Ana Sević

Kratke informacije

Ime i prezimeAna Sević
Datum rođenja20. novembar 1985.
Mesto rođenjaUžice
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica, voditeljka
ŽanrPop-folk
Visina-
Težina-

Biografija

Ana Sević je srpska pop-folk pevačica i voditeljka koja je popularnost stekla učešćem u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“. Rođena je 20. novembra 1985. godine u Užicu. Živi na Košutnjaku u Beogradu. Važi za jednu od najzgodnijih žena domaće estrade.

Detinjstvo, obrazovanje i muzički počeci

Ana Sević je rođena 1985. godine u Užicu. Odrasla je u rodnom gradu, gde je završila osnovnu školu „Dušan Jerković“. Potiče iz muzičke porodice. Njen deda Jezda je bio harmonikaš poznat širom Srbije kao zvezda Podrinja, a baka je pevala u Šabačkom horu „66 devojaka“.

Kada je imala petnaest godina, Ana se sa porodicom preselila u Beograd, gde je pohađala Srednju turističku školu. Bila je odličan đak, ali nije volela matematiku. Ana je osećala da neće raditi u struci, već da će se baviti muzikom.

Od malih nogu je obožavala Draganu Mirković, pa su joj majka i baka šile odeću koju je pevačica nosila u spotovima.

Pohađala je muzičku školu Aleksandre Radović, ali je odlučila da karijeru nastavi u drugačijem pravcu.

Privatni život

S obzirom na to da je od 2011. godine prisutna na domaćoj muzičkoj sceni, Anin privatni život je često u fokusu domaće javnosti.

Pevačica je 2013. godine počela da se zabavlja sa pet godina mlađim kolegom Darkom Lazićem. Vrlo brzo su počeli da žive zajedno. Venčali su se u tajnosti, a slavlje su upriličili kumovi Andreana i Saša Popović.

U leto 2014. godine Ana je rodila ćerku Lorenu. Nakon toga se privremeno povukla iz pevačkog i voditeljskog posla.

Pevačica se u trudnoći ugojila desetak kilograma, ali uz bebu je vrlo brzo povratila staru liniju. Uticala je i na supruga da počne da trenira i da pripazi na ishranu pa je smršao 25 kg.

Početkom 2018. godine Ana i Darko su podneli zahtev za razvod braka.Pevač je u jednom intervjuu kazao da nije potpisao papire za razvod zato što nisu uspeli da se dogovore oko starateljstva nad ćerkom. Tada je istakao da bi voleo da zakonski dobije pravo da viđa Lorenu i da jednako učestvuje u njenom odrastanju[1].

Zvanično su se razveli u maju 2019. godine nakon što su postigli saglasnost o starateljstvu nad njihovom ćerkom.

Ana je u januaru 2018. godine započela vezu sa Danijelom Nedeljkovićem. Razišli su se u oktobru 2019. godine, ali su se ubrzo pomirili. Danijel i Ana su u decembru 2020. godine dobili ćerku kojoj su dali ime Sena.

Ana i Danijel su se u junu 2021. godine tajno venčali u crkvi i pred matičarem, a ceremoniji je prisustvovalo dvadesetak članova porodice i najbližih prijatelja. U jednom intervjuu pevačica je kazala da je uzela njegovo prezime, ali da je za medije i dalje Ana Sević[2].

Tom prilikom je kazala da su istog dana krstili ćerku Senu.

Karijera

Ana Sević se 2010. godine prijavila za tučešće u takmičenju „Zvezde Granda“. Prvi nastup je imala na Kopaoniku za doček 2011. godine.

Sa kolegom Milanom Mitrović je vodila 2011/12 i 2012/13 sezonu ovog takmičenja.

Na Grand festivalu 2012. godine se predstavila numeru „K’o naučen“.

Tokom 2014. godine je snimila pesmu „Sad je kasno“, te promovisala duet „Ti si ta“ koji je uradila sa tadašnjim suprugom Darkom.

Singl „Lambordžini“ je snimila 2015. godine. Iste godine je počela da vodi muzičko takmičenje „Neki novi klinci“ u kome učestvuju deca starosti do petnaest godina.

Posle tri i po godine duge pauze Ana se vratila u studio. U saradnji sa bosanskohercegovačkim muzičarima Džala Bratom i Bubom Korelijem snimila je singl „Delirijum“. Polovinom januara 2019. godine objavila je i spot koji trenutno (septembar 2021. godine) broji preko 7.3 miliona pregleda na internet platformi „Ju Tjub“ („YouTube“).

Reference

[1] https://www.blic.rs/zabava/ana-i-darko-se-zvanicno-razveli-pevac-nije-hteo-da-potpise-papire-ali-je-usledio-obrt/pjm48l6

[2] https://www.kurir.rs/stars/3728187/ana-sevic-pevacica-danijel-nedeljkovic-brak

Ana Sević na društvenim mrežama

FacebookAna @ Facebook
InstagramAna @ Instagram
TwitterAna @ Twitter
YoutubeAna @ YouTube