Haris Berković

Kratke informacije

Ime i prezimeHaris Berković
Datum rođenja9. jun 1994.
Mesto rođenjaGradačac (BiH)
DržavaBosna i Hercegovina
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevač
ŽanrPop-folk
Visina-
Težina-

Biografija

Haris Berković je bosanskohercegovački pop-folk pevač koji je pobedio u devetoj sezoni televizijskog muzičkog takmičenja „Zvezda Granda“. Rođen je 9. juna 1994. godine u Gradačcu. Trenutno najviše vremena provodi u Beogradu, a zbog prirode svog posla putuje, i nastupa svuda po svetu.

Privatni život

Haris Berković je rođen 1994. godine u Gradačcu. Roditelji mu se zovu Amra i Mirsad. Njih dvoje su se razveli kada je Haris imao pet godina.

Kao mali je doživeo težak udes zbog koga i danas ima traume. Kad je izašao da kupi sličice za album, automobil ga je jako udario i leteo je nekoliko metara. Lekari u bolnici su se borili za njegov život i uspešno se oporavio. Zbog toga slavi dva rođendana i trudi se da živi svaki dan kao da mu je poslednji.

U maju 2016. godine Haris je dobio brata Mirzu.

Mladi pevač je 2015. godine započeo vezu sa devet godina starijom koleginicom Radom Manojlović. Mediji su pisali da se njegov otac tome protivi jer su, pored razlike u godinama, Rada i Haris druge veroispovesti.

Takođe se spekulisalo da se pevač uselio u Radin stan, ali da ga je ona izbacila jer se dopisivao sa koleginicom Aleksandrom Mladenović.  Mediji su više puta objavljivali da su raskinuli zbog Harisove nevere, ali pevač to nije komentarisao.

Rada je početkom oktobra 2022. godine na društvenim mrežama objavila da ona i Haris više nisu zajedno. Tom prilikom se zahvalila svim zajedničkim fan stranicama na podršci, te dodala da bivšem partneru želi mnogo sreće u životu i karijeri.

Pevačica je napisala da ne želi da komentariše prekid veze, kao što ništa nije komentarisala ni dok su bili zajedno[1].

Muzički idoli su mu Haris Džinović, Saša Matić i Šaban Šaulić, a jednom prilikom je kazao da voleo bi da neko od njih na njegovom albumu.

Haris koristi društvene mreže kako bi promovisao svoj rad, te kako bi komunicirao sa obožavaocima. Sudeći po fotografijama koje postavlja na „Instagram“, pevač je veliki ljubitelj putovanja.

Karijera

Haris Berković je 2013. godine počeo profesionalno da se bavi muzikom. Pevao je u klubovima u regionu i u inostranstvu.

U sezoni 2014/15 je učestvovao u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“. U finalu je nastupio u prepunoj hali „Boris Trajkovski“ u Skoplju. U drugom krugu je otpevao baladu Saše Matića „Kralj izgubljenih stvari“ koju je posvetio svojoj prvoj ljubavi. Osvojio je prvo mesto i od Produkcijske kuće „Grand“, kao glavnu nagradu dobio stan u Beogradu.

Tokom 2015. godine je promovisao numeru „Kad sam bio njen“.

Sledeće godine je izbacio singl „Jedna gore jedna dole“, te snimio duete sa Radom Manojlović „Pusti noći neka bole“ i „Biseri i svila“ za koje su snimili spotove.

Krajem 2016. godine je bio na turneji u Severnoj Americi.

U julu 2017. godine je objavio singl „Prokleta“ na kome je sarađivao sa Bojanom Vasićem, Marinom Tucaković i Lazarom Milićem. Snimio je i spot koji mu je za pet i po godina doneo preko pet miliona pregleda na internet platformi „JuTjub“ („YouTube“).

Produkcijska kuća „IDJ Videos“ je u oktobru objavila njegovu pesmu „Magla“ koju su pisali, komponovali i aranžirali Marina Tucaković, Goran Ratković Rale i Stefan Đurić Rasta. Sudeći po broju pregleda i komentarima na društvenim mrežama, publici se nova Harisova pesma veoma dopala.

Usledila je saradnja sa Produkcijskom kućom „daVideo“, Markom Morenom, Kristijanom Lazićem i Ateljeo Trag na singlu „Loš“ koji je svetlo dana ugledao polovinom 2018. godine. Nadmašio je uspeh prethodnih pesama, a tome svedoči 7.2 miliona pregleda na „JuTjubu“ za nešto više od četiri godine.

Praksu da svake godine objavljuje barem jednu pesmu nastavio je i 2019. godine. Naime, Haris je sa koleginicom Monikom Ivkić snimio duet pod nazivom „Neću više da se krijem“.

Objavili su i interesantan spot koji je do polovine novembra 2022. godine „zaradio“ preko 5.8 miliona pregleda na „JuTjubu“.

Diskografija

Singlovi

  • 2015. Kad sam bio njen
  • 2015. Hej, ljubavi moja
  • 2016. Jedna gore, jedna dole
  • 2016. Biseri i svila (ft. Rada Manojlović)
  • 2016. Pusti noći neka bole (ft. Rada Manojlović)
  • 2017. Prokleta
  • 2017. Magla
  • 2018. Loš
  • 2019. Neću više da se krijem (ft. Monika Ivkić)

Reference

Haris Berković na društvenim mrežama

FacebookHaris @ Facebook
InstagramHaris @ Instagram
YoutubeHaris @ YouTube