Simona Andrejić

Kratke informacije

Ime i prezimeSimona Andrejić
Datum rođenja14. avgust 1994.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd / Njujork
ZanimanjeModel
Visina177 cm
TežinaNepoznato

Biografija

Simona Andrejić je srpska manekenka i model. Rođena je 14. avgusta 1994. godine u Beogradu. Živi i radi u Njujorku.

Modelingom je počela da se bavi sa 14 godina. 2009. godine je pobedila na srpskom „Elite Model Look-u“ i uvrštena među petnaest najlepših „Elitovih“ lica na svetu. Od 2011. godine je model te poznate modne kuće.

Simona je u dosadašnjoj karijeri imala priliku da nosi revije svetski poznatih modnih kuća poput „Gučija“ („Gucci“), Kelvina Klajna („Calvin Klein“), „Dolče Gabana“ („Dolce & Gabbana“), Diora („Diora“) i drugih.

Šest puta se našla na naslovoj strani srpskog izdanja magazina „El“ („Elle“). Snimala je naslovnice za australijska izdanja časopisa „Raš“ („Russh“) i „Kosmopolitan“ („Cosmopolitan“), te krasila naslovne strane mnogih drugih modnih listova.

Od 2015. godine vodi vlastitu putničku agenciju „Simona Luxury Travel“ u Njujorku, a tokom 2018. je sarađivala sa neprofitnom organizacijom „Modest Needs Foundation“. Bavi se i humanitarnim radom. Simona je od aprila 2017. godine deo programa „Pajama“ koji se bavi pomaganjem deci.

Detinjstvo i obrazovanje

Simona Andrejić je rođena 1994. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu školu. Pre ulaska u svet mode trenirala je mačevanje. Modelingom se bavi od 14 godine. S obzirom na to da je rano postala deo modne industrije, srednju školu je završila putem interneta.

U periodu od 2011. do 2014. godine pohađala je privatnu međunarodnu školu „K12“. Reč je o obrazovnoj ustanovi koja omogućava obrazovanje putem interneta. Na beogradskoj „Biznis akademiji“ je diplomirala 2017. godine. Kako se navodi na njenom „Linkedin“ profilu Simona poseduje veštine direktne prodaje, preduzetništva, marketinga, odnosa s javnošću, te organizacije i planiranja putovanja.

Govori engleski, ruski i španski jezik.

Karijera

Simona Andrejić se modelingom počela baviti 2008. godine, a već sledeće je izabrana za najlepšu devojku u Srbiji na takmičenju „Elit Model Look“. Time je dobila priliku da učestvuje na istoimenom međunarodnom takmičenju, te uvrštena među 15 najboljih mladih modela agencije „Elit“. To joj je otvorilo mnoga vrata u svetu mode. Njena matična modna agencija je bila “Forma Viva”, a 2011. godine je postala član agencije „Elit Model“.

Upravo se te godine desila prekretnica u njenoj karijeri. U Sent Morisu je bila zaštitno lice kampanje za modnu kuću „Dolče i Gabana“, a 2012. godine je bila zaštitno lice kolekcije „Dior Kruz“ („Dior Cruise“). Usledila je saradnja sa brojnim dizajnerima. Nosila je revije i snimala kataloge za brendove „Mekvin“ („McQeen“), „Moskino“ („Moschino“) i druge. Sarađivala je sa kućama „Kelvin Klajn“, te brendom Done Karan (Donna Karan) „DKNY“ i mnogim drugima.

U julu 2015. godine Simona je u Njujorku osnovala turističku agenciju „Simona Luxury Travel“ koja se bavi organizacijom luksuznih putovanja za VIP klijentelu. Sarađuje sa poznatom njujorškom putničkom agencijom „Smartflyer“.

Da je saradnja sa brendom „Dolče Gabana“ bila uspešna pokazuje i to što je Simona bila specijalna gošća zabave koju je ovaj dvojac organizovao u septembru 2016. godine tokom Njujorške nedelje mode (New York Fashion Week“).

Od novembra 2018. do novembra 2019. godine je bila deo razvojnog tima kompanije „Home Base Corp“ čije je sedište u Njujorku, a koja svoje poslovnice ima i u Los Anđelesu i Londonu. Reč je o međunarodnoj firmi koja se bavi širokim opsegom poslova, od finansijskih i kreativnih usluga iz oblasti računovodstva i knjigovodstva, do izdrade veb stranica i promotivnih filmova.

U aprilu 2017. godine Simona se pridružila programu „Pajama“ čija misija je da pomaže deci širom sveta. Sarađivala je na projektu „Helping your children to read“ („Pomozimo deci da nauče da čitaju“). Osim toga, nekoliko puta je učestvovala na humanitarnim večerama, među kojima su godišnje gala večeri namenjene borbi protiv trgovine ljudima u organizaciji Fondacije „Unitas“.

Andrejićeva je od marta 2019. godine direktor razvoja i brend menadžer u neprofitnoj organizaciji „Modest Needs Foundation“ koja se bavi prikupljanjem i distribucijom humanitarne pomoći za ljude u teškoj materijalnoj situaciji koji nemaju pravo da primaju neki drugi vid socijalne pomoći.

U jednom od retkih intervjua koji je dala za srpske medije manekenka je istakla da su joj podjednako drage i revije i fotografisanje za kataloge i magazine. Srpski modni fotografi koji su imali priliku da sarađuju sa njom ističu da Beograđanku krasi neposrednost i jednostavnost, zbog čega kažu da je rad sa njom pravo uživanje.

Iako priznaje da pripreme pred reviju ponekad traju do dva-tri sata Simona kaže da se sve to lakše podnosi ako se čovek naoruža pozitivnom energijom. Iako je sarađivala sa brojnim velikim imenima modne industrije, kaže da je revija za „Kelvin Klajn“ koju je nosila na početku međunarodne karijere ona koju nikada neće zaboraviti.

Privatni život

Simona Andrejić je rođena Beograđanka, ali s obzirom na to da već godinama živi i radi u Njujorku retko je prisutna u srpskim medijima. Jednom prilikom je istakla da uživa u svom poslu jer voli da putuje i upoznaje druge kulture. Sa druge strane, voli i da provodi vreme u rodnom gradu sa porodicom. Ističe da joj razdvojenost od roditelja i prijatelja ne pada teško, s obzirom na moderne tehnologije koje omogućavaju laku i jeftinu komunikaciju.

Premda se već afirmisala kao model i manekenka, Andrejićeva ističe da ne prestaje da uči i da se usavršava. Zato svaki slobodan trenutak koristi u te svrhe. Uživa u treninzima i sportu, te se opušta vežbajući jogu. Kaže da joj veliko zadovoljstvo pričinjava to što radi posao koji je uzbudljiv i pun izazova.

Pored slavnih brendova čiju odeću je nosila na revijama i posle dobila na poklon, Simona kaže da je njen ormar pun garderobe koju je osmislila i sašila njena majka.

U detinjstvu je trenirala mačevanje, a sudeći po fotografijama na društvenim mrežama lepa Beograđanka je član kluba borilačkih veština u Njujorku.

Izvori:

Simona Andrejić na društvenim mrežama

FacebookSimona @ Facebook
InstagramSimona @ Instagram
LinkedInSimona @ LinkedIn