Aleksandar Uhrin

Kratke informacije

Ime i prezimeAleksandar Uhrin
Datum rođenjaNepoznato
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeMontažer, reditelj

Biografija

Aleksandar Uhrin je srpski montažer i reditelj. Bio je u braku sa televizijskom voditeljkom Sanjom Marinković sa kojom ima sina Strahinju. Živi i radi u Beogradu.

Premda se o njegovoj karijeri vrlo malo zna, sudeći po profilu na društvenoj mreži „LinkedIn“, Uhrin se bavi video produkcijom, post produkcijom, filmskom i televizijskom produkcijom, dokumentarnim filmovima, reklamama i slično.

Vlasnik je PR agencije za kinematografsku i video proizvodnju „Cinemador[1]„.

Pre veze sa Sanjom je bio skoro potpuno nepoznat široj javnosti. Nakon što su obelodanili svoju ljubav, a potom i dobili sina, tabloidi su počeli često da pišu o paru. Ipak, Aleksandar se, za razliku od supruge nije često pojavljivao na društvenim događanjima, pa se o njegovom životu i karijeri vrlo malo zna.

Aleksandar i Sanja su se upoznali tokom snimanja emisije „Sve za ljubav“. Kako je novinarima ispričala voditeljkina koleginica i prijateljica Vesna Dedić, bila je to „ljubav na prvi pogled“. Sanja je priznala da je nakon nekoliko minuta razgovora shvatila da je Aleksandar idealan čovek za nju.

Nedugo nakon toga su počeli da se zabavljaju, a 2007. godine su dobili sina Strahinju. Venčali su se 23. oktobra 2011. godine u limuzini koja ih je vozila na aerodrom. Umesto raskošnog, odabrali su posebno venčanje.

Voditeljka je umesto venčanice odabrala crvenu haljinu, a Aleksandar tamno plavi sako i sive pantalone. Kumovi su im bili njihova braća. Nakon toga je usledilo putovanje u Pariz, gde su proveli nekoliko dana u društvu najbliže rodbine i prijatelja.

Večerali su u čuvenom pariskom klubu „Le matignon“, a nakon toga su slavlje nastavili u baru „Hemingway“ u hotelu „Ritz[2]„.

Sanja je posle toga ispričala novinarima kako su godinama odgađali čin formalnog sklapanja braka zbog raznih okolnosti. Međutim, kada ih je sin pitao da li su se venčali, shvatili su da je vreme da tu vezu ozakone.

Ni posle samog čina venčanja, Aleksandar se nije često pojavljivao u javnosti. Sanja je s vremena na vreme na društvenim mrežama objavljivala njihove zajedničke fotografije sa odmora i porodičnih okupljanja.

U krajem 2019. godine tabloidi su počeli da pišu da se par razvodi, ali niti jedno od njih dvoje nije želelo da potvrdi ili da demantuje te napise. Tokom jednog televizijskog gostovanja u aprilu 2020. godine izjavila je da se nije još uvek razvela, ali to ne znači da neće[3].

Par se u fokusu javnosti ponovo našao krajem 2020. godine kada je voditeljka potvrdila da su podneli dokumente za razvod braka. O svemu tome je progovorila nešto kasnije. Priznala je da su zbog sina Strahinje poslednje dve godine odlagali odluku da se razvedu.

Međutim, istakla je da su ostali u dobrim odnosima i da je Aleksandar i dalje njen najbolji prijatelj, te da se na njega uvek može osloniti.

Uhrin je i ovog puta ostao nem, te nije javno komentarisao njihov privatni život. Iz Sanjinih izjava javnost je mogla da sazna da njen bivši suprug voli pravilnu ishranu, ali nije dosledan u tome. Osim toga, kazala je da Aleksandar voli plivanje i da je njihov sin Strahinja nasledio tu ljubav[4].

Reference

Aleksandar Uhrin na društvenim mrežama

FacebookAleksandar @ Facebook