Ivana Kostić

Kratke informacije

Ime i prezimeIvana Kostić
Datum rođenjaNepoznat
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica, plesačica, model
ŽanrPop-folk

Biografija

Ivana Kostić je srpska pop-folk pevačica, plesačica model i fitnes instruktorka. Rođena je u Beogradu. Živi i radi u rodnom gradu.

Prve muzičke korake je napravila 2006. godine. Neko vreme je nastupala sa popularnim dens pevačem Igorom Todorovićem (Dr Iggy). Nakon toga je nastravila da gradi solo karijeru. Prvi samostalni singl je objavila 2010. godine pod nazivom „Nauči da voliš“.

Usledile su pesme „Nemam te“, „Tahikardija“, „Igra laži“, „Lutam“ i druge.

Redovno nastupa u Srbiji, ali i u inostranstvu. Smatraju je omiljenom pevačicom srpskih fudbalera i košarkaša, s obzirom na to da im često peva na slavljima povodom pobeda koje ostvaruju.

Muzička karijera

Ivana Kostić je muzičku karijeru započela 2006. godine. Četiri i po godine je nastupala sa dens pevačem Igorom Todorovićem, poznatijim kao Doktor Igi (Dr Iggy). Premda nisu zajedno snimili niti jednu pesmu, Ivana je pevala numere sa albuma koje je ranije snimao sa drugim pevačicama.

Prvi singl koji je samostalno objavila bila je vesela pesma „Nauči da voliš“ koju su pisali, komponovali i aranžirali Milenko Ćirović i Bojan Jeremić. Promovisala ju je tokom 2010. godine na domaćim televizijama, a upotpunila ju je zanimljivom plesnom koreografijom.

U junu naredne godine je objavila pesmu „Nemam te“ koju je komponovala i napisala sama, dok se za aranžman pobrinuo Vladimir Jovančić , a za produkciju muzička kuća „IDJ Tunes“.

Ljubitelje kombinacije latino zvuka  i balkanskog melosa oduševila je pesmom „Tahikardija“ koji je snimila sa muzičarom koji se predstavlja kao Jose Felix. Spot je snimala na crnogorskom primorju, a na internet platformi „JuTjub“ („YouTube“) joj je doneo skoro pola milona pregleda.

Ovaj singl je imala priliku da čuje i publika emisije „Žikina šarenica“. Promovisala ju je i u emisijama Televizije „Pink“.

Ivana je početkom juna 2018. godine objavila baladu „Igra laži“ na kome je sarađivala sa Pavlom Radulovićem, Gordanom Gvozdenović i Milanom Rađenom. Snimila je i spot u režiji Željka Cvitanovića koji je za pet godina „zaradio“ preko 336 hiljada pregleda.

Usledila je saradnja sa Nikolom Perišićem, Aleksandrom Maldanerom Dalmom i Milošem Stojkovićem Henijem (Henny) na pesmi „Lutam“ koja je svetlo dana ugledala u aprilu 2019. godine. Spot objavljen na „JuTjub“ kanalu „IDJ Tunes.TV“ pregledan je preko 800 hiljada puta.

Samo dva meseca kasnije je svoju publiku počastila pesmom „Zvezda“. Reč je o duetu koji je snimila sa Di Džej Gimijem (DJ Gimi), a na kome je, između ostalih, sarađivala sa Stevom Simeunovićem.

Snimila je i obradu pesme „Treba mi“ koji u originalu izvodi njena koleginica Elma Sinanović, a sudeći po komentarima na društvenim mrežama, publika je zadovoljna ovim kaverom.

Ivana na svom zvaničnom „JuTjub“ kanalu često objavljuje obrade pesama svojih kolega, a sa publikom komunicira putem društvenih mreža. Na „Instagramu“ („Instagram“) je prati preko 20 hiljada ljudi iz celog regiona.

Redovno nastupa u Srbiji i zemljama u okruženju, a sudeći po fotografijama na društvenim mrežama, slobodno vreme provodi putujući. Pored egzotičnih destinacija, Ivana voli da obilazi Srbiju, a u jednom intervjuu je kazala da ju je posebno oduševila Stara planina.

Pored pevanja i plesa, Ivana se bavi pisanjem i komponovanjem pesama, modelingom i dizajniranjem odeće. Popularnost na društvenim mrežama koristi i za promovisanje raznih brendova.

Ranije je imala svoju plesnu školu, a sada sarađuje sa Plesnim klubom „Evolution“.

Privatni život

Ivana Kostić je rođena u Beogradu. Sa roditeljima i bratom je odrasla u rodnom gradu. Uprkos činjenici da je dugo na domaćoj sceni, o njenom privatnom životu se vrlo malo zna. Pevačica se trudi da tokom televizijskih gostovanja i drugih medijskih nastupa uglavnom govori o projektima na kojima radi.

U jednom intervjuu je kazala da bi volela da se jednog dana ostvari u ulozi majke, te da smatra da to ne bi ugrozilo njenu karijeru, niti je sprečilo u nameri da ostvari profesionalne ciljeve.

Diskografija

Singlovi

  • 2010. Nauči da voliš
  • 2011. Nemam te
  • 2015. Tahikardija
  • 2018. Igra laži
  • 2019. Lutam
  • 2019. Zvezda (ft. DJ Gimi)
  • 2020. Treba mi (obrada)

Ivana Kostić na društvenim mrežama

FacebookIvana @ Facebook
InstagramIvana @ Instagram
YoutubeIvana @ YouTube