Milica Kemez

Kratke informacije

Ime i prezimeMilica Kemez
Datum rođenja22. decembar 1995.
Mesto rođenjaNovi Sad
DržavaSrbija
PrebivališteNovi Sad
ZanimanjeFrizerka, učesnica rijalitija

Biografija

Milica Kemez je frizerka i učesnica više sezona rijaliti šou programa „Zadruga“ koji se emituje na „Pink“ televiziji. Rođena je 22. decembra 1995. Živi i radi u Novom Sadu.

Popularnost je stekla učešćem u rijalitiju „Zadruga 3“. Otvorila je dušu i pred milionskim auditorijumom ispričala svoju potresnu životnu priču.

Roditelji su je ostavili kada je imala tri godine u Domu za nezbrinutu decu u Beloj Crkvi. Posle je nastavila svoj život po hraniteljskim porodicama.

Kada je napunila 18 godina, otišla je u inostranstvo kako bi zaradila novac i otvorila svoj salon. To je uspela i Salon lepote otvorila je u Novom Sadu.

Po dolasku u Novi Sad saznala je da njena majka nije živa već 11 godina, a oca je upoznala posle godinu i po dana nakon što je izašao iz zatvora. Videla ga je nekoliko puta, a onda je i on preminuo. Milica ima samo sestru koja je zajednodno sa njom prošla kroz dom i hraniteljske porodice.

S obzirom da su je gledaoci pored malih ekrana zavoleli, nikog nije iznenadilo što se Milica među takmičarima našla i u narednoj sezoni u „Zadruzi 4“.

Njen boravak u rijalitiju tokom 2019, 2020 i 2021. godine obeležila je veza sa Borom Santanom koja je bila izuzetno burna.

Do ulaska u „Zadrugu“, Milica je bila devojka iz komšiluka, lepa, fina, pristojna i veoma vredna. Radila je u svom Salonu lepote i pošteno zarađivala svaki dinar. Onda joj se sreća osmehnula. Ušla je u rijaliti i zaradila veliki novac.

U „Zadrugu 4“ ušla je u septembru 2020. godine kao slobodna devojka, jer je u međuvremenu raskinula sa Borom, ali su se opet pomirili u rijalitiju.

Ostavljena u Domu za nezbrinutu decu

Milica ima rođenu sestru Maju koja je od nje starija dve godine. Kada je Milica imala tri, a njena sestra pet godina, roditelji su nju i njenu stariju sestru ostavili u Domu za nezbrinutu decu u Beloj Crkvi. Milica je rekla da su one ostavljene bez ikakvog obrazloženja njenih roditelja.

Samo godinu dana posle, Milica i njena sestra, prelaze u hraniteljsku porodicu. Živele su kod jedne žene koja nije imala svoju decu. Milica je rekla da se ta žena, na neki način, bavila hraniteljstvom, kao svojim poslom.

Težak život u prvoj hraniteljskoj porodici 

U prvoj hraniteljskoj porodici sa sestrom je živela 11 godina. Milica je rekla da je to bilo veoma teških 11 godina jer su njena sestra i ona celo vreme bile zlostavljane fizički i psihički.

Dok su boravile tih 11 godina u prvoj hraniteljskoj porodici, Milica kaže, da niko od njihovih članova porodice nijednom nije nazvao da pita da li su devojčice uopšte žive.

U svojoj životnoj ispovesti Milica je rekla da joj nikada neće biti jasno kako je Centar za socijalni rad dozvolio da dve tako male devojčice završe u hraniteljskoj porodici kod žene za koju kaže da je imala psihičke probleme i bila vrlo agresivna.

Osim Milice i njene sestre, u toj hraniteljskoj porodici živelo je još dvoje dece, brat i sestra, ometeni u razvoju.

Hraniteljka ih je, ispričala je Milica, odgajala tako da im je stalno govorila da su oni ostavljeni i da to nikada ne smiju oprostiti svojim biološkim roditeljima.

Ona ih je, kako je Milica rekla, brutalno tukla celo vreme dok su tu bile za svaku sitnicu. U takvom okruženju Milica je provela 11 godina.

To joj je veoma teško palo, baš kao i njenoj sestri. U „Zadruzi“ je ispričala da se skoro i ne seća svog ranog detinjstva.

Zapamtila je tek nešto kada je imala pet godina, a da je sve ono ružno jednostavno potisnula duboko u sebe. Njena potresna životna priča rasplakala je skoro sve učesnike „Zadruge“, kao i gledaoce pored malih ekrana.

„Domkinja“ – brutalnost vršnjaka

Milica kaže da se već u osnovnoj školi susrela sa predrasudama drugara u školi. Deca su je nazivala „domkinjom“ i ismejavala je.

Veoma teško joj je padalo i to kada su u školi imali za zadatak da pišu radove na temu roditelja i porodice, jer Milica nije znala ni kako bi opisala svoje roditelje. To ju je pratilo celi život.

Kada nekog upozna, odmah pitaju odakle je, odakle su njeni, a ona nije znala šta da odgovori na takva pitanja.

Žena koju je odgajala u prvoj hraniteljskoj porodici zabranila je Milici da ide na matursko veće. Nije joj dala da upiše ni školu koju je ona želela.

Stalno joj je govorila kako je nesposobna, glupa i da od nje nikada ništa neće biti. Decu je držala u zatvorenoj kući.

Život je postajao sve gori. U kući je nestalo i vode. Deca su se kupala sa kišnicom koju su sakupljali u kante kada pada kiša.

Njena sestra je tada bila u internatu i odlučila je da pošalje pismo Centru za socijalni rad. Iznela je sve šta se dešava u toj hraniteljskoj porodici iz straha za svoj i život svoje sestre.

Tada je reagovao Centar za socijalni rad i odveo decu. Milica je rekla da ranije, za 11 godina, radnike Centra za socijalni rad je videla samo tri puta u toj kući.

Boli je i to što su u tom malom mestu u Beloj Crkvi svi znali da hraniteljka loše postupa prema deci, da ih maltretira, ali da niko nikada nije reagovao.

Iz prve hraniteljske porodice otišla je sa 14 godina. Pitali su je da li želi da tuži tu ženu za maltretiranje, Milica je rekla da ne želi jer se bojala. Smatra da je, možda, ipak trebalo to da uradi kako sve to ne bi prošlo nekažnjeno.

Na putu iz pakla

Ona i sestra otišle su u privremenu hraniteljsku porodicu, a potom im je Centar za socijalni rad pronašao treću hraniteljsku porodicu u Novom Sadu.

Tada su radnici Centra za socijalni rad pozvali devojčice da dođu u njihove prostorije kako bi im rekli da su pronašli njihove biološke roditelje. Milici i njenoj sestri saopštili su da im je majka umrla pre sedam godina. Ubrzo potom je preminuo i njen deda.

Biološki roditelji

Majčinu sliku je prvi put videla na grobu. Milica je rekla da je to bio jedan od najtežih trenutaka u njenom životu, jer nije morala tako da je upozna.

Milica je rekla da se njena mama zove Mirela, a da su joj na grobu napisali pogrešno ime Marina.

Saznala je da joj je otac tada bio u zatvoru i da je imao problema sa alkoholom. Pisao joj je pisma iz zatvora, ali Milica nije želela ni da ga vidi ni da ga čuje, jer je pitala gde je bio sve te godine.

Otac joj je bio u zatvoru godinu i po dana zbog krađe bicikala. Kada je izašao, Milica je ipak odlučila da ga upozna. Otac joj je tada obećao da neće više da pije i da je Milica njegova mezimica.

Tvrdio je da je pokušavao da ostvari kontakt sa svojim ćerkama dok su bile u prvoj hraniteljskoj porodici, ali da je žena kod koje su bile Milica i njena sestra rekla da devojčice to ne žele i da kod nje imaju sve što im je potrebno.

Milica je tada saznala da se nakon što ih je njena majka napustila i ostavila u Domu za nezbrinutu decu, ona ponovo udala za drugog čoveka i da je sa njim stekla još dvoje dece.

I njen otac ima decu iz drugog braka, dečaka i devojčicu. Milica je rekla da je sve to za nju bilo veoma zbunjujuće jer je odjednom, uz svoju sestru, saznala da ih sa očeve strane ima četvoro, a sa majčine ukupno petoro dece. Tako da Milica i njena sestra imaju petoro polubraće i polusestara.

Na bizaran način upoznala je jednog od svoje polubraće. Njena sestra je imala momka, a on je predložio da idu prošetati i da će on pozvati neke svoje drugare za Milicu da i njoj ne bude dosadno.

Milica je tada bila u parku u Novom Sadu i upoznala je te njegove drugare. Među njima je bio njen brat po ocu. Tako su se upoznali.

Svoju porodicu sa očeve strane upoznala je tek kada joj je otac preminuo. On nije ispunio obećanje i počeo je da pije. To ga je odvelo u smrt.

Otac joj je umro oko godinu i po dana nakon što su se upoznali. Za to vreme Milica se sa njim videla tek nekoliko puta, jer je on nedugo posle izlaska iz zatvora već počeo da pije i ona nije želela da ga gleda i sluša u takvom stanju.

Obrazovanje

Odlučila je da se izdigne iz cele situacije i da se obrazuje. Završila je frizersku školu, a potom je upisala i Višu poslovnu školu u Novom Sadu.

Bila je dobar student i želela je da to završi kako bi bila dobro i uzorno dete. Međutim, nije završila tu školu jer je otišla iz treće hraniteljske porodice i više nije imala uslova da se školuje.

Milica nije želela da kaže zbog čega je došlo do konflikta u trećoj hraniteljskoj porodici jer nije želela da tu ženu izlaže neprijatnostima.

Rekla je da je za nju njena treća hraniteljska porodica bila spas, da ju je ta žena naučila kako da se ponaša, da ju je vaspitala da bude dama i da ju je izvela na pravi put u životu.

Zahvalna joj je jer većina dece koja prođu maltretiranja u hraniteljskim porodicama, kao Milica, obično krenu pogrešnim putem.

Milica se jednom posvađala sa tom ženom, a ona je nju uvredila. Milicu je to jako pogodilo i pala je u nesvest. Posle toga joj se to počelo dešavati i u autobusu na putu do fakulteta. Onesvesti se kad najmanje očekuje.

Išla je kod lekara na sve moguće pretrage. Rekli su da je zdrava, a potom su je poslali kod psihijatra. Razgovarala je sa psihijatrom koji joj je rekao da ne može sebi više dozvoliti da bude u bezizlaznoj situaciji jer je u toj kući bila kao „Pepeljuga“.

Radila je kao da je njihova kućna pomoćnica. Za to vreme njena sestra je bila u internatu u Beogradu, studirala je i dolazila je jednom mesečno u tu kuću.

Milici su u Centru za socijalni rad predlagali da ne napušta porodicu, da živi kod njih i da se školuje, ali ona je odlučila da ih napusti kada je napunila 18 godina.

Samostalan život

Radila je u frizerskom salonu, pozajmila novac za prvu kiriju i otišla da živi sama. Bila je veoma ljubazna na poslu i trudila se da dobije bakšiš.

Studirala je, radila i plaćala stan. Tako je radila tri godine.

Milica je priznala da je bilo dana kada nije imala ni za hleb. Ipak, nije odustajala. Trudila se da radi i privatno, posle posla. Studije je napustila kada je imala zdravstvenih problema. Operisala je krajnike, a nije više imala dovoljno novca.

Kada je shvatila da joj plata ne raste u tom frizerskom salonu, iako ona napreduje u svom poslu, a da joj je potrebno više novca, odlučila je da ode iz Srbije u inostranstvo.

Na put za Švajcarsku krenula je sa 100 evra u džepu. Rekla je da će po povratku otvoriti svoj frizerski salon.

Prijatelji koje je stekla u međuvremenu rekli su joj da to nije pametno i okrenuli su joj leđa. Sestra joj je rekla da se mnogo plaši za nju, kako će sama u svetu, ali nije uspela da odgovori Milicu od njenih namera.

U Švajcarskoj je Milica radila u jednom klubu kao hostesa i promoterka. Tu je radila dve godine i štedela je za svoj salon. To ju je držalo. Uspela je i otvorila svoj salon u Novom Sadu od kojeg je mogla da živi. Postala je svoj čovek.

Milica je rekla da mnogi ljudi koju je poznaju ne znaju njenu životnu priču. Nikada nije želela da priča o tome.

Međutim, kada je sazrela, odlučila je da sve iznese u rijalitiju kako bi poslala poruku svoj deci koja su ostavljena, da će sve jednog dana proći, ako budu jaki i da mogu uspeti u životu bez obzira na sve prepreke.

Učešće u rijalitiju „Zadruga“

Kao vlasnica frizerskog salona koja želi svojoj sestri i sebi obezbedi bolje uslove za život, Milica je ušla u rijaliti šou „Zadruga 3“ na „Pink“ televiziji u septembru 2019. godine.

Lepu i atraktivnu plavušu, ali poprilično mirnu i povučenu u samom početku rijalitija, gledaoci pored malih ekrana su brzo zavoleli. Naročito kada su čuli i kakvu tešku životnu priču nosi na svojim leđima sa samo 24 godine, koliko je imala kada je ušla u rijaliti.

Milica je u rijalitiju uplovila u ljubavnu romansu sa srpskim pevačem i harmonikašem romskog porekla Borom Santanom (Borivoj Marinković).

Njihova veza bila je veoma turbulentna, a pratile su je brojne svađe u kojima su plae teške uvrede. Ipak, emocija između njih dvoje bila je nesporna.

Po izlasku iz „Zadruge 3“ Milica i Bora su ostali zajedno još neko vreme, a potom su mediji objavili da je rijaliti par raskinuo u avgustu 2020. godine.

U avgustu 2020. godine, po izlasku iz „Zadruge“, rekla je da bi volela i ona da snimi neku pesmu. Mnogo joj se dopalo kako to radi Mirko Gavrić.

Rekla je da će se potruditi da za početak snimi neki cover pesme koju voli, a kasnije možda uradi i svoju autorsku pesmu.

Inače, tokom njenog učešća u rijalitiju „Zadruga“ za dve sezone Milica je pokazala mnogo talenata. Mnogi su joj zamerali što nije bila istrajna u tome da se do kraja dokaže na primer u plesu ili pevanju, već je, kako su govorili, sve podređivala samo svojoj vezi sa Borom Santanom.

Mnogi su smatrali da je tu Milica napravila grešku. „Zadruga“ je bila prilika baš da je ljudi zavole kroz njene brojne talente a da bi te talente, po izlasku iz rijalitija, mogla lako pretvoriti u unosan posao.

Posle toga, u septembru 2020. godine Milica ulazi u četvrtu sezonu „Zadruge“.  U svom profilu na ulasku rekla je da ulazi kao slobodna devojka i da ona i Bora više nisu zajedno.

Kako je rekla, u spoljnom svetu, svetu van rijalitija i kamera, shvatila je da oni ipak nisu jedno za drugo. Priznala je i da ne zna da li ga je još prebolela, ali da je odlučila da je najbolje da svako ide svojim putem.

Na samom ulasku, Milica je rekla da želi da ispravi svoje greške koje smatra da je imala kada je prvi put učestvovala u rijalitiju.

Međutim, ništa se nije drastično promenilo u odnosu na njeno prvo učešće. Ponovo je u rijalitiju obnovila svoju vezu sa Borom, a svađe su postale svakodnevne.

U junu 2021. godine, Milica i Bora su raskinuli u rijalitiju. Ona je rekla da je on nju smišljeno ostavio pred sam kraj rijalitija jer želi da može da radi šta želi i da se provodi sa devojkama kada izađe iz rijalitija.

Bora je rekao da on ne zna kako da se ponaša u vezi i da Milica zaslužuje boljeg momka od njega koji će znati da je usreći u vezi.

Inače, vezu Milice i Bore obeležio je i skandal kada se govorilo da je Bora bio sa Miličinom rođenom sestrom.

Milica je to jako teško prihvatila i rekla da više ne želi da čuje za njih. Situacija se brzo sredila jer je Bora objasnio Milici da nije bio sa njenom sestrom i rekao da je samo prespavao jednom kod nje.

Zadruga 4, voditeljska karijera, veridba sa Santanom

Učešće u četvrtoj sezoni rijalitija „Zadruga“ završila je kao drugoplasirana, a pobedu je odnela Nadica Zeljković.

Po izlasku iz rijalitija Milica je navodno operisala nos, povećala jagodice i zategla lice. Počela je da se bavi dizajniranjem večernjih haljina.

Milica je, zajedno sa Borom Santanom, Filipom Đukićem i Jelenom Pešić počela da vodi emisiju „Ne gledam ti ja to“ na Televiziji „Red“.

Obnovila je vezu sa Borom, a verili su se na Dan zaljubljenih 2023. godine. Najavili su svadbu za narednu godinu, a voditeljka u rijaliti takmičarka je kazala da će sama da sašije svoju venčanicu i Borino odelo.

Milica je kazala da će joj jedna kuma biti Dragana Mitar, devojka koja je popularnost takođe stekla učešćem u „Zadruzi“.

Rijaliti zvezda na društvenim mrežama ima veliki broj pratilaca. Samo je na „Instagramu“ prati skoro 100 hiljada ljudi. Tu popularnost koristi da ispromoviše svoje kreacije, a s vremena na vreme objavljuje i fotografije iz privatnog života.

Milica Kemez na društvenim mrežama

Facebook Milica @ Facebook
Instagram Milica @ Instagram