Dragana Mićalović

Kratke informacije

Ime i prezimeDragana Mićalović
Datum rođenja3. mart 1991.
Mesto rođenjaLeskovac
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeGlumica
Visina-
Težina-

Biografija

Dragana Mićalović je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica. Sestra je poznate srpske glumice Slobode Mićalović Ćetković. Rođena je 3. marta 1991. godine u Leskovcu. Živi i radi u Beogradu.

Televizijska publika je imala priliku da je upozna tokom 2010. godine u ulozi Jelene u serij „Priđi bliže“. Usledile su uloge u serijama „Zvezdara“, „Sinđelići“, „Santa Maria della Salute“ i drugima.

Veću prepoznatljivost su joj donele uloge Viktorije, Petre i Une u serijama „Istine i laži“, „Urgentni centar“ i „Igra sudbine“.

Karijera

Talenat za glumu je nasledila od oca Dragana i starije sestre Slobode koji se bave ovim poslom. Majka Milica je po zanimanju frizerka, a druga starija sestra Mirjana je menadžerka.

U rodnom gradu je pohađala srednju muzičku školu „Stanislav Binički“. Pevala je u horu i naučila je da svira klavir.

Kada je imala 15 godina, preselila se u Beograd. Nije joj pošlo za rukom da upiše Fakultet dramskih umetnosti zbog čega se odlučila za menadžment na Fakultetu za medije i kulturu. 2015. godine je diplomirala. Uporedo sa studijama je gradila glumačku karijeru.

Televizijska i filmska karijera

Na televiziji je debitovala 2010. godine ulogom u tinejdžerskoj seriji „Priđi bliže“ u kojoj je tumačila lik Jelene. Naredne godine je bila gimnazijalka Anđa u seriji „Nepobedivo srce“.

Dragana je tokom 2013. godine igrala jednu od glavnih uloga u seriji „Zvezdara“, a dve godine kasnije su joj poverene uloge Kasije u seriji „Sinđelići“ i Verice u filmu „Marko Kraljević – fantastična avantura“.

Bila je jedan od domaćina televizijskog serijala „Ko je kod Koje“ koji se prikazivao na prvom programu RTS-a.

Dragana se 2017. godine pojavila u seriji „Santa Maria della Salute“ u kojoj je bila Natalija Obrenović, te u filmu „Vrati se, Zone“ u kome je tumačila ulogu Dike.

Tokom 2018. godine tumačila je lik Viktorije u prvoj sezoni popularne televizijske serije „Istine i laži“. U ulozi Petre u seriji „Urgentni centar“ prvi put se pojavila 2019. godine.

Reditelj Nemanja Ćeranić joj je poverio ulogu Minje, operaterke u kladionici u njegovoj mini seriji „Ekipizza“ koja je premijerno emitovana tokom 2019. godine.

U telenoveli „Igra sudbine“ čija prva epizoda je emitovana 20. januara 2020. godine Dragana tumači lik Une Hristić Kanački, dok glavne uloge igraju njene kolega Luka Raco, Stevan Piale, Milica Milša i drugi.

Pozorišna karijera

Uporedo s uspešnom televizijskom i filmskom karijerom, Dragana Mićalović je gradila karijeru i u pozorištu. Igrala je u pozorišnim predstavama „Brod plovi za Beograd“, „Samci i samice“, „Who cares“, „Antisamits“ i drugima.

Imala je ulogu u mjuziklu „Shaun the sheep“ zbog koje je provela tri nedelje u Abu Dabiju.

Reditelj i glumac Irfan Mensur joj je poverio ulogu Ane Karenjine u adaptaciji istoimenog romana Lava Tolstoja. Predstava je premijerno izvedena 22. januara 2021. godine u Narodnom pozorištu u Nišu.

Upravo joj je ova uloga u oktobru 2021. godine donela nagradu „Zoranov brk“ na Filmskom festivalu „Dani Zorana Radmilovića“.

22.februara 2022. godine publika Narodnog pozorišta u Nišu imala je priliku da premijerno pogleda mjuzikl „Neki to vole vruće“ u režiji Aleksandra Marinkovića. Ulogu Puslice reditelj je poverio upravo Dragani Mićalović, a mlada glumica komponovala je i napisala tekst songa „Ovaj svet[1]„.

Privatni život

Dragana je na prvi kasting otišla krišom, a članovima porodice je to rekla tek kad je dobila ulogu. Oni nisu bili oduševljeni njenim izborom profesije i činili su sve kako bi se predomislila. Pošto su shvatili da zaista voli glumu, rešili su da je podrže.

U jednom intervjuu je kazala da joj mnogo  znače saveti oca, zeta i starije sestre koja joj je pružila pravi primer kako treba da se ponaša u ovom poslu.

Sa druge strane, njen uspeh je često osporavan jer mnogi smatraju da uloge dobija zahvaljujući njima. To joj daje motivaciju da svojim trudom i radom pokaže da greše.

Dragana je 2010. godine započela vezu sa Markom Đokovićem, mlađim bratom tenisera Novaka Đokovića. Pošto je on često bio van Beograda, raskinuli su sredinom naredne godine.

Glumica je 2015. godine snimila spot za pesmu „Ako ti je stalo“ Magla benda u kome je grudi prekrila rukama što je izazvalo burne komentare. Dragana se zbog toga pokajala, ali drago joj je što je profesionalno odradila posao.

Mediji su je povezivali sa frontmenom ovog benda, Vladanom, ali glumica je izjavila da su oni samo prijatelji.

Omiljeni Draganin pisac je Čehov i kroz njegova dela mašta o tome kakav bi njen život bio da je rođena u nekoj drugoj epohi. Glumu i muziku smatra veoma važnim stvarima u životu bez kojih ne može da zamisli dan.

Glumica vodi računa o ishrani i redovno trenira. Kada se preselila u Beograd, uglavnom je jela brzu hranu zbog čega se ugojila. Nakon toga je naglo oslabila i dugo nije mogla da dostigne željenu kilažu. Počela je da praktikuje hrono ishranu zahvaljujući kojoj je zadovoljna svojim zdravljem i izgledom.

S obzirom na to da se bavi javnim poslom, njen ljubavni život je često u fokusu javnosti. Tako se tokom 2020. godine pisalo o njenoj vezi sa biznismenom Stefanom Purićem. Reč je o bivšem suprugu pevačice Jovane Jo sa kojom ima tri ćerke, Bjanku, Zaru i Niku.

Dragana i Stevan se na početku nisu zajedno pojavljivali u javnosti, ali je to ipak davalo povoda medijima da pišu o njihovim navodnim planovima za budućnost. Iako glumica nije sklona da govori o takvim stvarima, nekoliko puta je morala da demantuje informaciju da planiraju venčanje.

Par se razišao u aprilu 2021. godine, a Dragana je u jednom intervjuu u decembru iste godine priznala da je zaljubljena. Tada nije želela da otkrije identitet svog novog partnera[2].

Filmografija

Filmovi i serije

 • 2010. Priđi bliže
 • 2011-2012. Nepobedivo srce
 • 2013-2015. Zvezdara
 • 2015. Marko Kraljević – Fantastična avantura
 • 2015. Ko je kod Koje
 • 2015. Nađa
 • 2016-2019. Sinđelići
 • 2017. Santa Maria della Salute
 • 2017. Vrati se Zone
 • 2018. Istine i laži
 • 2019. Urgentni centar
 • 2019. Ekipizza
 • 2020-2021. Igra sudbine

Predstave: „Jesenjin“, „Kiseonik“, „Shaun the sheep“, „Antisamits“, „Brod plovi za Beograd“, „Who cares“, „Kafana Balkan“, „Ti i ja, naučnika dva“, „Samci i samice“, „Ana Karenjina“, „Neki to vole vruće“ i druge.

Reference

[1] http://www.narodnopozoristenis.rs/predstave/neki-to-vole-vruce/?script=lat

[2] https://www.story.rs/celebrity-news/flash-news/212266/konacno-priznala-dragana-micalovic-krenula-dalje-stevan-je-pao-u-zaborav-a-novi-decko-je-tu

Dragana Mićalović na društvenim mrežama

FacebookDragana @ Facebook
InstagramDragana @ Instagram
TwitterDragana @ Twitter