Natalija Đukić (Fitness bliznakinje)

Kratke informacije

Ime i prezimeNatalija Đukić (Fitness bliznakinje)
Datum rođenja2000.
Mesto rođenjaMladenovac
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeFitnes trener, influenser

Biografija

Natalija Đukić je srpska influenserka i fitnes instruktorka. Ona i njena sestra Julija su prepoznatljivost na društvenim mrežama stekle kao „Fitness bliznakinje“. Natalija je rođena 2000. godine u Mladenovcu. Živi i radi u Beogradu.

Obe sestre su u detinjstvu trenirale ritmičku gimnastiku, a tokom srednje škole su zavolele fitnes. Zbog ljubavi prema vežbanju i zdravom načinu života sestre su stekle licencu sertifikovanih fitnes instruktora, a savete o pravilnoj ishrani i treninzima dele sa svojim pratiocima na društvenim mrežama.

Sestre Đukić su 2022. godine učestvovale u muzičkom rijaliti šou programu „Prvi bend Srbije“. Nisu uspele da se plasiraju i finale i da se bore za vredne nagrade, ali su svakako prepoznatljivost iskoristile da bi dospele do što više mladih ljudi na platformama „Instagram“ („Instagram“), „TikTok“ („TikTok“) i „JuTjub“ („YouTube“).

Detinjstvo i obrazovanje

Natalija Đukić je rođena 2000. godine u Mladenovcu. Sa roditeljima i sestrom bliznakinjom Julijom je odrasla u rodnom gradu. U Mladenovcu su završile osnovnu školu, a potom su školovanje nastavile u Beogradu. U jednom intervjuu su kazale da su tokom srednje škole živele u đačkom domu.

Natalija je, baš kao i Julija dugi niz godina trenirala ritmičku gimnastiku. Pored ljubavi prema plesu, sestre su pokazale i naklonost prema sportu. Neko vreme su trenirale plivanje i odbojku.

Karijera

Sestre Đukić su jednom prilikom ispričale kako su u srednjoj školi počele da treniraju. Shvatile su da ima fitnes „leži“, te su upisale kurs i postale sertifikovani fitnes treneri.

Posle srednje škole neko vreme su obe sestre radile kao vaspitačice u vrtiću, ali su shvatile da je fitnes bolji posao za njih te su se potpuno posvetile tome. Drže treninge uživo i putem interneta, a moglo bi se reći da su zbog toga što su skoro identične postale vrlo popularne na društvenim mrežama.

Majka im je predložila da otvore zajednički „Instagram“ profil pod nazivom „Fitness bliznakinje“. Nakon toga su započele da snimaju video klipove za „TikTok“, a od februara 2021. godine objavljuju klipove i na platformi „JuTjub“.

Sestre Đukić na „Instagramu“ imaju oko 14.5 hiljada pratilaca (oktobar 2023. godine). Na „TikToku“ beleže oko 80 hiljada pratilaca i 3.3 miliona lajkova. Kanal „Fitness bliznakinje“ na „JuTjubu“ broji oko devet hiljada pretplatnika.

Natalija i Julija su 2022. godine učestvovale u muzičkom rijaliti šou programu „PČrvi bend Srbije“ koji je emitovan na „Insta TV-u“. Iako nisu uspele da se plasiraju u finale i da osvoje glavnu nagradu, sestre su stekle brojne obožavaoce, a to je doprinelo njihovoj popularnosti na društvenim mrežama.

Jednom prilikom su najavile snimanje pesme, tj. nastavak muzičke karijere. Ipak, tvrde da mogu da ostvare mnogo u raznim oblastima, poput plesa, društvenih mreža i slično. Kazale su da su napisale scenario za film koji govori o njihovim životima i da bi volele da se to ostvarenje nekad u budućnosti pojavi u bioskopima.

Privatni život

Natalija Đukić je rođena 2000. godine u Mladenovcu. Ima jednojajčanu sestru bliznakinju Juliju. Sestre kažu da se u detinjstvu nisu često razdvajale, ali da su, uprkos velikoj sličnosti, različite osobe. Dele mnoge zajedničke stavove, ali svaka od njih ima neku svoju specifičnost.

Sestre Đukić su veganke i fitnes instruktorke, pa je sadržaj koji plasiraju svojim pratiocima na društvenim mrežama upravo posvećen takvim temama.

Iako kažu da uglavnom dobijaju pozitivne komentare, u fokus šire javnosti dospele su u oktobru 2023. godine. Naime, one su privremeno udomile psa, a potom su ga smestile u azil. To su mnogi protumačili kao pogrešan postupak jer su životinji uskratile mogućnost za bolji i lepši život.

Reagovale su Sara i Lea Stanković, kao i pevačica Seka Aleksić koja im je poručila da „pas nije igračka“. Svoj postupak pravdale su činjenicom da nemaju vremena da se posvete psu i tvrdile da su „učinile dobro delo“ tako što su ga smestile u azil sa drugim psima.

Pored toga, mnogima je zapao za oko odnos sa medijima. Naime, Natalija i Julija su izjavile da ne žele svakome da daju intervjue, te da svoja gostovanja naplaćuju.

Natalija Đukić (Fitness bliznakinje) na društvenim mrežama

InstagramNatalija @ Instagram
YoutubeNatalija @ YouTube