Dragana Katić

Kratke informacije

Ime i prezimeDragana Katić
Datum rođenja2. avgust 1965.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjeVoditeljka

Biografija

Dragana Katić je srpska voditeljka. Rođena je 2. avgusta 1965. godine u Beogradu. Živi i radi u rodnom gradu.

Karijera

Karijeru je započela na RTB televiziji 1986. godine. Tokom karijere je bila voditeljka „Grand šoua“ i „Grand parade“. Jedno je od zaštitnih lica Grand produkcije. Vodila je i emisije “Leto na Adi”, “Nedeljno popodne”, kao i prenos dodele nagrada “Oskar popularnosti” i “MESAM”.

Snimila je reklamu za kozmetiku „Božen“.

U junu 2016. godine je proslavila tri decenije rada pred kamerama.

Trenutno vodi šou program „Nikad nije kasno“ u kome učestvuju ljudi koji imaju više od 45 godina i emisiju „Halo, halo“ koja se prikazuje na Televiziji „Grand“.

Voditeljka se okušala i u glumačkom poslu. Naime, 2005. godine je tumačila ulogu Lili u humorističkoj seriji „Ljubav, navika, panika“.

Privatni život

Dragana je 6. maja 1998. godine rodila blizance Bobana i Bojana. Nije udata i decu je odgojila samostalno. Voditeljka je 2010. godine kupila stan u Beogradu koji je uredila zajedno sa sinovima.

Kako je jednom prilikom kazala, teško je podnela gubitak drage prijateljice i roditelja zbog čega je godinu dana posećivala psihijatra. Završila je kurs „Silva metod za samopomoć“, tehniku kontrole stresa i razvoja uma, koji joj je pomogao da se reši nagomilanog stresa i tuge. Želela je da napiše knjigu na tu temu i da svoje iskustvo podeli sa drugima.

Liniju održava tako što redovno trenira i neguje se. Priznala je da je operisala kapke i bokove. Takođe kaže da mnogo radi na sebi i da u šestoj deceniji ima više samopouzdanja nego ranije. Ne planira da se penzioniše, već razmišlja o tome da sa prijateljicom pokrene kurs komunikologije.

Obožava šoping i često sebi kupuje nove stvari.

Njena najbolja prijateljica je kuma Olja sa kojom se druži od svoje sedme godine.

Izjavila je da je estrada puna lažnog sjaja i da mnoge stvari nisu kao što izgledaju.

Draganin život nije praćen medijskim aferama i u javnosti se uglavnom pojavljuje sama. Spekulisalo se da je bila u vezi sa pevačem Igorom Starovićem.

Trenutno živi i radi u Beogradu.

O svojoj posvećenosti poslu Katićeva je govorila u intervjuu jednom beogradskom listu. Naime, tada je izjavila da je radila i kada joj je majka bila bolesna, te kada je otac njene dece preminuo.

Voditeljka je kazala da je često ujutru majku vodila na hemoterapije, a popodne snimala emisiju „Grand šou“. Takođe, nije odustajala od posla ni kada je preminuo otac njenih sinova, nego je vodila emisiju „Nikad nije kasno“

Dragana Katić na društvenim mrežama

FacebookDragana @ Facebook
InstagramDragana @ Instagram
TwitterDragana @ Twitter