Vesna Trivalić

Kratke informacije

Ime i prezimeVesna Trivalić
Datum rođenja13. mart 1965.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteDubai
ZanimanjeGlumica
Visina-
Težina-

Biografija

Vesna Trivalić je srpska glumica koja važi za jednu od najdarovitijih srpskih komičarki. Neke od njenih najvažnijih uloga su: Violeta u filmu „Mi nismo anđeli“, Cakana u seriji „Otvorena vrata“ i Bisenija u „Porodičnom blagu“. Rođena je 13. marta 1965. godine u Beogradu.

Privatni život

Vesna je uz starijeg brata zavolela muziku, a kao tinejdžerka je imala svoj bend. Od prvih honorara je kupila gitaru, sintisajzer i trijangle. Išla je na koncerte klasične muzike koji su se održavali na Kolarcu. Bila je veoma svestrana pa je slikala, trenirala odbojku i trčanje.

Krenula je na časove glume kod Aleksandra Saše Volića koje je koristila kao paravan za izlaske sa društvom. Volić je pitao njene roditelje zašto izostaje i rekao im je da je talentovana za glumu nakon čega je njome počela ozbiljnije da se bavi.

1984. godine Vesna je, iz drugog pokušaja, upisala Fakultet dramskih umetnosti. Bila je u klasi profesora Vladimira Jevtovića koji ju je 2003. godine nagovorio da diplomira. Studirala je sa: Brankom Pujić, Mirjanom Joković, Draganom Bjelogrlićem, Miloradom Mandićem Mandom, Žikom Todorovićem, itd. Pošto su svi glumci ostvarili uspešne karijere, ova klasa važi za najuspešnija u istoriji fakulteta i poznata je pod nazivima „12 veličanstvenih“ i „turbo klasa“.

2001. godine Vesna se udala za Nenada Pandurovića. Imaju sina Nikolu i žive u Dubaiju.

Glumica nije želela da propusti nijedan minut detetovog odrastanja pa je napravila pauzu u karijeri i u potpunosti se posvetila porodici. Vezana je za svoju domovinu i svaki dolazak u Srbiju, čak i poslovni, doživljava kao odmor.

Vesna ne iznosi svoju privatnost u javnost i retko daje intervjue, a odgovara samo na pitanja koja se tiču njenog posla. Kada ne snima, ne voli da bude pred kamerama i ne prihvata pozive da gostuje u tok-šou emisijama.

Zaštitno je lice društva za proizvodnju medicinskih sredstava i kozmetike „Esensa“, kao i kozmetičke linije „Dr Colić“. Snimila je reklamu za „JAT“ i šumeće tablete „Vitamin C“.

Glumac Rade Šerbedžija je za Vesnu rekao da je „nebeski talentovana“, dok je Anita Mančić doživljava kao „najveći uzor“. Nikola Kojo je smatra najboljom glumicom na svetu i veruje da bi osvojila nekoliko Oskara da živi u Holivudu.

Karijera

Filmovi i serije

1986. godine Vesna je započela filmsku karijeru glumeći u dramama: „Špadijer jedan život“, „Dogodilo se na današnji dan“ i „Već viđeno“ u kojoj joj je partner bio profesor Vladimir Jevtović.

1987. godine je ostvarila zapaženu ulogu Buce u filmu „Oktobarfest“ koja joj je donela „Zlatnu arenu“ na Filmskom festivalu u Puli.

Nakon toga je imala manje uloge u filmovima i serijama od kojih su značajniji „Braća po materi“, „Kako je propao rokenrol“, „Metla bez drške“ i „Jastuk groba mog“.

1991. godine Vesna je tumačila ulogu Ljilje u seriji „Bolji život“ koja joj je donela veliku popularnost. Njen partner je bio Dragan Bjelogrlić i zajedno im je na festivalu u Nišu uručena nagrada za najbolji glumački par.

1992. godine je glumila Violetu u kultnom filmu „Mi nismo anđeli“ koji spada u jedan od najuspešnijih filmova snimljenih u Srbiji.

Usledili su angažmani u filmovima: „Tito i ja“, „Kockar“ i „Bolje od bekstva“ nakon kojih je 1994. i 1995. godine u seriji „Otvorena vrata“ odigrala ulogu Katarine Anđelić Cakane koja je obeležila njenu karijeru.

1998. godine Vesna je počela snimanje serije „Porodično blago“ u kojoj je bila Bisenija Gavrilović.

2000. godine se našla na listi 10 najboljih srpskih glumica svih vremena koju je sastavio časopis Blitz News.

2004. godine je imala prvu glavnu ulogu u filmu. Bila je operska pevačica Jadranka u ostvarenju Emira Kusturice „Život je čudo“.

2005. i 2006. godine joj je ponovo dodeljena uloga Violete u filmovima „Mi nismo anđeli 2“ i „Mi nismo anđeli 3: Rokenrol uzvraća udarac“.

4. jula 2006. godine Vesna je postala član Saveza dramskih umetnika Srbije.

2007. godine je tumačila ulogu Dušanke u seriji „Vratiće se rode“, a dve godine kasnije je glumila u filmu „Rode u magli“ koji predstavlja nastavak ove serije.

2013. i 2014. godine je ponovo odigrala ulogu Katarine Anđelić Cakane u seriji „Otvorena vrata 2“. Glumačka postava je bila ista, a Vesna je imala priliku da prvi put sarađuje sa Anicom Dobrom.

2015. godine je imala jednu od glavnih uloga u humorističkoj seriji „Ko je kod Koje“. Ona se sastojala od dvanaest epizoda, a u svakoj od njih gosti su bili velike zvezde iz sveta muzike, sporta, kulture, itd.

2016. godine Vesna je zbog Nikole Koje došla u Srbiju i glumila u njegovom rediteljskom prvencu „Stado“. Izjavila je da joj je ovo jedan od najzahtevnijih zadataka u karijeri.

Glumica je bila specijalna gošća serijala „Moje pravo“ u kome je istakla da je interes svih nas da se penzionerima omogući dostojanstven život.

Filmografija

  • 1986. „Špadijer jedan život“ – Dušica Veljković;
  • 1987. „Već viđeno“ – Služavka;
  • 1987. „Dogodilo se na današnji dan“ – Milesa;
  • 1987. „Vidim ti lađu na kraju puta“ – Anđa;
  • 1987. „Telefonomanija“;
  • 1987. „Sedmi dan“;
  • 1987. „Oktobarfest“ – Buca;
  • 1988. „Leto“ – Beba;
  • 1988. „Braća po materi“ – Veselinova drugarica;
  • 1989. „Hamburg Altona“ – Učiteljica;
  • 1989. „Kako je propao rokenrol“ – Eva Veselinović;
  • 1989.-1990. „Metla bez drške“ – Jelena iz Cvijićeve;
  • 1990. „Jastuk groba mog“ – Sofija Teodorović;
  • 1991. „Original falsifikata“ – Magda;
  • 1991. „Brod plovi za Šangaj“ – Ljiljana;
  • 1991. „Tuce svilenih čarapa“;
  • 1991. „Zaboravljeni“ – Debela narkomanka;
  • 1991. „Sa 204-272“ – Vesna;
  • 1991. „Bolji život“ – Ljiljana Popović;
  • 1991. „Holivud ili propast“;
  • 1992. „Zlostavljanje“ – Anica Zereković;
  • 1992. „Prokleta je Amerika“ – Ruža;
  • 1992. „Tito i ja“ – Učiteljica;
  • 1992. „Mi nismo anđeli“ – Violeta;
  • 1992. „Kockar“ – Polina;
  • 1993. „Policajac sa Petlovog brda“ – Vanja;
  • 1993. „Bolje od bekstva“ – Olja;
  • 1993. „Broz i ja“ – Učiteljica;
  • 1993.-1994. „Otvorena vrata“ – Katarina Anđelić Cakana;
  • 1995. „Urnebesna tragedija“ – Julka;
  • 1995. „Odisejev pogled“;
  • 1997. „Do koske“ – Šveca;
  • 1998. „Zla žena“ – Sultana / Pela;
  • 1998. „Hrana za glavu“ – Žena;
  • 1998. „Spasitelj“ – Žena iz autobusa;
  • 1998. „Rane“ – Lidija;
  • 1998. „Lajanje na zvezde“ – Dana Jelinić;
  • 1998.-2002. „Porodično blago“ – Bisenija Bisa Gavrilović;
  • 2000. „Senke uspomena“ – Sestričina;
  • 2000. „Rat uživo“ – Bosa;
  • 2000. „Kiriku protiv veštice“ – Veštica Karaba;
  • 2001. „Munje!“ – Glas Popove majke / glas Pandureve majke;
  • 2001. „Čorba od kanarinaca“ – Jelena;
  • 2001. „Blizanci“;
  • 2004. „Život je čudo“ (film) – Jadranka;
  • 2004.-2006. „Mile protiv tranzicije“ – Miletova žena;
  • 2005. „Mi nismo anđeli 2“ – Violeta;
  • 2005. „Život je čudo“ (serija) – Jadranka;
  • 2005.-2006. „Ljubav, navika, panika“ – Smiljka;
  • 2006. „Mi nismo anđeli 3“ – Viki;
  • 2007.-2008. „Vratiće se rode“ – Dušanka;
  • 2009. „Rode u magli“ – Dušanka;
  • 2009. „Hitna pomoć“ – Doktorka Vera Lalović;
  • 2009. „Ono kao ljubav“ – Sofija;
  • 2010. „Puls“ – Marta;
  • 2013. „Nadrealna televizija“;
  • 2013.-2014. „Otvorena vrata 2“ – Katarina Anđelić Cakana;
  • 2015. „Ko je kod Koje“;
  • 2016. „Jesen samuraja“ – Vladičina majka;
  • 2016. „Stado“ – Vida;
  • 2017. „Vrati se, Zone“ – Persa.

Pozorište

Prva predstava u kojoj je Vesna nastupila je „Totovi“ u Ateljeu 212. Partner joj je bio Zoran Cvijanović sa kojim je mnogo puta u karijeri sarađivala.

Nakon toga je glumila u predstavama: „Čorba od kanarinaca“, „Bela kafa“, „Tajna plave ptice“, „Doktor šuster“, „U plamenu strasti“, „Gospođa ministarka“, „Narodni poslanik“, „Izbiračica“, „Revizor“, „Kanjoš Macedonović“, itd. Za ulogu u komediji „Čorna od kanarinaca“ je nagrađena „Zlatnim ćuranom“ na Danima komedije u Jagodini.

Krajem 2012. godine Vesna i Emir Hadžihafizbegović su pripremili duodramu koju su izveli u Dubaiju.

Izjavila je da se uželela pozorišta i da bi za nju bio veliki izazov da ponovo zaigra na „daskama koje život znače“.