Maja Žeželj

Kratke informacije

Ime i prezimeMaja Žeželj
Datum rođenja1965.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjeVoditeljka

Biografija

Maja Žeželj je poznata srpska voditeljka. Rođena je 1965. godine u Beogradu, gde i živi.

Kao mala je bila u dramskoj grupi Mike Aleksića u „Radio-Beogradu“. Pohađala je Trinaestu beogradsku gimnaziju i školu spikera u rodnom gradu. U Londonu je završila školu engleskog jezika. Godinu dana je živela u Kanadi gde je radila kao prodavačica i volontirala na lokalnoj televizijskoj stanici.

Voditeljsku karijeru je započela na Trećem kanalu RTS-a. Zatim je radila na TV Politici, televiziji BK i B92.

2006. godine je počela da vodi Dnevnik 2 na RTS-u 1 i bila je jedno od zaštitnih lica ove medijske kuće.

U januaru 2014. godine je prešla na N1 televiziju, a u oktobru je počela da vodi Dnevnik koji se prikazuje u 19 časova.

Maja predaje na Fakultetu za medije i komunikacije na univerzitetu Singidunum.

Privatni život

Majin prvi muž je bio Dragan Marinković od koga se razvela. Sada je udata za Ivana Stankovića, vlasnika agencije Komunis, koji iz prvog braka ima ćerke Selenu i Leu. 2005. godine Maja i Ivan su dobili ćerku Lenu, a tri godine kasnije sina Marjana. Član njihove porodice je i pas Bleki.

U oktobru 2010. godine Maja se razbolela. Zbog teškog oblika sepse je pala u komu u kojoj je bila mesec dana. Pred početak Dnevnika je kolabirala, ali je odradila posao i otišla kući. Njeno zdravstveno stanje se pogoršavalo i, u početku, doktori nisu mogli da postave dijagnozu.

Iako javnost nije znala šta se sa Majom dešava, u rekordnom roku je dobrovoljno za nju dala krv. To je voditeljku navelo da zavešta organe pošto ne može da daje krv zbog saobraćajne nesreće koju je imala devedesetih godina. Tada je dva meseca provela u šok-sobi, odstranjena joj je slezina, a zbog teških povreda rebara je ponovo morala da uči da hoda. Na male ekrane se vratila u martu 2013. godine.

Maja ne pije, ne puši i redovno se bavi sportom koji smatra zaslužnim za svoj oporavak.