Bojana Bojanić

Kratke informacije

Ime i prezimeBojana Bojanić
Datum rođenja4. decembar 1994.
Mesto rođenjaVukovar (Hrvatska)
DržavaSrbija
PrebivališteNovi Sad
ZanimanjeModel
Visina183 cm
Težina-

Biografija

Bojana Bojanić je srpska manekenka i prva pratilja izbora za mis Srbije 2015. godine. Rođena je 4. decembra 1994. godine u Vukovaru. Živi u Novom Sadu.

Privatni život

Bojana Bojanić je rođena 1994. godine u Novom Sadu. Njen otac je bio srpski heroj Slavomir Bojanić koji je 1998. godine poginuo na Kosovu. Majka radi u MUP-u, a ima i mlađeg brata.

Bojana je 2017. godine diplomirala na Fakultet za bezbednost i kriminalistiku u Novom Sadu. Time je došla na korak od ostvarenja dugogodišnje želje da postane inspektor na krvnim deliktima.

Novosađanka je diplomirala desetkom, a tema njenog diplomskog rada bila je “Teško ubistvo – teorijski aspekti i studija slučaja”.

Uporedo sa fakultetom se bavila modelingom i maštala o velikoj inostranoj karijeri.

Posebno je zainteresovana za humanitarni rad. Organizovala je humanitarnu reviju za Saru Jović kojoj je novac bio potreban kako bi mogla da čuje. Pomogla je devojčici Miji Drašković koja je bolovala od leukemije i podržala je mnoge akcije.

Mediji su je povezivali sa pevačima Acom Živanovićem i Šakom Polumentom, ali Bojana je rekla da su oni samo prijatelji. Takođe su pisali da joj fudbaler iz inostranstva redovno šalje cveće i druge poklone.

Početkom 2017. godine Bojanina baka je preminula u bolnici u Užicu. Bojana i njena porodica su tvrdili da je to posledica neadekvatnog lečenja u Opštoj bolnici u Priboju.

Manekenka je izjavila da je njena baka bila napušteni pacijent koji je upao u komu sa temperaturom 37.7, upalom pluća i pritiskom 240 sa 170. Prebačena je u bolnicu u Užicu, gde su lekari sve učinili da joj pomognu, ali bilo je kasno. U Ministarstvu zdravlja su rekli da će inspekcija ispitati ovaj slučaj.

Zbog fotografija sa letovanja u Grčkoj koje je 2019. godine podelila sa svojim pratiocima na društvenim mrežama mediji su je povezivala sa fitnes instruktorom Stefanom Stojanoviskim. Međutim, manekenka je demantovala da su u vezi i izjavila da ih veže samo drugarstvo.

Novosađanka se u nekom momentu povukla sa društvenih mreža, pa je moguće da je odlučila da privatni deo svog života više ne deli sa raznim ljudima na internetu, nego samo s onima koji je poznaju.

Bojana voli da putuje i upoznaje nove ljude, njihovu kulturu i običaje. U slobodno vreme gleda filmove, sluša muziku i šeta. Hobi joj je pletenje. Omiljeno jelo je sarma.

Tečno govori engleski i turski jezik, a uči arapski.

Bojanina visina iznosi 183 cm, a mere: 91-62-91.

Karijera

Bojana Bojanić je 2010. godine počela da se bavi manekenstvom. Prvo je radila u zemlji i bila je članica modnih agencija „Select“ i „Crystal Model Agency“. Radila je revije za „St. George“, Marinu Milovanović, Gordanu Majstorović, Bojanu Bošnjački i druge.

Nakon toga je počela da sarađuje sa londonskom agencijom „Sasha models“. Radila je revije u Izmiru, Istambulu, Dubaiju, i drugim gradovima. Angažovana je u filmu „Fast and Furious 7“ koji je sniman u Abu Dabiju. Tom prilikom je upoznala glumca Vin Dizela (Vin Diesel).

Početkom 2014. godine je pobedila na fotoizboru koji organizuje portal za muškarce „Kult“.

Bojana je 9. septembra 2015. godine učestvovala na takmičenju za Miss Vojvodine koje je održano u golf centru „Žabalj“ kod Novog Sada. Takmičarke su nosile venčanice Vladanke Celić, modele Ras Fashion i haljine Ivane Đurović.

Osvojila titulu najlepše devojke, postala je zaštitno lice ovog golf centra, dobila je stipendiju za kompletno studiranje na R&B koledžu, kao i mesto u finalu izbora za Miss Srbije.

Dve nedelje je bila na pripremama za ovo takmičenje u grčkom letovalištu Porto Karas, a nedelju dana u Beogradu. Bojana je izjavila da joj je ceo dan bio ispunjen različitim aktivnostima i da nije imala vremena da razmišlja o umoru.

Ona i druge učesnice su od ranog jutra imale Tai Ci, zatim kondicione treninge i vežbale su koreografije. Pripreme su još obuhvatale i časove oratorstva, retorike, kreativnog pisanja, engleskog jezika, novinarstva i bontona.

12. oktobra se takmičila na izboru za Miss Srbije koji je održan u Beogradskom dramskom pozorištu. Proglašena je za prvu pratilju i bila je zadovoljna svojim plasmanom.

Bojana se 2016. godine našla u ulozi manekenke u spotovima Šaka Polumente za pesme „Pamuk“ i „Hej, to, to“, kao i u Ćeminom spotu „Da si moja“. Krajem godine je propustila „Fashion week“ u Novom Sadu jer je bila hospitalizovana, ali nije želela da otkrije šta joj se dogodilo.

Početkom 2017. godine je povredila ruku na Kopaoniku zbog čega nije mogla da učestvuje na takmičenju Miss Universe. Agencija Miss YU je odlučila da Bojani pruži priliku da predstavlja svoju zemlju 2018. godine na ovom izboru.

Na 46. Interkontinentalnom izboru za mis (Miss Intercontinental) koji je održan 24. januara 2018. godine u Hurgadi Bojana se plasirala među 15 najlepših devojaka tog takmičenja.

Bojana Bojanić na društvenim mrežama

FacebookBojana @ Facebook