Alen Muković

Kratke informacije

Ime i prezimeAlen Muković
Datum rođenja22. Februar 1988.
Mesto rođenjaPodgorica
DržavaCrna Gora
ZanimanjePevač
ŽanrTurbo-folk

Biografija

Alen Muković je crnogorski pevač koji je prepoznatljivost stekao učešćem u rijaliti šou programu „Farma 5“. Rođen je 22. februara 1988. godine u Podgorici.

Muzičku karijeru započeo je radeći kao DJ u rodnom gradu. Prvu pesmu pod nazivom „Na srcu kvar“ snimio je 2005. godine. Muković je prvi album nazvao „Ko da više“ i objavio ga je 2006. godine. Usledili su singlovi „Ne želim sada“, „Priđi mi“ i „Ti si ta“.

Pevač je 2015. godine učestovovao u rijalitiju „Farma“, gde je uspeo da se plasira u samo finale.

Detinjstvo, obrazovanje i muzički počeci

Alen Muković je rođen 1988. godine u Porodici. Odrastao je u rodnom gradu sa roditeljima i sestrom. Posebno mesto u njegovom životu zauzima majka koja mu je dala ime.

Završio je osnovnu i srednju školu u rodnom gradu koji mu se nikada nije naročito dopadao. Kada je imao dvanaest godina, počeo je da radi u klubovima kao DJ i bio je član udruženja DJ-eva Crne Gore. Porodica mu je pružala podršku pa je već sa sedamnaest godina snimio prvu pesmu „Na srcu kvar“. Ona je ubrzo postala veliki hit koji je obavezan na repertoarima diskoteka i klubova.

Karijera

Muković je 2006. godine za Diskografsku kuću „Gold music“ objavio svoj prvi album „Ko da više“ na kome se nalašlo osam numera -„Ko da više“, „Krivo ti je“, „Na srcu kvar“, „Ne traži me“, „Nipošto“, „Pitaj me“, „Slutiš i sumnjaš“, „Zauzeta“.

Tri godine kasnije je snimio singlove „Ne želim sada“ i „Priđi mi“ koji na „Ju Tjubu“ imaju preko 22 miliona pregleda.

Singl „Ti si ta“, kao i njegov spot Muković je objavio 2011. godine.

Pevač i njegova nevenčana supruga Ana Malezović su 2014. godine dobili ćerku Lanu.

Alen Muković je 2015. godine postao učesnik rijalitija „Farma“, a predstavio se rečima: „Ja sam Crnogorac, bežim od rada.“ Tom prilikom je kazao da je „živac“ i da bi drugim učesnicima bilo bolje da ga ne diraju. Iako ga je supruga molila da je ne ostavlja samu sa detetom, Alen je nije poslušao. Zbog toga je Ana napustila njihovu porodičnu kuću u Novom Sadu i otišla je kod roditelja.

Izjavio je da je njegov idol iz mladosti Kristijan Golubović, ali tokom rijalitija on je Alenu i drugim farmerima pretio zbog čega su saslušani u policiji. Ozbiljniju svađu je imao sa Jasminom Medenicom, a najteže mu je pao konflikt sa Stanijom koja je tvrdila da je zaljubljen u nju. Smatra da je ona pokazala svoje pravo lice i da laže zbog čega supruga nema šta da mu zameri. Na imanju je ostao do finala.

Muković je početkom 2016. godine objavio singl „Chivas i Cola“ na kome je sarađivao s Aleksandrom Živanovićem i Senadom Dreševićem. Pesmu je objavio na svom „Ju Tjub“ kanalu, a za pet i po godina „zaradila“ je 130 hiljada pregleda.

Muković je početkom 2016. godine objavio singl „Chivas i Cola“ na kome je sarađivao s Aleksandrom Živanovićem i Senadom Dreševićem. Pesmu je objavio na svom „Ju Tjub“ kanalu, a za pet i po godina „zaradila“ je 130 hiljada pregleda.

Optužbe za nasilje u porodici

U žižu javnosti ponovo je dospeo u februaru 2021. godine kada su mediji iz celog regiona objavili da je priveden zbog nasilja u porodici.

Naime, prema medijskim napisima, Muković je osumnjičen da je ispred zgrade u Hadži Ruvimovoj ulici u Novom Sadu 8. februara 2021. godine šakom zadao udarac svojoj nevenčanoj supruzi. Odmah nakon toga je priveden i određeno mu je zadržavanje od 48 sati. Osim toga, dobio je zabranu prilaska nevenčanoj supruzi.

Zbog opasnosti od bekstva ili ponavljanja istog krivičnog dela Osnovni sud u Novom Sadu mu je odredio pritvor u trajanju od 30 dana. Sud je 4. aprila doneo odluku da mu produži pritvor do 1. maja zbog opasnosti od bekstva.

Tabloidi su 21. aprila 2021. godine objavili da je pevač oslobođen svih optužbi. Po izlasku iz pritvora u kome je proveo 71 dan otišao je u Crnu Goru, a ulaz u Srbiju mu je zabranjen jer je tamo boravio neprijavljen.

Tom prilikom je izjavio da u redovnim okolnostima nikad ne bi napustio Srbiju jer voli tu zemlju i zato što je „njegov život dobio smisao kada je dobio Lanu“. Dodao je da će „zauvek poštovati ženu koju mu je dala najveći poklon u životu“.

Diskografija

Albumi

  • 2006. Ko da više

Singlovi

  • 2005. Na srcu kvar
  • 2009. Ne želim sada
  • 2009. Priđi mi
  • 2011. Ti si ta
  • 2016. Chivas i Cola

Reference:

http://www.farmasrbija.net/2015/12/30/alen-zena-mi-je-oprostila-staniju/
http://www.svet.rs/nas-svet/estrada/rijaliti-los-po-brak-i-alena-mukovica-ostavila-zena-zbog-farme

https://www.cdm.me/zabava/showbiz/uhapsen-pjevac-alen-mukovic-pretukao-suprugu/

https://www.srbijadanas.com/vip/vip/alen-mukovic-pritvor-2021-04-21

Alen Muković na društvenim mrežama

InstagramAlen @ Instagram
TwitterAlen @ Twitter
YoutubeAlen @ YouTube