Danijela Karić Mileusnić

Kratke informacije

Ime i prezimeDanijela Karić Mileusnić
Datum rođenja1. februara 1984. godine
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica
ŽanrPop

Biografija

Danijela Karić Mileusnić je srpska pevačica i potpredsednica „BK grupe“ zadužena za PR i marketing. Rođena 1. februara 1984. godine u Beogradu. U braku je sa plesačem i koreografom Ivanom Mileusnićem sa kojim ima sina Maksima. Iz braka sa bivšim suprugom Nikolom Martaćem ima ćerku Moniku i sina Filipa. Živi i radi u Beogradu.

Danijela je od ranog detinjstva do završetka studija svirala klavir i redovno nastupala. Prvi snimak njenog koncerta u Srbiji je 1999. godine objavila Diskografska kuća PGP RTS.

Od 1997. godine je sa sestrom od strica Danicom Danom Karić nastupala kao duo D’n’D. Snimile su tri albuma i na desetine spotova. Sarađivale su sa nekim od najpoznatijih imena tadašnje muzičke scene, ali su odlučile da s posvete drugim poslovima.

Danijela se na muzičku scenu vratila 2014. godine kada je objavila album „DKM“ na koji je publika odlično reagovala. Takođe je snimila i nekoliko spotova.

Usledila je nova pauza kada je muzika u pitanju, a 2019. godine je snimila duet sa Elenom Risteskom pod nazivom „Srca se pogreše“. Usledila su dva dueta sa Ivanom Mileusnićem „Voleti tebe“ i „Zauvek“.

Poreklo, detinjstvo i obrazovanje

Danijela Karić je rođena 1984. godine u Beogradu kao jedno od četvoro dece Dragomira i Hafe Karić, devojački Mulić. Danijela je odrastala sa braćom Sašom, Simonom i Jugoslavom.

Prve četiri godine je živela u rodnom gradu, a potom se sa porodicom preselila u Moskvu. U ruskoj prestonici je počela da svira klavir. Uporedo s osnovnom i srednjom školom, pohađala je i muzičku školu, te se redovno takmičila i nastupala.

Ispričala je da je zbog klavira propuštala rođendane, izlaske, mature, putovanja, a njen život se svodio na učenje, školu, klavir i takmičenja. Posle srednje škole je diplomirala opštu psihologiju, iako ju je dečja mnogo više zanimala. Nešto kasnije je magistrirala sociologiju.

Danijela se sa 24 godine preselila u London, a od 2010. godine živi u Beogradu.

Muzička karijera

S obzirom na to da je od detinjstva svirala klavir, ne čudi što je Danijelin prvi snimljeni album bio upravo snimak koncerta za klavir i orkestar. Reč je o kompoziciji „Metohijska pojanja“ Svetislava Božića koji je u pratnji Srpskog kamernog orkestra odsvirala u Sinagogi i Novom Sadu. Kasetu je 1999. godine objavila Diskografska kuća PGP RTS.

Danijela je u međuvremenu, tačnije 1997. godine, zajedno sa Danicom Karić, sestrom od strica osnovala grupu D’n’D. Devojke su prvi album objavile 1999. godine.

Reč je o CD-u pod nazivom „D’n’D“ na kome su se našle pesme „Tamo gde si ti“, „Luda“, „Cela škola zna“, „Svoja i slobodna“ i druge. Album je objavio PGP RTS, a prateće vokale pevala je Kristina Kovač.

Dve godine kasnije su objavile CD pod nazivom „Krovovi i oblaci“ na kome su se, pored naslovne, našle i pesme „Pozvonićeš“, „Marija“, „Maleni“, „Svet pod nogama i druge“.

Posebnu pažnju je izazvala pesma „Možda“, te numera „Oči mi se promene“ koju su snimile sa Igorom Lazićem Niggorom iz grupe Monteniggers.

Devojke su objavile i nekoliko produkcijski kvalitetnih spotova koji su ovladali muzičkim televizijskim stanicama u Srbiji i regionu.

Na Festivalu Sunčane skale 2001. godine su izvele pesme „Marija“ i „Samo idi“.

Tokom 2003. godine su objavile maksi singl „Detektor laži“. Reč je o pesmi koju su snimile sa muzičarem Dankom Lukićem (Day Who), a koja je dobila nekoliko verzija.

Ova pesma se, pored ostalih našla na njihovom trećem i za sada poslednjem albumu „Zemlja i so“. CD je svetlo dana ugledao 2004. godine, a osim navedenih, sastojao se iz pesama „Izaberi“, „Zamisli“, „Akvarijum“, „Reč izvini“, „Svi na sto“ i drugih.

Ovog puta je prateće vokale pevala Aleksandra Kovač, dok je za aranžmane bio zadužen Zoran Vračević Vrač.

Danijela se tada posvetila drugim poslovima, a na muzičku scenu se vratila krajem 2014. godine albumom „DMK“ u izdanju Produkcijske kuće „City Records“.

Na CD-u na kome je, između ostalih, sarađivala sa Željkom Joksimovićem našle su se pesme „Volim da znaš“, „A gde si ti“, „Idealno različiti“ i druge.

Numeru „Obećajem“ snimila je sa hrvatskim pevačem Borisom Novkovićem, dok je na pesmi „Daljine“ sarađivala sa Leontinom Vukomanović. Danijela je snimila i nekoliko spotova koji su izazvali veliku pažnju javnosti.

Na inicijativu tadašnjeg zaručnika Ivana Mileusnića 2019. godine je objavila duet sa makedonskom pevačicom Elenom Risteskom. Reč je o pesmi koju je napisala i komponovala Aleksandra Milutinović, a aranžirao Darko Dimitrov.

Energična balada je dobila i spot na kome je, između ostalih sarađivala sa Ivanom Mileusnićem i igračima iz njegovog plesnog kluba „Dare To Dance“. Video je za tri i po godine „zaradio“ preko 2.7 miliona pregleda na internet platformi „JuTjub“ („YouTube“).

Sa suprugom Ivanom Milesnićem je u maju 2019. godine snimila pesmu „Voleti tebe“. Pesmu su pisali, komponovali i aranžirali Aleksandra Milutinović i Darko Dimitrov, a sudeći po broju pregleda i komentarima na društvenim mrežama, publika je odlično reagovala na projekat koji su novopečeni supružnici zajedno uradili.

Bračni par Mileusnić saradnju je ponovio i naredne godine. Snimili su pesmu „Zajedno“ koju su napisali i komponovali Vladimir Danilović i Nemanja Filipović. Objavila ju je Produkcijska kuća „Magic Records“, a numera, čak i bez spota na „JuTjubu“ beleži preko 250 hiljada pregleda.

Privatni život

Danijela Karić je rođena 1984. godine u Beogradu. Od četvrte do 24. godine živela je u Moskvi, a od 2008. do 2010. u Londonu. S obzirom na poreklo, tj. činjenicu da je deo bogate porodice Karić, njen  privatni život je često bio u fokusu javnosti.

Neko vreme se zabavljala sa mladim pevačem Danijelom Đokićem, koji je kasnije započeo vezu sa njenom sestrom od strica Danicom Karić.

Udala se za fudbalera Nikolu Martaća. Ubrzo su dobili ćerku Moniku, a potom i sina Filipa. Razveli su se nakon devet godina braka, ali su ostali u dobrim odnosima. Pevačica je priznala da joj je razvod teško pao, ali da su zbog dece ona i bivši suprug ostali prijatelji.

Koreografa Ivana Mileusnića upoznala je 2014. godine tokom priprema za snimanje spota za pesmu „Znam“. Naime, Danijela je želela da pokaže svoje plesačke sposobnosti u videu za novu numeru, pa ju je Dejan Milićević uputio kod Mileusnića.

Ipak, njihova saradnja je godinama bila isključivo poslovna. Nakon što je njena ćerka Monika krenula na časove plesa u Mileusnićev klub „Dare To Dance“, viđali su se mnogo češće. Čak je i Danijela neko vreme pohađala časove plesa kod čuvenog koreografa.

Vezu su obelodanili 2018. godine, a u oktobru iste godine Ivan je pripremio spektakularnu prosidbu ispred Hrama Svetog Save u Beogradu. Danijela je pristala, a uskoro su saznali da je u drugom stanju.

Venčali su se u maju 2019. godine. Na crkvenom venčanju nosili su tradicionalnu narodnu nošnju, a Danijela se kasnije presvukla u haljinu koju joj je majka davno kupila u Londonu.

Par je 3. septembra iste godine dobio sina kome su dali ime Maksim.

U februaru 2021. godine potvrdili su vest da su izgubili bebu. Naime, Danijela je tokom boravka u Dubaiju saznala da se njena trudnoća prekinula u petom mesecu. Par je vrlo teško podneo taj događaj, ali su im utehu pružili Monika, Filip i Maksim, te porodica i prijatelji.

Diskografija

Albumi sa grupom D’n’D

  • 1999. D’n’D
  • 2001. Krovovi i oblaci
  • 2004. Zemlja i so

Singlovi i EP-ovi sa grupom D’n’D

  • 2003. Detektor laži

Samostalni albumi

  • 1999. Metohijska pojanja
  • 2014. DKM

Dueti

  • 2019. Srca se pogreše (ft. Elena Risteska)
  • 2019. Voleti tebe (ft, Ivan Mileusnić)
  • 2021. Zajedno (ft. Ivan Mileusnić)

Danijela Karić Mileusnić na društvenim mrežama

FacebookDanijela @ Facebook
InstagramDanijela @ Instagram
YoutubeDanijela @ YouTube