Nevena Madžarević

Kratke informacije

Ime i prezimeNevena Madžarević
Datum rođenja6. avgust 1980.
Mesto rođenjaKragujevac
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeNovinarka, voditeljka, producentkinja

Biografija

Nevena Madžarević je srpska televizijska voditeljka, novinarka i producentkinja. Rođena je 6. avgusta 1980. godine u Kragujevcu. Živi i radi u Beogradu.

Diplomirala je filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Radila je na kratkim filmovima „Oliver i Olivera“, „Slobodno mesto“ i „Dečak koji je bio suviše nevin“.

Televizijsku karijeru je započela 2003. godine na kanalu „Art TV“. Od 2008. do kraja 2015. godine radila je na Televiziji „B92“. Između ostalog, uređivala je i vodila emisiju „Bulevar“.

Od 2016. do 2020. godine radila je na Televiziji „Prva“. Vodila je „Vesti“, kao i emisije „Jutro“, „150 minuta“ i druge. Osim toga, vodila je i političke intervjuu u emisiji „Prva tema“.

Nevena od 2020. godine uređuje i vodi jutarnju emisiju „Probudi se“ na Televiziji „Nova“.

Od 9. do 11. marta 2023. godine učestvovala je na konferenciji „Women‘s weekend“ u Rijci. Bila je jedina novinarka iz Srbije koja je sudelovala u ovom događaju, a govorila je na panelu „Vladarice TV ekrana[1]„.

Detinjstvo i obrazovanje

Nevena Madžarević je rođena 1980. godine u Kragujevcu. U rodnom gradu je završila osnovnu školu i Prvu gimnaziju. Nakon toga je diplomirala filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu.

Završila je master studije novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Karijera

Nevena Madžarević je koproducentkinja kratkog filma „Oliver i Olivera“ koji je predstavljen 2000. godine. Ekskluzivni je producent kratkog filma „Slobodno mesto“, te direktor kastinga na kratkom filmu „Dečak koji je bio suviše nevin“ koji je premijerno prikazan 2007. godine.

Televizijsku karijeru je započela na kanalu „Art TV“. Na ovoj televiziji je radila kao voditeljka od septembra do juna 2003. godine. Nakon toga je godinu dana bila producentkinja u Asocijaciji nezavisnih autorskih medija (AHEM). Nevena je od decembra 2006. do marta 2008. godine bila promotivna menadžerka u kompaniji „Communis“ („Komunis“).

Veću prepoznatljivost stekla je u proleće 2008. godine kada je postala voditeljka i reporterka Televizije „B92“. Nevena je od septembra 2013. do decembra 2015. godine bila urednica i voditeljka večernje emisije „Bulevar“.

Odatle je prešna na Televiziju „Prva“. Madžarević je od januara 2016. godine bila urednica, producentkinja i voditeljka nekoliko emisija informativnog i zabavnog sadržaja. Između ostalih, radila je emisije „Vesti“, „Jutro“, „150 minuta“ i „Van okvira[2]„.

Pored toga autorka, je dokumentarnog filma „Govorit Moskva“ koji je objavljen 2018. godine. Reč je o specijalnoj emisiji posvećenoj poseti Aleksandra Vučića, predsednika Srbije ruskom predsedniku Vladimiru Putinu. U filmu se poseban akcenat stavio na analizu odnosa dve zemlje, te kulturnoj saradnji Srbije i Rusije[3].

Između ostalog, Nevena je 11. oktobra 2018. godine izveštavala sa obeležavanja stote godišnjice oslobođenja u Prvom svetskom ratu. Jednom prilikom je kazala da je izuzetno ponosna na taj trenutak u karijeri[4].

Madžarević je 2020. godine prešla na Televiziju „Nova“ na kojoj vodi jutarnji program „Probudi se“.

Privatni život

Nevena Madžarević je rođena 1980. godine u Kragujevcu. U rodnom gradu je završila osnovnu i srednju školu, a potom je diplomirala filmsku i TV produkciju na FDU u Beogradu.

Od 2009. do 2017. godine je bila u braku sa pozorišnim i filmskim rediteljom Mihajlom Savićem. Par se upoznao tokom studija, a vezu su krunisali brakom. Razveli su se 2017. godine, ali su, prema voditeljkinim rečima ostali u prijateljskim odnosima. Jednom prilikom je kazala da joj je drago zbog toga, te da se neće plašiti da da novu šansu ljubavi, niti da se ponovo uda[5].

U jednom intervjuu je priznala da ne vodi mnogo računa o ishrani, da u kupovinu uglavnom ide sama, te da su joj fetiš tašne i cipele. Kaže da ne prati modne trendove i da uživa u jednostavnosti, tj. odeći koja ne naglašava njenu seksualnost. Ipak, iz kuće ne izlazi bez nakita i parfema[6].

Nevena slobodno vreme provodi čitajući i putujući, a uživa i u trenucima koje provodi sa prijateljima i porodicom.

Voditeljka se 2014. godine pojavila u komediji „Mali Budo“ u kojoj je glavnog junaka tumačio Petar Strugar. Gledaoci su imali priliku i da je prepoznaju u sitkomu „Andrija i Anđelka“.

Reference

Nevena Madžarević na društvenim mrežama

FacebookNevena @ Facebook
InstagramNevena @ Instagram
TwitterNevena @ Twitter
LinkedInNevena @ LinkedIn