Meliha Imširović

Kratke informacije

Ime i prezimeMeliha Imširović
Datum rođenja27. maj 2003.
Mesto rođenjaGradačac
DržavaBosna i Hercegovina
PrebivališteGradačac
ZanimanjeUčenik, pevačica

Biografija

Meliha Imširović je mlada pevačica narodne muzike iz Gradačca, Bosna i Hercegovina. Popularnost je stekla 2017. godine kada je kao trinaestogodišnjakinja osvojila drugo mesto u muzičkom šou programu „Neki novi klinci“ koje organizuje „Grand produkcija“ . Rođena je 27.05.2003. u Gradačcu, gde i živi.

Pohađala je Osnovnu školu „Edhem Mulabdić“, nakon čega je upisala srednju medicinsku školu.

Pevanjem se bavi još od malih nogu i smatra ga darom od Boga. Ističe da je njena porodica otkrila njen talenat, što je posle potvrdila i učiteljica u drugom razredu osnovne škole. Učestvovala je na brojnim školskim priredbama i manifestacijama, pa je tako uz podršku roditelja i brata odlučila i da se prijavi na audiciju za „Neke nove klince“. U prvoj emisiji popularnog takmičenja predstavila se pesmom Ane Bekute „Što je moje, to je samo moje“.

Počela je i saradnju sa muzičkim studijom Amila Loje gde je snimila nekoliko muzičkih obrada, od kojih su se posebno istakle njena izvedba pesme „Oteraj tugu“ koju peva Šemsa Suljaković i pesme „Sledeća“ od Aleksandre Prijović. Obrada pesme „Oteraj tugu“ na YouTube servisu ima više od 5 miliona pregleda (mart 2018. godine).

Voli da peva folk muziku i sevdalinke, a uzori su joj Hanka Paldum, Aleksandra Prijović i Aleksandra Mladenović.

Učešće u takmičenju „Neki novi klinci“ donelo joj pregršt novih iskustava, prijatelja i čast da upozna mnoge estradnjake. Uspela je da paralelno naporno vežba za svaki novi nastup i da ispunjava školske obaveze, pa je školsku godinu 2017/2018 završila odličnim uspehom.

Meliha ističe da je naučila puno novih stvari od svih članova žirija za vreme takmičenja, ali i da bi posebno izdvojila Milana Topalovića-Topalka i Baneta Mojićevića koji su joj bili najdraži za vreme snimanja emisija.

Ima u planu da upiše muzičku školu, a do sada joj je u vežbanju najviše pomagao brat Ramo koji se takođe bavi pevanjem i svira harmoniku. I ostali članovi porodice Imširović su posvećeni muzici, tako da i njen otac svira gitaru. Najavila je i da će se prijaviti za neku od sledećih sezona takmičenja „Zvezde Granda“.

Meliha Imširović na društvenim mrežama

FacebookMeliha @ Facebook
InstagramMeliha @ Instagram