Penelope Ward

Kratke informacije

Ime i prezimePenelope Ward
Datum rođenja10. jul 1975.
Mesto rođenjaBoston
DržavaSAD
PrebivališteBoston
ZanimanjeKnjiževnik

Biografija

Penelope Vard (Penelope Ward) je američki pisac. Autor je sedam romana od kojih je nekoliko postalo najprodavanijim naslovima Njujork Tajmsa (New York Times), USA Today i Vol Strit Žurnal (Wall Street Journal). Rođena je 10. jula 1975. godine u Bostonu.

Odrasla je u Bostonu u SAD u porodici u kojoj je bila najmlađi član, ali ujedno i jedino žensko dijete pored petorice starije braće.

Karijera

Penelope je na početku svoje karijere radila kao televizijski voditelj, ali je nakon nekoliko godina bavljenja tim poslom odlučila da se posveti osnivanju porodice i da se okuša kao pisac romana. Prvu knjigu izdala je 2013. godine. Kako Vard kaže inspiracija za njen prvi roman je bila kada je pročitala jedno poglavlje svojoj prijateljici i ona jednostavno ostala oduševljena i stalno tražila od nje još.

U jednom intervjuu na pitanje kako je sve počelo Penelope kaže da joj je, kao domaćici u srednjim tridesetim godinama život postao dosadan i da je tako počela da čita moderne romantične romane nakon što je izašao roman “Pedeset nijansi sive” (“Fifty shades of gray”).

Ubrzo nakon toga i sama je počela da piše romantični roman i tako započela svoju neverovatnu karijeru. Svakog dana se trudi da napiše između pet stotina i jedne hiljade reči. Prema njenim rečima najveći izazov prilikom pisanja nekog romana joj predstavlja sam kraj romana jer želi da u njemu zaokruži celu priču, ali i da ga završi tako da ostavi snažan utisak na čitaoca i da što duže ostane u njegovom sećanju.

Njeno vreme za pisanje uglavnom počinje oko podne, a završava oko 3:30 popodne kada deca stižu iz škole.

Žanrovi koje Vard preferira u svojim romanima su uglavnom moderna misterija i romansa. Ona pominje i neke pisce čiji radovi su slični njenim, a koji su imali veliki uticaj na njen razvoj kao pisca i smer u kojem će se ona kretati. Između ostalih tu su izdvojeni Jamie McGuire, A.L. Jackson, E.L. James I Collen Hoover.

Jedan od njenih romana koji ju je doveo na sam vrh liste najprodavanijih modernih pisaca je roman Stepbrother Dearest koji je izdat 2014. godine i automatski je postao najprodavaniji onlajn roman na Amazonu (Amazon.com) i zaslužan je za pokretanje jednog potpuno novog pravca kada je u pitanju žanr romansa.

Roman koji se može izdvojiti kao možda i najpoznatiji jeste Roomhate koji je zauzeo mesto broj jedan na listi najprodavanijih romana po izboru Vol Strit Žurnala (Wall Street Journal) i našao se na visokom drugom mestu na listi najprodavanijih romana po izboru Njujork Tajmsa (New York Times) nedugo nakon što je objavljen u februaru 2016. godine. Objavljen je korišćenjem nezavisne platforme za objavljivanje. Roman je ustvari priča o ženi čiji bivši momak dolazi da živi zajedno sa njom u njenoj kući nakon spora o vlasništvu. Roman je prožet seksualno eksplicitnim sadržajem i ima upozorenje pisca da je namenjen osobama starijim od osamnaest godina.

Za sve svoje romane Vard kaže da su isključivo plod njene mašte. Inspiraciju vrlo retko nalazi u stvarnom životu i nekada ni sama ona ne može da objasni odakle joj inspiracija dolazi. Svaka ličnost iz njenih romana ima svoju priču i posebna je po nečemu. Ipak, glavni element pri kreiranju svake ličnosti jeste samopouzdanje. Od te karakteristike ona polazi i smatra da svaka ličnost koja ima dovoljno samopouzdanja automatski postaje privlačna svakom čitaocu. Naravno, nije loše ni ako je fizički dobrog izgleda.

Na samom početku, Penelope nije ni slutila da će pisanje romana zapravo postati njeno zanimanje u životu i put kojim želi da ide. Kao i u svakom poslu, postoje bolji i lošiji dani ali ona se trudi da, čak i kada ima nedostatak inspiracije ili problem kako da svoje ideje stavi na papir, ne shvata sve previše ozbiljno i izvuče ono najbolje iz sebe.

Njene knjige su prevedene na više od deset različitih svetskih jezika i mogu se naći u prodaji širom sveta.

Privatni život

Penelope Vard trenutno živi na Rod Ajlandu (Rhode Island) sa mužom, sinom i kćerkom koja ima diagnostikovan autizam. Za svoju decu kaže da su joj najveća motivacija i svetlost u njenom životu. Njena predivna kćerka joj je bila inspiracija za lik Kali (Callie) iz romana Gemini.

Svoje slobodno vreme Penelope voli da provodi u društvu svoje porodice i prijatelja i veliki je obožavalac kafe. Čak i kada se bavi pisanjem uvek voli da pored sebe ima šoljicu kafe i nešto za pojesti.

Do sada Penelope je proglašena već dvadeset puta kao najprodavaniji pisac po izboru Njujork Tajmsa ( New York Times ) i autor je više od dvadeset romana.

Bibliografija

 • Hate Notes (2018.), koautor Vi Keeland
 • Love Online (2018.)
 • British Bedmate (2018.)
 • Rebel Heart (2018.), koautor Vi Keeland
 • Rebel Heir (2018.), koautor Vi Keeland
 • Gentleman Nine (2018.)
 • Drunk Dial (2017.)
 • Mack Daddy (2017.)
 • Dear Bridget, I want you (2017.), koautor Vi Keeland
 • Mister Moneybags (2017.), koautor Vi Keeland
 • Playboy Pilot (2016.)
 • Neighbor Dearest (2016.)
 • Roomhate (2016.)
 • Sins of Sevin (2015.)
 • Jake Understood (2015.)
 • Stepbrother Dearest (2015.)
 • My Skylar (2014.)
 • Jake Undone (2013.)
 • Gemini (2013.)

Penelope Ward na društvenim mrežama

FacebookPenelope @ Facebook
InstagramPenelope @ Instagram
TwitterPenelope @ Twitter