Amna Jusić

Kratke informacije

Ime i prezimeAmna Jusić
Datum rođenja10. mart 2002.
Mesto rođenjaTuzla
DržavaBosna i Hercegovina
PrebivališteTuzla
ZanimanjePevačica
ŽanrPop

Biografija

Amna Jusić je bosansko-hercegovačka pop pevačica, pijanistkinja i učenica srednje muzičke škole „Čestmir Mirko Dušek“ u Tuzli. Rođena je 10. marta 2002. godine Tuzli, Bosna i Hercegovina, gde i trenutno živi.

Obrazovanje

Pohađala je osnovnu školu „Mejdan“ u Tuzli. Pohađa Srednju muzičku školu „Čestmir Mirko Dušek“ u Tuzli, gde ide na teoretski odsjek, odsjek solo-pevanje i odsek klavir.

Karijera

Od malih nogu pokazivala je talenat za umetnost, a naročito sklonost ka muzici. Već u osnovnoj školi učestvovala je u nizu priredbi i manifestacija, na kojima je izvodila hitove poznatih pevačica kao što su Adele, Marija Šerifović, Jelena Tomašević i druge.

Sa samo 13 godina prijavila se na međunarodno takmičenje mladih pjevača u Grandovoj produkciji pod nazivom „Neki Novi Klinci“. Tu je učestvovala dvie sezone, da bi u drugoj ušla u finale.

Bila je gost na koncertu Marije Šerifović u Tuzli održanog 13. maja 2016. u SKPC Mejdan. Pevala je prateće vokale u pesmama poznatog Tuzlanskog kantautora Jasmina Mujanovića Maga „Anđela meleka“ i „I sad jedna zvijezda sja“ koja je posvećena tragično prekinutoj mladosti na tuzlanskoj Kapiji.

Na Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Smederevu „ULJUS“ 2019. godine osvojla je prvu nagradu i laureate. Iste godine je postala član Filmark produkcije.

Privatni život

S obzirom da je maloletna nema mnogo dostupnih informacija o Amni Jusić. Poznato je da se pored muzike rekreativno bavi plesom, trčanjem, biciklizmom i plivanjem.

Sa svojom publikom Amna komunicira putem društvenih mreža. Na „Fejsbuku“ („Facebook“) je prati preko dve hiljade mladih ljudi, dok na „Instagramu“ („Instagram“) ima preko tri hiljade pratilaca.

Amna Jusić na društvenim mrežama

FacebookAmna @ Facebook
InstagramAmna @ Instagram
YoutubeAmna @ YouTube