Silvia Đogani

Kratke informacije

Ime i prezimeSilvia Đogani
Datum rođenja13. maj 1989.
Mesto rođenjaChieti (Italija)
DržavaSrbija
ZanimanjePevačica, glumica

Biografija

Silvia Đogani (nepravilno Silvija) je srpska pevačica i glumica. Rođena je 13. maja 1989. godine u mestu Chieti u Italiji. Živi i radi u Beogradu.

Talenat za muziku je nasledila od roditelja. Ipak, za razliku od njih nije odmah ulovila u dens vode, nego je pevala u crkvenom horu.

Prve pesme je objavila 2012. godine i to sa majkom Slađom i Savom Perovićem.

Karijera

Silvia je talenat za muziku nasledila od roditelja. Na slavi kod najboljeg druga je upoznala sveštenika koji joj je rekao za audiciju u crkvenom horu i od tada je zaljubljena u duhovnu muziku.

Silvia je 2012. godine objavila dva dueta. Prvi je „Unikat“ sa Slađom, a drugi „Što da ne“ sa Savom Perovićem.

Sledeće godine je snimila pesmu „Kraj nje“ sa DJ Krmkom i Doubles-ima. Za ovaj, kao i za prethodne duete, je uradila spot.

U novembru 2016. godine se na „Instagramu“ pohvalila da je glumila kafansku pevačicu u filmu „Vrati se, Zone“ koji predstavlja nastavak Šotrine „Zone Zamfirove“.

Usledila je četvorogodišnja studijska pauza. Silvia se u junu 2021. godine na scenu vratila pesmom „Tvoj pogled“ koju je snimila sa Panterom i Gligom. Tri meseca kasnije je snimila singl „Voli me još ovu noć“ za koji je snimila i interesantan spot.

Privatni život

Ćerka je Slađe Delibašić i Đoleta Đoganija. Ima mlađu sestru Marinelu, polubrata Adriana i polusestru Lauru sa očeve strane.

Silvia je 2010. godine započela vezu sa Branislavom Marinovićem za koga se tri godine kasnije udala. Par je pred crkvu stigao u beloj kočiji. Mlada je bila u četvrtom mesecu trudnoće. U novembru iste godine su dobili ćerku koju su nazvali Tija.

Početkom 2015. godine Branislav je izašao iz zatvora. Bio je uhapšen jer je u njegovom iznajmljenom stanu u Beogradu pronađena droga. Par se iste godine razveo, ali su ostali u prijateljskim odnosima. Silvia i njena ćerka su počele da žive sa majkom, tj. bakom Slađom.

U jednom intervjuu je kazala da je Branislav bio njena ljubav iz školskih dana. Bili su u vezi pet godina pre nego što su odlučili da se venčaju.

Njihova ćerka Tija je imala godinu dana kada su se razišli. Pevačica je kazala da među njima nije nedostajalo ljubavi, ali da nije videla budućnost pored Marinovića. Istom prilikom je istakla da ima kompletno starateljstvo nad ćerkom, ali da je otac redovno viđa.

Progovorila je i o porodičnim odnosima, te istakla da očevu drugu ženu Vesnu Đogani ne gleda kao maćehu, nego drugaricu. Ipak, kazala je da Lunu Đogani, sestru od strica ne poznaje.

U intervjuu koji je dala listu „Kurir“ u februaru 2022. godine pevačica je priznala da je nesrećno zaljubljena[1].

Diskografija

Singlovi

  • 2012. Unikat (ft. Slađa Delibašić)
  • 2012. Što da ne (ft. Savo Perović)
  • 2013. Kraj nje (ft. DJ Krmak & Doubles)
  • 2017. Tvoj pogled (ft. Pnater x Gliga)
  • 2021. Voli me još ovu noć

Reference

Silvia Đogani na društvenim mrežama

FacebookSilvia @ Facebook
InstagramSilvia @ Instagram