, ja ovamo“ (duet sa Bekijem Bekićem).

1991. godine je objavila album na kome se nalazi jedan od njenih najvećih hitova u karijeri „Srce puno baruta“. Ostale numere su: „Dugo sam, dugo čekala“, „Tvoja sam ja“, „Mangupčiću moj“, „Ti i ja“, „Sto dana i sto noći“, „Šta mi bi“, „Neću prsten tvoj“. Produkcijska kuća sa kojom je sarađivala je bila PGP RTB.

1993. godine je za ZAM objavila album „Koliko mi se sviđaš već mi se priviđaš“ na kome se, pored ove pesme, nalazi još sedam: „Ti voliš žestoko“, „Tužna noć“, „Hej, Mile, moje pile“, „Odličan 5“, „Srce kuca tika taka“, „Hoćemo li da se ljubimo“, „Slatka kao čokolada“. Iste godine Saška se udala za političara i vojvodu Aleksandra Gazivodu sa kojim je dobila ćetku Miljanu.

1994. godine je nastavila saradnju sa PGP RTS-om i uradila je album sa numerama: „Jedan i jedan su tri“, „Evo me, venem“, „Grmeće, sevaće“, „Noć je mirisna kao cvet“, „Daću, daću, nego šta ću“, „Doći će mi glave“, „Čiko“, „Budi uvek pored mene“, „Načisto si odlepio“. Posebno se izdvojila pesma „Daću, daću, nego šta ću“ koja je postala veliki hit.

1995. godine je objavila album „Obožavam žestoke mladiće“ na kome se našlo još sedam pesama: „Velika ti Srbija“, „Srećnica“, „No, no“, „Slušaj, mali“, „On je mag, on je Bog“, „Imam bolji trik“, „Aj, čula jesam“. Ujedno, ovo je bio poslednji album koji je snimila za PGP RTS jer je tada muzički producent postao Miroljub Aranđelović Kemiš, a Saška je tvrdila da smeta njegovoj supruzi, Zorici Brunclik.

Nakon višegodišnje pauze, 2000. godine je za Renome CD izdala album „Vragolanka“ na kome se našlo sedam novih pesama: „Vragolanka“, „Zaludeću te“, „Ma nemoj“, „Ni sa tobom, ni bez tebe“, „Sve što volim imaš ti“, „24 sata“, „Oj, djevojko moja crna“ (duet sa Milojem Bubanjom).

saska-vragolanka

2001. godine je započela saradnju sa Grand produkcijom i snimila je album „Ukrštenica“. Na njemu se, osim ove numere, našlo još sedam: „Tebe voli i staro i mlado“, „Opasno si meni drag“, „Nećeš znati, luda glavo“, „Mag“, „Kao da si Bog“, „Takvima ja kažem ne“, „Ma šta mi reče“.

2004. godine Saška je dobila kompromitujuće slike svoga supruga sa drugom ženom nakon čega je angažovala advokata. Tvrdila je da mu ovo neće oprostiti, ali do razvoda ipak nije došlo.

2005. godine je za Gold music objavila album „Lepa kao greh“ sa pesmama: „Zore plave“, „Lepa kao greh“, „Zubi“, „Slatka, slatka“, „Škorpijica“, „Medeni“, „Dugo sam, dugo čekala“, „Doći će mi glave“.

2013. godine se ponovo pojavila na muzičkoj sceni nastupom na festivalu Moravski biseri sa numerom „Srce kuca, jelek puca“ koja joj je donela treću nagradu publike. Tada je prvi put učestvovala u rijaliti programu „Farma“ i bila je jedna od finalista. Nije imala ozbiljnijih svađa sa drugim farmerima, ali je smatrala da je pobednica trebala da bude Stanija Dobrojević, a ne Sulejman Haljevac Memo.

2015. godine je ušla u rijaliti „Parovi“ gde se sukobila sa mnogim učesnicima. Zbog Saške su u vilu ušli Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš koji su želeli da raščiste sukob koji su sa njom imali. Saška je tvrdila da joj se Kemiš udvarao i da ga je odbila zbog čega ju je zamrzeo, a Zorica je umislila da su u tajnoj vezi. Rekla je da su joj slali policiju na vrata, da su joj branili da se pojavljuje u medijima i da su je na sve moguće načine sabotirali.

Saška je fizički nasrnula na rediteljku Jelenu Golubović koja ju je nazvala starletom, tvrdila da je pevačica imala seks sa kumom zbog pesme i da ima sina koga krije. Nakon ovoga, Saška je završila u izolaciji, a za Jelenu je rekla da je lezbijka.

Takođe je udarila Eru Ojdanića koga je nazvala psihopatom i biseksualcem. Ipak, kada su napustili rijaliti, kolege su se pomirile.

U emisiji „Press pretres“, voditelj Siniša Medić je Sašku pitao da li je u mladosti bila sponzoruša zbog čega je ona burno reagovala, polila ga vodom i napustila studio. Takvu optužbu na pevačicin račun je izneo Petar Dimitrijević koji se predstavio kao sin Saškinog ljubavnika, Nikole Dimitrijevića. On je tvrdio da je Saška opelješila njegovog oca, ali pevačica je izjavila da se toga ne seća.

2017. godine ušla je u rijaliti Zadruga.

Najpopularnija pesma

Sudeći prema broju slušanja na portalu YouTube, najpopularnija Saškina pesma je „Daću, daću“.

Reference:

http://arhiva.kurir-info.rs/arhiva/2004/novembar/27-28/ST-02-27112004.shtml
http://www.alo.rs/mira-kemis-i-zorica-su-unistili-moj-zivot/10057
http://www.kurir.rs/stars/ispovest-sina-pevacicinog-ljubavnika-saska-karan-je-opeljesila-mog-oca-clanak-1966411

Saška Karan (Savka Gazivoda) na društvenim mrežama

FacebookSaška @ Facebook