Milan Milošević

Kratke informacije

Ime i prezimeMilan Milošević
Datum rođenja1. april 1977.
Mesto rođenjaSremska Mitrovica
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeNovinar, televizijski voditelj

Biografija

Milan Milošević je srpski novinar i televizijski voditelj. Prepoznatljivost je stekao učešćem u prvoj sezoni rijaliti šou programa „Zadruga“. Rođen je 1. aprila 1977. godine u Sremskoj Mitrovici. Živi i radi u Beogradu.

Pre nego što je počeo da se bavi novinarstvom, radio je kao konobar. Novinarsku karijeru je započeo na Televiziji „Jesenjin“. Nakon toga je radio u štampanim i elektronskim medijima.

U septembru 2017. godine je postao učesnik rijaliti šou programa „Zadruga“. Ostao je do samog kraja i odlukom gledalaca osvojio 11. mesto.

Od 2018. do 2023. godine radio je na Televiziji „Pink“. Vodio je emisije „Nominacije“, „Pretres sa Milanom Miloševićem“, „Pitanje gledalaca“, „Gledanje snimaka“ i druge.

Tokom nekoliko meseci 2023. godine je radio na Televiziji „Hype“.

Detinjstvo i obrazovanje

Milan Milošević je rođen 1977. godine u Sremskoj Mitrovici. Tokom učešća u „Zadruzi“ govorio je o svom teškom detinjstvu i svemu što su on i majka prolazili zbog njegovog oca.

Naime, njegova majka je pre udaje za njegovog oca bila u braku u kome je dobila sina Nenada. Četiri nedelje nakon Nenadovog rođenja njen prvi suprug je ubijen, a ona se kasnije preudala za Milanovog oca.

S obzirom na to da je Milanov stariji brat Zoran rođen sa cerebralnom paralizom, lekari su joj savetovali da više ne rađa. Međutim, nakon brojnih abortusa, Rajka je odlučila da rodi sina, a Milana je dobila na svoj rođendan 1. aprila 1977. godine.

Njegov otac je redovno tukao i majku i njega. Prvi put je od oca dobio batine pred Novu godinu kada je išao u treći razred.

Milan je ispričao kako je otac celu porodicu zaključao u kuću i na sredini sobe ispod stola za ručavanje zapalio vatru sa ciljem da ih sve ubije. Majka je udarila oca i uspeli su da pobegnu od požara[1].

Prvi put je oca udario kada je imao 11 ili 12 godina zato što je želeo da ga spreči da istuče majku. Nagovarao ju je da odu u centar za socijalni rad, da ga prijave za nasilje ili da se presele u Bosnu kod majčine familije. Odustajali su zbog Zorana i njegove bolesti.

Voditelj je jednom prilikom kazao da je u osnovnoj školi bio odličan đak, da je išao u recitatorsku sekciju i radio na školskom radiju. Maštao je o tome da upiše Fakultet dramskih umetnosti, međutim, otac je imao drugi plan za njega.

Upisao ga je u Metalostrugarsku školu, ali je zahvaljujući majci na početku školske godine prešao u Hemijsku školu. Maturirao je četiri godine kasnije.

Milanov otac je u februaru 1995. godine doživeo moždani udar, a u maju je preminuo. Tada je brigu o majci i bolesnom bratu preuzeo Milan.

Nedugo nakon toga Milanov polubrat s majčine strane je izvršio samoubistvo u zatvoru, što se negativno odrazilo na mentalno zdravlje njegove majke.

Karijera

Milan je od 18. godine počeo da radi kao konobar. Radio je u Sremskoj Mitrovici, u Novom Sadu, u Beogradu, a jedan deo života je proveo radeći na Santoriniju, gde je imao priliku da vidi i upozna neke svetski poznate zvezde.

Prijavio se na konkurs koji je raspisala Televizija „Jesenjin“. Dobio je posao, a nakon toga je prešao u Beograd, gde je radio kao novinar u brojnim listovima.

Uglavnom je pisao tekstove o poznatima pre nego što je u septembru 2017. godine postao učesnik prve sezone rijaliti šou programa „Zadruga“.

Tokom rijalitija je otvoreno govorio o svom detinjstvu, prošlosti, što se publici dopalo. Umeo je da komentariše sva dešavanja u „Beloj kući“, zbog čega su novinari vrlo često sa njim razgovarali o aktuelnostima u „Zadruzi“.

Tokom 78. dana se posvađao sa Markom Cokićem, poznatijim kao Marko DNK. Rijaliti takmičar je nasrnuo na Milana i zbog toga je diskvalifikovan iz „Zadruge“.

Imao je dobru komunikaciju sa brojnim učesnicama i svi su mu se redovno poveravali.

Sezonu je obeležio ljubavni trougao Luna ĐoganiSloba RadnovićKija Kockar, ali je Milan uspeo da ostane do samog finala. U superfinalu je odlukom gledalaca osvojio jedanaesto mesto.

Nakon „Zadruge“ je postao jedan od voditelja ovog rijaliti šou programa. Vodio je emisije „Pretres sa Milanom Miloševićem“, „Pitanje gledalaca“, „Gledanje snimaka“ i „Nominacije“. Jedan od domaćina ovog rijaliti programa je bio više od pet godina.

Jednom prilikom je kazao da su Željko i Milica Mitrović najbolji poslodavci na svetu“. Zato je mnoge šokirao odlukom da napusti „Pink“. Na početku nije želeo da komentariše ovaj postupak, a kasnije je priznao da mu je bila potrebna promena, da je došlo do prezasićenja i da nije bio zadovoljan.

U maju 2023. godine je na društvenoj mreži „Instagram“ („Instagram“) objavio da će karijeru da nastavi na Televiziji „Hajp“ („Hype[2]„).

Međutim, Milan je 12. septembra, samo par meseci nakon što je postao deo ove medijske kuće, svojim pratiocima na društvenim mrežama poručio da je dao otkaz na ovoj televiziji. Poželio im je uspeh, te dodao da „ide u nove pobede“.

Usledile su spekulacije da će ponovo da se vrati na „Pink“. Tim povodom je izjavio da nije dobio ponudu od Mitrovića, ali da je jasno da bi gledaoci želeli da ga ponovo vide u ulozi jednog od voditelja „Zadruge[3]“.

Privatni život

Milan Milošević je rođen 1977. godine u Sremskoj Mitrovici. Odrastao je i školovao se u rodnom gradu. Do 18. godine je živeo sa majkom, ocem i starijim bratom koji boluje od cerebralne paralize. Nakon što je otac preminuo 1995. godine brigu o porodicu je preuzeo na sebe.

Radio je kao konobar dugi niz godina, a nakon toga se zaposlio na televiziji. Radio je u štampanim i elektronskim medijima, a prepoznatljivost je stekao učešćem u „Zadruzi“. Ubrzo je postao jedan od omiljenih takmičara, a potom i jedan od omiljenih voditelja ovog rijaliti šou programa.

Od učešća u „Zadruzi“ mnogo se spekulisalo o njegovom intimnom životu. Tabloidi su se zbog nekih njegovih izjava redovno bavili Milanovom seksualnom orijentacijom, premda on nikada nije otvoreno govorio o tome.

Priznao je da se prva njegova devojka zvala Nataša. Nakon toga su mediji pisali da je bio u vezi sa Jelenom iz Sremske Mitrovice, ali da su romansu okončali nakon što se ona zbog posla preselila u Njujork.

Premda je od 2017. godine u fokusu javnosti i da se druži sa mnogim poznatim ličnostima, Milan nikada nije otkrivao sa kime je u romantičnim odnosima. Tokom jednog intervjua je kazao da dugi niz godina nije bio u ozbiljnoj vezi.

Veliki je ljubitelj životinja. U nekom trenutku je imao mačku i nekoliko pasa.

Voditelj ima veliki broj pratilaca na društvenim mrežama. Samo na „Instagramu“ („Instagram“) ga prati oko 155 hiljada ljudi.

Reference

Milan Milošević na društvenim mrežama

InstagramMilan @ Instagram
TwitterMilan @ Twitter