Kristina Kija Kockar

Kratke informacije

Ime i prezimeKristina Kija Kockar
Datum rođenja26. maj 1989.
Mesto rođenjaZrenjanin
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeStjuardesa, pevačica
Visina-
Težina-

Biografija

Kristina Kija Kockar je srpska stjuardesa, bivša supruga pevača Slobodana Radanovića i pobednica prve sezone rijaliti programa „Zadruga“. U julu 2018. godine je snimila pesmu „Ne vraćam se sa staro“ sa grupom Ministarke, a u septembru iste godine objavila singl „Potpis“. Rođena je 26. maja 1989. godine u Zrenjaninu. Živi u Beogradu.

Popularnost je stekla ušavši u tzv. Belu kuću rijalitija „Zadruga“ i to kao supruga Slobodana Radanovića, koji ju je pred milionskim auditorijumom prevario s blogerkom Lunom Đogani. Nakon nekoliko meseci publika ju je sa preko 50% glasova izabrala za pobednicu sezone. Uz brojne nagrade Kija je osvojila i 50 000 evra.

Pre „Zadruge“ i ulaska u muzičke vode Kristina je glumila u spotu za pesmu „Zaboravi“ OT benda i Karoline Gočeve, te spotu za pesmu „Kao san“ repera Ognjena Kostića, poznatijeg kao Struka. Nakon „Zadruge“ postala je jedna od najpoznatijih medijskih ličnosti u Srbiji i regionu.

Obrazovanje i karijera

Kristina Kocka je rođena 1989. godine u Zrenjaninu. Roditelji su joj Nadica Zeljković i Miloš Kockar. Odrasla je sa majkom u Zrenjaninu, dok je otac živeo i radio u inostranstvu. U rodnom gradu je završila osnovnu školu i gimnaziju, a nakon toga diplomirala na Višoj hotelijerskoj školi u Beogradu. Ostvario joj se san da postane stjuardesa.

Radila je u avio kompanijama „Etihad Ervejs“ („Etihad Airways“) čije je sedište u Abu Dabiju, te domaćim firmama „Er Pink“ („Air Pink“) i „Er Srbija“ („Air Serbia“). Nakon što je odlučila da prihvati poziv produkcije rijalitija „Zadruga“ napustila je posao.

Godine 2009. se pojavila u provokativnom spotu OT Benda i Karoline Gočeve za pesmu „Zaboravi“. Reč je o grupi koju su osnovali učesnici takmičenja „Operacija trijumf“ Vukašin Brajić, Đorđe Gogov, Nikola Paunović i Nikola Sarić. Zbog eksplicitnih scena obnaženih devojaka spot je delimično cenzurisan.

Sledeće godine Kija se pojavila u u spotu za pesmu „Kao san“, repera Ognjena Kostića poznatijeg pod nadimkom Struka, s kojim je tada bila u vezi.

Kada se njen tadašnji dečko, a kasnije suprug Slobodan Radanović takmičio u „Zvezdama Granda“ i „Pinkovim zvezdama“ Kija ga je vrlo često pratila i bodrila na nastupima, ali se nije previše eksponirala u medjima. Pesma „Stjuradesa“ za koju je muziku i tekst napisao sam Slobodan Radanović posvećena je njegovoj supruzi.

Popularnost u Srbiji, ali i širom regiona dobila je mesec dana nakon početka emitovanja rijaliti programa „Zadruga“. U prvo vreme, ne kao učesnik, nego kao žena koju je suprug javno prevario sa ćerkom Anabele Atijas i Gagija Đoganija pred televizijskim kamerama.

20. septembra 2017. godine je prvi put kao gost ušla u Belu kuću u kojoj su se nalazili učesnici rijalitija. Time je iznenadila sve one koji su pratili program, ali i same „Zadrugare“. Najviše su bili iznenađeni Slobodan i Luna, ali je Kristina svojim ponašanjem oduševila učesnike i gledaoce pored malih ekrana.

18. novembra 2017. godine je odlučila da prihvati poziv produkcije i postane jedna od učesnica rijalitija. Niko od „Zadrugara“, uključujući i njenog supruga nije znao da će Kristina da uđe u rijaliti. Na pitanje novinara zašto se odlučila za taj potez, odgovorila je da ona „Zadrugu“ živi vani sama. Aludirajući na brojne komenare na portalima i društvenim mrežama u kojima su svi iznosili svoje mišljenje o njenom braku. Osim toga, tom prilikom je dodala da želi sa Slobodanom da raspravi o svim temama o kojima je govorio pred kamerama, uključujući i njihov brak i intimne odnose.

Anabela Atijas, majka Lune Đogani je njen ulazak u rijaliti nazvala marketinškim potezom. Kija je na tu opasku u šali odgovorila da je ona u stvari sve to izrežirala i da će od sada da se bavi marketingom. Potom je priznala da je preživela „gnusnu izdaju koju ne bi poželela niti jednoj ženi“.

Tokom sedam meseci svog boravka u „Zadruzi“ Kija je stekla brojne obožavaoce širom Srbije i regiona i postala jedna od najpoznatijih medijskih ličnosti. Mnogi su je osuđivali što nije sačekala da sa suprugom razjasni sve nakon što se završi rijaliti, dok su drugi podržali njenu odluku da pred kamerama dobije objašnjenje za sve što se događalo između njih pre i nakon što je Slobodan odlučio da je prevari.

Podržale su je mnoge javne ličnosti u Srbiji, uključujući folk zvezdu Svetlanu Cecu Ražnatović koja joj je poslala haljinu koju je kreirala Melina Džinović i sandale za superfinale rijalitija. Sve to je rezultovalo moralnom, a u krajnjoj liniji i zvaničnom pobedom u prvoj sezoni „Zadruge“, te nagradom od 50 000 evra.

Posle izlaska iz rijalitija Kristina je dala brojne intervjue. Snimila je pesmu „Ne vraćam se na staro“ sa grupom Ministarke, te bila gost mnogih pevača na njihovim koncertima širom regiona. Pesma je u rekordnom roku dosegla cifru od preko 13 miliona pregleda na „Ju Tjubu“ („You Tube“).

6. septembra 2018. godine objavila je pesmu „Potpis“ koju je za manje od 24 časa na „Ju Tjubu“ pogledalo i poslušalo više od pola miliona ljudi. Muziku, tekst i aranžman potpisuju Filip Miletić i Miloš Roganović.

Privatni život

Kristina Kija Kockar je rođena 1989. godine u Zrenjaninu. Jedino je dete Nadice Zeljković i pokojnog Miloša Kockara. S obzirom da joj je otac radio u inostranstvu, nije bila bliska s njim. Miloš je preminuo 28. aprila u 69. godini. Sahranjen je 3. maja u Zrenjaninu, a sprovodu su prisustvovali Slobodan i Kija. Tokom rijalitija je nekoliko puta ponovila da mu oprašta što nije bio uz nju tokom celoga života i da bi volela da su više kontaktirali.

Kija i Slobodan Radanović su bili u vezi od 2013. godine. Građansko venčanje su obavili 26. septembra 2016. godine, a crkveno 14. maja 2017. godine. Pre braka sa Slobodanom bila je u vezi s reperom Strukom. Tokom boravka u „Zadruzi“ i ljubavnog trougla u kome se našla, srpski tabloidi su pisali o njenoj navodnoj vezi sa crnogorskim ugostiteljem Andrijom Lazovićem. On je ispočetka izbegavao da daje izjave medijima, a na kraju je priznao da je Kiji pozajmio 30 000 evra kako bi isplatila kredit za stan, te da mu ona taj iznos još nikada nije vratila.

S obzirom na sve, našla se u žiži javnosti, pa su pojedini mediji objavili informaciju da je bila u tajnoj vezi s oženjenim kolegom pilotom. Nakon toga, povezivali su je sa fudbalerom Stefanom Šebezom, bivšim učesnikom rijalitija „Parovi“. Kija je i tu informaciju demantovala, tvrdeći da izvesnog Stefana ne poznaje.

U martu su mediji objavili vest da je pre ulaska u „Zadrugu“ Kija spavala kod Stefana Karića, bivšeg dečka misice Dijane Karić. Stefan je ovu informaciju opovrgao rečima da je Slobodanovu suprugu video par puta u životu, te da su se upoznali preko zajedničkih prijatelja, ali da je sve što su mediji objavili obično „lupetanje“.

Srpski tabloidi su posle plasirali vest da se Kija viđa sa pevačem Vukadinom Gojkovićem, poznatijim pod imenom Vuk Mob. Ona je priznala da se povremeno druže, ali da nije reč ni o kakvoj aferi, nego prijateljstvu.

Posle toga Kristinu su povezivali s producentom Filipom Miletićem, bivšim dečkom pevačice Ane Bebić. Zbog vesti da su imali intimne odnose u studiju, najavili su tužbu protiv medija koji su to objavili. Kija i Filip su se upoznali tokom snimanja spota za pesmu „Ne vraćam se na staro“, i navodno su veoma bliski saradnici.

Ona je nekoliko puta rekla da svog muža nikada nije prevarila i on sam je to potvrdio.

Kija je po izlasku iz „Zadruge“ potpisala dokumente o sporazumnom raskidu braka, a 13. jula to je isto učinio i Slobodan, čime je njihov brak i zvanično okončan.

Kristina Kija Kockar na društvenim mrežama

FacebookKija @ Facebook
InstagramKija @ Instagram